Θέμα ωρών η ανακοίνωση του ομοσπονδιακού, άπαντες παρόντες στο Mundobasket…

tsagronisΤην πεποίθησή του ότι έχουν ήδη ξεκινήσει να επικρατούν ήρεμες και ώριμες σκέψεις και δεν θα υπάρξει κανένα ζήτημα για τους διεθνείς παίκτες, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Μάλιστα αποκάλυψε ότι είναι θέμα χρόνου η ανακοίνωση του νέου ομοσπονδιακού προπονητή, αποφεύγοντας ωστόσο να επιβεβαιώσει ότι νέος “τιμονιέρης” θα είναι ο Φώτης Κατσικάρης, ενώ αναφορικά με τις προθέσεις του Βασίλη Σπανούλη ήταν ξεκάθαρος ότι δεν θα του βάλουν το… μαχαίρι στο λαιμό, αναγνωρίζοντας τόσο όλα όσα έχει προσφέρει, όσο και τα προβλήματα τραυματισμών που τον έχουν ταλαιπωρήσει…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για τον Τρινκιέρι και το νέο ομοσπονδιακό προπονητή:
“Είναι ζήτημα μίας-δυο ημερών για να υπάρξουν ανακοινώσεις στο θέμα προπονητή. Υπάρχει ένα «θέμα» με τον Τρινκιέρι, αλλά αυτή η υπόθεση θα τελειώσει ομαλά. Όλα θα διορθωθούν και θα είμαστε καλά”.

Περί της απουσίας παικτών του Ολυμπιακού από το Mundobasket μετά τα όσα είπαν οι Αγγελόπουλοι:
“Πιστεύω ότι θα επικρατήσουν πιο ήρεμες σκέψεις, δεν θα φθάσουμε σ’ αυτό το σημείο”.

Περί της κόντρας με Αγγελόπουλους και αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για κουβέντα:
“Οι πόρτες της ΕΟΚ πάντα ανοικτές… Δεν έχουμε αποκλείσει κανέναν. Ξέρετε ότι το θέμα δεν είναι από τη δική μας πλευρά. Είναι θέμα του Ολυμπιακού και όχι της ΕΟΚ. Η ομοσπονδία είναι πάντα ανοικτή ν’ ακούσει και να συζητήσει τα πάντα. Η ΕΟΚ δεν έχει σχέση με την επιλογή των διαιτητών. Τι έχει να κερδίσει η ΕΟΚ απ’ αυτό; Και το λέω αυτό με βάση τα όσα ακούγονται”.

Οσο για την απουσία Σπανούλη από το τουρνουά της Ισπανίας και γενικότερα αν έχει μιλήσει με τους διεθνείς Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, αλλά και τους NBAers:
“Η ομοσπονδία δεν θα βάλει το μαχαίρι στο λαιμό κανενός, ειδικά για έναν παίκτη που έχει προσφέρει όπως ο Σπανούλης, που αντιμετωπίζει τόσα προβλήματα όπως είχε γίνει παλιότερα και με τον Διαμαντίδη. Μακάρι να είναι υγιής και να είναι μαζί μας. Ποιος δεν θα ήθελε να είναι μαζί μας. Προς το παρόν, όσον αφορά τους διεθνείς του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού θα πρέπει να τους αφήσουμε να ηρεμήσουν και να επικοινωνήσουμε μαζί τους να δούμε τι θα γίνει. Και έχουμε μιλήσει με τους Καλάθη και Κουφό. Όσον αφορά την ποινή του Καλάθη, δεν ισχύει η ποινή στην Ευρώπη και υπάρχει και ανάλογο δεδικασμένο με τον Τούρκογλου. Οι παίκτες έχουν δείξει διάθεση να έρθουν και ν’ αγωνιστούν στην εθνική ομάδα”.

Για το Πανευρωπαϊκό που θα διεξαχθεί στην Κρήτη, ανέφερε:
“Στις 8 του Ιουλίου ξεκινάει το πανευρωπαϊκό στην κρήτη. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή ομάδα που θα προσπαθήσει να είναι στα μετάλλια, ενώ παράλληλα πιστεύουμε ότι η διοργάνωση θα είναι άψογη, διότι και στο παρελθόν έχουμε δώσει εξετάσεις κι έχουμε πετύχει”…