Θέλουν να πατήσουν παρκέ οι παίκτες του Κοροίβου Αμαλιάδας

“Δηλώνουμε πανέτοιμοι να επιστρέψουμε άμεσα στο γήπεδο”, λένε οι παίκτες του Κοροίβου Αμαλιάδας μέσω ανακοίνωσής τους, με την οποία έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρος της ομάδας Σάκης Κάτζος. Με την ανακοίνωσή τους αυτή οι παίκτες του Κοροίβου, βέβαια επισημαίνουν ότι δεν θέλουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο, όμως εκείνο που ζητούν είναι να βρεθεί “η χρυσή τομή ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και σε αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε να κάνουμε τόσα χρόνια”.

Η ανακοίνωση των παικτών αναφέρει:

“Σε συνέχεια των δηλώσεων του προέδρου της ομάδας μας κ. Σάκη Κάτζου, περί επανέναρξης των προπονήσεων της ομάδας μας, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε κι εμείς από την πλευρά μας σαν αθλητές του συλλόγου ότι σε καμία περίπτωση δεν μας εκφράζουν ούτε ενστερνιζόμαστε αυτές τις απόψεις. Εφόσον μετά από τόσο καιρό και τόσες προσπάθειες που γίνανε οι λοιμοξιολόγοι δώσανε το πράσινο φως για την επανέναρξη των προπονήσεων, εμείς από την πλευρά μας δηλώνουμε πανέτοιμοι να επιστρέψουμε άμεσα στο γήπεδο. Κλείνοντας, θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι σαφώς και αντιλαμβανόμαστε τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που όλοι βιώνουμε, τόσο οικονομικά, όσο και ψυχολογικά, και προφανώς κατανοούμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες αυτήν την περίοδο, και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να έρθουμε σε αντιπαράθεση με τον κ.Κάτζο, αλλά στόχος μας είναι να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και σε αυτό που ξέρουμε και αγαπάμε να κάνουμε τόσα χρόνια.

Με εκτίμηση,

Οι αθλητές του ΑΣ Κόροιβος Αμαλιάδας
Τζόλος Ευάγγελος
Μπεκρής Αντρέας
Αγγελάκος Αλέξανδρος
Παπαδιονυσίου Γιώργος
Μιχαλούτσος Ιωάννης
Κουρέπης Δημήτρης
Κατσαβόπουλος Ελευθέριος
Kappos Sacha
Τσέλιος Μάριος
Γκάτζιος Παναγιώτης
Σταυρακούκας Βασίλειος”.

Τι είχε δηλώσει ο Κάτζος και βρίσκει αντίθετους (και) τους παίκτες της ομάδας του;

“Παρακολουθώ και εγώ τις εξελίξεις γύρω από τον ερασιτεχνικό αθλητισμό όπως ευρέως χρησιμοποιείται. Βλέπω επαφές με την πολιτική ηγεσία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, βλέπω συγκεντρώσεις, δηλώσεις από σχετικούς και άσχετους προκειμένου να ανοίξουν οι προπονήσεις κ.λπ..

Εύλογα Ερωτήματα:

1.Εάν αύριο αποφασίσουν οι αρμόδιοι και επιτρέψουν να ξεκινήσουν οι προπονήσεις και οι αγώνες, από που θα πληρωθείτε Κύριοι;

2.Τα Σωματεία τα ρώτησε κανείς εάν έχουν τα χρήματα για να υλοποιήσουν τα Εθνικά Πρωταθλήματα;

3.Από τις συναντήσεις που έγιναν είδατε κάποια τοποθέτηση για κατεπείγον κλιμακωτή επιχορήγηση των σωματείων των Εθνικών Κατηγοριών, λόγω μηδενισμού εσόδων από την γενικότερη κατάσταση της πανδημίας, από την πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού ή τον ΠΣΑΚ ή θα αγωνίζονται δωρεάν οι αθλητές και οι προπονητές;

4.Νομίζετε ότι τα αθλητικά σωματεία στον ερασιτεχνικό αθλητισμό έχουν τα χρήματα στην τράπεζα και τα αποταμιεύουν ή περιμένετε κάποιους ηλιθίους να πληρώσουν τον λογαριασμό;

Παίδες, επειδή βλέπω ότι όλοι είσαστε πανέτοιμοι για την επανεκκίνηση, χωρίς να βλέπω κάποιο σοβαρό σχέδιο και ρεαλιστικό που να προφυλάσσει όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές από την καταστροφή, θα σας πω εγώ την ταπεινή μου άποψη αναμένοντας σοβαρές απαντήσεις στα παραπάνω.

Ο μόνος τρόπος να ξεκινήσει κάτι στον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι εάν η πολιτεία επιχορηγήσει σοβαρά αυτή την δράση των Εθνικών πρωταθλημάτων. Σε διαφορετική περίπτωση καλύτερα να μην ξεκινήσει τίποτα μέχρι το καλοκαίρι. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει η πολιτεία να ενισχύσει οικονομικά με τα 534 ευρώ που δίνει για όλες τις άλλες κατηγορίες τους αθλητές και προπονητές των Εθνικών κατηγοριών μέχρι τον Μάιο-Ιούνιο.

Χρειάζεται ένας σοβαρός σχεδιασμός για το πώς θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα από τον επόμενο Σεπτέμβριο από την νέα διοίκηση της Ομοσπονδίας, διότι τα πράγματα θα είναι πραγματικά πολύ δύσκολα.

Μια αφετηρία άμεσα, χωρίς τα παραπάνω, θα οδηγήσει στην διάλυση των μισών σωματείων των Εθνικών κατηγοριών, με αποτέλεσμα το μαρασμό των Εθνικών κατηγοριών και την βίαιη αλλαγή κατεύθυνσης στην ζωή και στα όνειρα νέων ανθρώπων.

Γι’ αυτό σας παρακαλώ όλους σοβαρευτείτε και λογικευτείτε!!!

Το πρόβλημα δεν είναι ούτε τα τεστ, ούτε το υγειονομικό πρωτόκολλο, ούτε οι προπονήσεις, είναι βαθιά η ύπαρξη της ίδιας της Καλαθοσφαίρισης…Και δυστυχώς χωρίς σωματεία δεν υπάρχει στη Ελλάδα και μην μνημονεύετε όλοι ελαφρά την καρδία εφήμερους ή περιστασιακούς ευεργέτες!!!”.