Το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου Ρόδου η συνέντευξη Τύπου για το Rhodes Camp. Το εν λόγω καμπ φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου, σε συνεργασία με το B.A.C. και υπό την αιγίδα του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ο πρόεδρος του Οργανισμού Σάββας Διακοσταματίου, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Δημήτρης Ιτούδης, ο Γιάννης Τσακίρης και ο εκπρόσωπος του Κολλεγίου Ρόδου Κώστας Αντωνιάδης.

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

ΣΑΒΒΑΣ ΔΙΑΚΟΣΤΑΜΑΤΙΟΥ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΟΠΑΡ)

«Σας καλωσορίζουμε στη συνέντευξη Τύπου για το Rhodes Camp, το οποίο ήδη ξεκίνησε στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου Ρόδου. Είναι τιμή και χαρά που σήμερα υποδεχόμαστε τον στη Ρόδο τον κ. Ομπράντοβιτς, για τον οποίο δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά πράγματα, αφού είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Το ίδιο ισχύει και για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος μαζί με τον κόουτς Ομπράντοβιτς και τους κ.κ. Παταβούκα και Ρεγγίνα, είναι οι υπεύθυνοι του camp B.A.C.

Είναι ένα σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας, διότι η ακαδημία αυτή επιλέγει κάθε χρόνο και ένα διαφορετικό μέρος, προκειμένου να τον επισκεφτούν οι αθλητές της. Τα δικά μας παιδιά φέτος θα έχουν τη χαρά και την ευτυχία να προπονηθούν από τους κορυφαίους προπονητές και παράλληλα να ζήσουν πολύ όμορφες εμπειρίες, αφού στο camp συμμετέχουν και παιδιά από την Αθήνα. Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς, τον κ. Δημήτρη Ιτούδη, τον κ. Γιάννη Τσακίρη που είναι υπεύθυνος στη Ρόδο του camp και το Κολλέγιο Ρόδου, το οποίο προσφέρει τις άρτιες εγκαταστάσεις του».

ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ρόδο, στο αγαπημένο μου νησί. Κάθε φορά που έρχομαι στη Ρόδο υπάρχει και ένας διαφορετικός λόγος. Έχω έρθει για το σεμινάριο προπονητικής, για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, αλλά και για διακοπές. Αυτή τη φορά ο λόγος της επίσκεψης μου, έχει να κάνει με το camp που γίνεται στο Κολλέγιο Ρόδου. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους στο νησί που συνέβαλαν τα μέγιστα για τη διεξαγωγή του.

Ο αριθμός των 100 παιδιών είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο για όλους μας, ενώ άπαντες δουλεύουν σε καθημερινή βάση στο camp. Όταν γίνονται καλές προσπάθειες πρέπει πάντα να τις επαναλαμβάνουμε. Αναμφίβολα, τις απαντήσεις θα τις πάρουμε από τα παιδιά στο τέλος του camp. Θέλω να πω ακόμη ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους βοήθησαν για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων του camp».

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ

«Με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Ρόδου και ιδιαίτερα τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Σάββα Διακοσταματίου για την ουσιαστική βοήθεια του στην πραγματοποίηση του camp. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Γιάννη Τσακίρη για την εξαιρετική δουλειά που κάνει στη Ρόδο. Ήμασταν μαζί φοιτητές και καταβάλλει σημαντική προσπάθεια για το μπάσκετ στο νησί. Επίσης ευχαριστούμε θερμά το Κολλέγιο Ρόδου, το οποίο έχει εκπληκτικές εγκαταστάσεις.

Το B.A.C. έχει ιδρυθεί με γνώμονα να μπορέσουμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις μας στα παιδιά. Αρωγός μας στην προσπάθεια αυτή είναι η Teleunicom, την οποία ευχαριστούμε θερμά. Ελπίζουμε τα παιδιά να μείνουν ευχαριστημένα. Από την πρώτη επίσκεψη μου διαπίστωσα ότι τα παιδιά έχουν όρεξη για δουλειά και μάθηση. Η Ρόδος είναι φιλόξενη, όπως πάντα. Όταν συνδυάζεται με το μπάσκετ είναι ο κατάλληλος συνδυασμός για κάτι καλό. Εύχομαι το camp να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω συνεργασίες».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΗΣ

«Όταν έπεσε το τραπέζι η πρόταση της συνεργασίας για το camp, δεχθήκαμε αμέσως. Όταν συνεργάζεσαι με τους κορυφαίους προπονητές όπως είναι ο κ. Ζέλικο Ομπράντοβιτς και ο κ. Δημήτρης Ιτούδης, η ευθύνη είναι πάρα πολύ μεγάλη. Έπρεπε από την πρώτη στιγμή να λειτουργήσουμε στο μέγιστο, για να φέρουμε σε πέρας μία διοργάνωση, που γίνεται στη Ρόδο. Μέχρι στιγμής όλα λειτουργούν σωστά και το αποτέλεσμα νομίζω ότι θα μας δικαιώσει. Αυτή τη στιγμή στο camp συμμετέχουν περισσότερα από 100 παιδιά, τα οποία είναι απόλυτα ευχαριστημένα.

Στόχος μας δεν είναι μόνο αυτό καθαυτό το κομμάτι του μπάσκετ, αλλά να περάσουμε στα παιδιά στοιχεία, που θα τα βοηθήσει να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Θέλω με τη σειρά μου να ευχαριστήσω το Κολλέγιο Ρόδου αλλά και τον Δ.Ο.Π.Α.Ρ. για τις προσπάθειες τους. Φυσικά τους προπονητές που δέχθηκαν με ευχαρίστηση να μας μεταδώσουν τις γνώσεις τους, αλλά και τον κ. Διακοσταματίου που μας δίνει πρωτοβουλίες για το καλό του αθλητισμού. Το Σάββατο θα ολοκληρωθεί το camp και θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα παιδιά θα μείνουν ευχαριστημένα».

ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ (ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΡΟΔΟΥ)

«Θέλω να καλωσορίσω στη Ρόδο τους υψηλούς προσκεκλημένους μας. Για μας, σαν Κολλέγιο Ρόδου είναι πολύ σημαντικό να συνδράμουμε σε τέτοιες πρωτοβουλίες. Είναι καλό και για τα παιδιά μας αλλά και για τον τόπο. Παρακολουθώντας τις διαδικασίες, γίνεται πολύ καλή και αξιόλογη δουλειά. Είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά μας να επικοινωνούν με συνομήλικους τους και να προπονούνται υπό τις οδηγίες τόσο σπουδαίων προπονητών. Το Κολλέγιο Ρόδου στήριζε και πάντα θα στηρίζει τέτοιου είδους αξιέπαινες προσπάθειες».