Πλέον, στη Χαλκηδόνα μετράνε… αντίστροφα. Όπως ακριβώς και οι… φαντάροι λίγο πριν λήξη η θητεία τους ή το πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη περίπτωση, η αγωνία μεγαλώνει. Τρείς αγωνιστικές και το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Μαντουλίδη έχουν μείνει πλέον για το μεγάλο φινάλε στο οποίο ελπίζουν να απολαύσουν το… νέκταρ της σαμπάνιας και όχι τον… καφέ της παρηγοριάς.

Η προετοιμασία για τον αγώνα με τον Μαντουλίδη κύλησε ομαλά χωρίς αγωνιστικά προβλήματα κάτι που φυσικά έκανε τον προπονητή Δημήτρη Γεροφώτη στο φινάλε της να χαμογελάει ανακουφισμένος που πέρασε χωρίς απώλειες άλλη μια εβδομάδα. Στη Χαλκηδόνα θεωρούν ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν πολύ καλό αντίπαλο και μια που βρισκόμαστε ελέω Πάσχα σε ημέρες Αγάπης ευελπιστούν σε μια νίκη που θα τους επιτρέψει να «αγκαλιάσουν» ακόμη πιο «σφιχτά» την κορυφή του ομίλου.

Αναφορικά με τη φήμη που κυκλοφόρησε για ενδεχόμενη συγχώνευση της Χαλκηδόνας με τον Γαλαξία Αδένδρου δια την ώρα δεν υπάρχει τίποτα παρά μόνο μια σκέψη. Οι δύο ομάδες είναι επικεντρωμένες αποκλειστικά στον αγωνιστικό τους στόχο με τη Χαλκηδόνα να είναι μάλιστα πολύ κοντά στον μεγάλο της «πόθο» την κατάκτηση του πρωταθλήματος.