Η FIBA Europe πήρε το Ευρωμπάσκετ από την Ουκρανία

fiba europe logoΝέα διοργανώτρια χώρα ψάχνει η FIBA Europe, για το Ευρωμπάσκετ 2015 καθώς αποφάσισε να της αφαιρέσει τη διοργάνωση από την Ουκρανία λόγω της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στην χώρα.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe Τουργκάϊ Ντεμιρέλ έσπευσε να ευχαριστήσει την ουκρανική πλευρά για τη συνεργασία της και την κατανόηση που έδειξε και δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο η Ουκρανία να είναι η διοργανώτρια χώρα του Eurobasket 2017.

Τώρα πλέον άνοιξε και πάλι επίσημα η διαδικασία για τις χώρες που θέλουν ν’ αναλάβουν τη διοργάνωση, με τις υποψηφιότητες να πρέπει να κατατεθούν έως τις 31 Ιουλίου 2014. Η πλευρά της FIBA Europe θα τις εξετάσει και έως το τέλος του Σεπτέμβρη αναμένεται να λάβει την τελική απόφαση. Η εξέλιξη αυτή αφορά άμεσα και την Ελλάδα, η οποία όπως είναι γνωστό έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την ανάληψη της διοργάνωσης.

Παράλληλα, η FIBA Europe αποφάσισε να ισχύσει από το 2015 η νέα μορφή του Ευρωμπάσκετ, σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρχει δεύτερη φάση ομίλων αλλά νοκ άουτ ματς στη φάση των «16» όπως συμβαίνει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Κάτι που σημαίνει ότι η διοργάνωση θα διεξαχθεί στο διάστημα 5 έως 20 Σεπτεμβρίου 2015 και μετά τη φάση των ομίλων οι ομάδες που θα προκριθούν θα πάνε κατευθείαν σε νοκ-άουτ αγώνες.