Θέλουν να… σώσουν την παρτίδα οι Ουκρανοί

alexander volkov“Όλοι οι επενδυτές που ξεκίνησαν τις κατασκευές των γηπέδων είναι 100% έτοιμοι για να τα ολοκληρώσουν μέσα στις προκαθορισμένες ημερομηνίες”, δεσμεύτηκε ο πρόεδρος της Ουκρανικής ομοσπονδίας μπάσκετ Αλεξάντερ Βολκόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, δίνοντας το στίγμα της Ουκρανίας για το Eurobasket 2015. Οι Ουκρανοί δείχνουν αποφασισμένοι να… σώσουν την παρτίδα, τονίζοντας ότι τα γήπεδα θα είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν τους αγώνες, αν και όπως φάνηκε απ’ τις δηλώσεις τους μπορεί να χρειαστεί να υπάρξουν τροποποιήσεις στο αρχικό πλάνο.

Κι αυτό διότι όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της ουκρανικής ομοσπονδίας “… μόνο στην πόλη Κάρκιβ υπάρχουν αμφιβολίες, αφού εκεί οι εργασίες στο γήπεδο έχουν σταματήσει. Η εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει”, ενώ έριξε το “μπαλάκι” στη δημοτική αρχή της πόλης, λέγοντας ότι θα πρέπει εκείνοι πλέον ν’ αποφασίσουν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Απ’ την πλευρά του ο Υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού Ντμίτρο Μπουλάτοφ πρόσθεσε ότι οι επενδυτές θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους για την κατασκευή των γήπεδων, ενώ έκανε και την αποκάλυψη ότι “… θα είναι καλά εάν χτιστούν πέντε γήπεδα. Αλλά και λιγότερα να χτιστούν απ’ όσα αρχικά είχαν προγραμματιστεί και πάλι θα είμαστε σε θέση να φιλοξενήσουμε τη διοργάνωση“.