Θέαμα από τους παίδες του Εργοτέλη

ball-periergiΌποιος βρέθηκε το Σάββατο (22/3) στο Λίντο από τη 13:00 μέχρι τις 17:00 πραγματικά χάρηκε μπάσκετ. Όχι γιατί έπαιζε κάποια ομάδα εθνικής κατηγορίας αλλά για το λόγο του ότι και τα δυο ματς που διαδραματίστηκαν το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα δεν είχαν τίποτα να ζηλέψουν σε αντρικό και γυναικείο πρωτάθλημα παρά το γεγονός ότι τους λείπουν κάποια… χρόνια.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το πρώτο τζαμπολ έγινε ανάμεσα στις παιδικές ομάδες του Εργοτέλη και του Κύδωνα, οι οποίες έχουν προκριθεί στο final6 του πρωταθλήματος της ΕΣΚΑ και διεκδικούν το εισιτήριο για την Πανελλήνια διοργάνωση. Μετά από 50 λεπτά αγώνα (δυο παρατάσεις), με συνεχές ανατροπές, οι οποίους προήλθαν από δυνατά μαρκάρισμα, γρήγορο μπάσκετ και εξαιρετικά καλάθια εν τέλει οι παίκτες του Στέλιου Καρκανάκη κατάφεραν να πάρουν τη νίκη και να κάνουν ακόμα ένα βήμα προς το στόχο τους παρά τη 40αρα προσπάθεια του οργανωτή των φιλοξενούμενων, Βλαχάκη.

Ο «μικρός» για δυο φορές έστειλε με τρίποντο (συνολικά πέτυχε 5 στο παιχνίδι) το ματς στην παράταση όμως η ομαδική προσπάθεια των «κιτρινόμαυρων» ήταν αυτή που στο τέλος «μίλησε». Μετά το συγκλονιστικό αυτό ματς θέση για μάχη πήραν οι παγκορασίδες των ομάδων από τους δυο νομούς. Εργοτέλης και ΟΑΧ καθυστερημένα μεν ορεξάτες δε, μπήκαν στο παρκέ και συνέχισαν την πανδαισία. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενες παρουσιάστηκαν πιο ορεξάτες στην πρώτη περίοδο και έτσι μέχρι και το ημίχρονο καμάρωναν μπροστά . Μάλιστα βρέθηκαν να προηγούνται ακόμα και με 10 πόντους (21-11). Τα κορίτσια του Χατζηδάκη όμως, δεν είχαν πει την τελευταία τους κουβέντα. Έτσι με οδηγό τις Σεμετρζάκη (15) και Κριμιλη 13(1), κατάφεραν να ανατρέψουν την εις βάρος κατάσταση και με 31-29 να πανηγυρίσουν το ροζ φύλλο αγώνα.

(ΠΑΙΔΩΝ)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΚΥΔΩΝ 97-90
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μανουσάκης 4, Γουμενάκης 9, Δαβάκης, Νησωτάκης 2, Αθαναηλίδης, Καραβιώτης 27 (2), Αλεξ Χασάπης 19, Μπαρκατσάς, Κανδηλάκης, Γιήννης. Μαχαιριανάκης 28 (1), Μανιάδης 8.
ΑΟ ΚΥΔΩΝ: Μπαουράκης, Βλαχάκης 40(5), Κατσούλης 1, Σκορδυλάκης 4, Βροντάκης 2, Φιωτοδημητράκης 8, Πρωτοπαπαδάκης 17 (1), Ροδουσάκης, Δρουβαλάκης, Μαγελάκης, Χατζάκης, Ματσαμάκης 18

(ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ)

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ – ΟΑΧ 31-29
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Χατζηδάκης): Σεμερτζάκη Μ 15, Βάβαλη Σ, Σφακιανάκη Ν. 3, Ρωμανού Ε., Θωμά Χ, Γιαννουλάκη Σοφ., Κριμιλή Ι 13(1), Μαρτιμιανάκη Γ, Χαλκιαδάκη Μ, Παπαηλιάκη Λ.
ΟΑΧ(Δημητρουλάκη): Σαρικάκη Α, Πρασιανάκη Ε 4, Αρβελάκη Ι, Φραγκιουδάκη Ο 7, Μπουραντά Α 3, Ζέρβα Μ 2, Σκορδυλάκη Α 2, Μαθιουδάκη Β, Παπαδοκοκολάκη Μ 11, Ζέρβα Α, Φυτιλή Κ.