«Θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την ομάδα μας»

Ηταν η σειρά της Δόξας να… μιλήσει. Οι Λευκαδίτες εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία συγχαίρουν τόσο τους παίκτες και τον προπονητή, όσο και τους φιλάθλους που αντέδρασαν ψύχραιμα στην απερίγραπτη διαιτησία των Μπήτη, Πουρσανίδη, Σιμητόπουλου.

Αναλυτικά:

«Το Σωματείο της Δόξας Λευκάδος συγχαίρει τους παίκτες και τον προπονητή της ομάδας για την απόδοσή τους στο Σαββατιάτικο ντέρμπι με τον πρωτοπόρο Πανελευσινιακό. Στις καρδιές μας και στα μάτια όσων παρακολούθησαν την αγωνιστική τους προσπάθειά είναι οι νικητές. Δυστυχώς, όμως, στο φύλλο αγώνα δεν νικά πάντοτε ο καλύτερος.

Η κίνηση, ωστόσο, της συμπαθούς και ικανότατης ομάδας του Πανελευσινιακού να εκδώσει δελτίο τύπου με αναφορές στη διαιτησία θεωρούμε ότι αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση για κάθε νοήμονα άνθρωπο που παρακολούθησε τον αγώνα. Ίσως, έχοντας άριστη γνώση των συνθηκών επίτευξης της «ονειρεμένης» νίκης τους, υιοθέτησαν (με εντελώς άκομψο βέβαια τρόπο) το δόγμα ότι καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Εμείς, τιμώντας τους κανόνες του fair play, τους αντευχόμαστε καλή πορεία στη συνέχεια του Πρωταθλήματος, την οποία είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν, αν οι επόμενες διαιτησίες που θα αντιμετωπίσουν είναι αντίστοιχες με εκείνη του μεταξύ μας αγώνα.

Εκφράζουμε, επίσης, τα συγχαρητήριά μας στους φίλους της ομάδας μας, οι οποίοι αντέδρασαν με παροιμιώδη ψυχραιμία και εξαιρετικό φίλαθλο πνεύμα στην απερίγραπτη διαιτησία των κ.κ. Μπήτη, Πουρσανίδη, Σιμητόπουλου. Διαβεβαιώνουμε, ωστόσο, τους φιλάθλους μας ότι στο εξής θα προστατεύσουμε με κάθε νόμιμο τρόπο την ομάδα μας και την αγωνιστική προσπάθεια των παικτών μας, με πρώτη κίνηση την προσφυγή μας ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας.

Το τελευταίο, βέβαια, χρονικό διάστημα αποτελεί πλέον σύνηθες και αναμενόμενο φαινόμενο η αντιμετώπισή μας με ανάλογες διαιτησίες. Είναι αυτονόητο ότι ως νεοφώτιστη επαρχιακή ομάδα δεν διατηρούμε αυταπάτες. Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρόκειται να ανεχθούμε καταστάσεις που θίγουν κατάφωρα την αγωνιστική μας απόδοση και την ιστορία του Σωματείου μας.

Η αγάπη μας προς το άθλημα και ο σεβασμός μας προς τη διοργανώτρια αρχή μας επιβάλλουν να περιοριστούμε προς το παρόν στις ανωτέρω επισημάνσεις».