«Θα προστατεύσουμε την ομάδα από ενέργειες τρίτων»

Ανακοίνωση με την οποία παίρνει θέση σχετικά με τα όσα διαδραματίστηκαν στον εντός έδρας παιχνίδι τους με την Ένωση Ιλίου, εξέδωσε ο ΚΑΟΚ και είχαν ως αποτέλεσμα την ποινή δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Η ανακοίνωση:

«Η Διοίκηση του ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ μετά την ποινή αποκλεισμού της έδρας του για δύο αγωνιστικές, αισθάνεται την υποχρέωση να ενημερώσει το φίλαθλο κοινό, σχετικά με όσα διαδραματίστηκαν εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου στον αγώνα με την Ένωση Ιλίου (4/12) και είχαν ως αποτέλεσμα την παραπάνω τιμωρία.
Ειδικότερα, όλα τα χρόνια της πολυετούς ιστορίας του, το σωματείο μας ουδέποτε είχε τιμωρηθεί για οποιοδήποτε λόγο, πόσο μάλλον για ποινή αποκλεισμού της έδρας. Μάλιστα, σε κάθε αγωνιστική υποχρέωση μας, θεωρούμε καθήκον μας έναντι των φιλοξενουμένων ομάδων, να τηρούμε τις αρχές μας, δηλαδή τις αρχές της φιλοξενίας, του ευ αγωνίζεσθε αλλά και της ευγενούς άμιλλας.

Παρά ταύτα, την 4η Δεκεμβρίου 2016 και κατά τη διάρκεια του αγώνα συνέβησαν γεγονότα που για το σωματείο μας είναι πρωτόφαντα και μας προκάλεσαν εύλογες απορίες ως προς τη συμπεριφορά των φιλοξενουμένων αλλά και για την εκ μέρους των διαιτητών παράλειψη αναγραφής γεγονότων στο φύλλο αγώνα. Συγκεκριμένα, για πρώτη φορά γίναμε μάρτυρες ομάδα να διαμαρτύρεται και να θέλει να καταθέσει ένσταση για την καθυστέρηση έναρξης του αγώνα σε Δημοτικό Γυμναστήριο, ενώ προηγείτο η διεξαγωγή άλλου αγώνα. Επίσης, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης αθλητής της φιλοξενούμενης ομάδας δάγκωσε στη μύτη αθλητή της ομάδας μας, χωρίς να αναγραφεί κάτι στο φύλλο αγώνος. Στη συνέχεια είδαμε αθλητή να αναφέρει ότι έχει ζαλάδες, αλλά την ίδια στιγμή αρνήθηκε να εξεταστεί από το γιατρό του αγώνα, αναφέροντας ότι θα μεταβεί στο νοσοκομείο αυτοβούλως. Εν τούτοις, ο συγκεκριμένος αθλητής παρακολούθησε κανονικότητα το υπόλοιπο του αγώνα στις κερκίδες του αγώνα. Στη συνέχεια, είδαμε τον προπονητή της φιλοξενούμενης ομάδας να βρίσκεται μαζί με τους διαιτητές επί 30 λεπτά σε συγκεκριμένο χώρο όπου οι διαιτητές και ο κομισάριος συμπλήρωναν το φύλλο αγώνα και χωρίς την παρουσία του προπονητή μας. Για όλα αυτά τα παραπάνω, αναμφίβολα, ενώ μας προκάλεσαν αλγεινή εντύπωση, τηρήσαμε σιγή ιχθύος.

Από την πλευρά μας, άλλωστε, αναμέναμε την απόφαση των αρμοδίων οργάνων για την επιβολή ή όχι τιμωρίας, προκειμένου να μην θεωρηθεί ότι πιθανή ενέργεια μας θα πραγματοποιούνταν για την αποφυγή πιθανής τιμωρίας. Σε κάθε περίπτωση, το σωματείο μας αποδέχεται τις αποφάσεις των αρμοδίων αλλά δεν μπορούμε να μην τονίσουμε ότι το αίσθημα αδικίας που μας διακατέχει, είναι αυτό που μας οδηγεί να δημοσιοποιήσουμε τα συγκεκριμένα γεγονότα.

Εξάλλου, ο ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ως ιστορικό σωματείο, έχει αποφύγει όλα αυτά τα χρόνια της παρουσίας του να ασχολείται με όσα δεν αφορούν το αγωνιστικό μέρος και ιδίως με τη διαιτησία. Στην παρούσα περίπτωση, όμως, το σωματείο μας θα στερηθεί τον κόσμο του από ενέργειες άλλων και επομένως θα απολέσει ένα πλεονέκτημα του, προκειμένου να διεκδικήσει τους στόχους του.

Αναμφίβολα, ως Διοίκηση του ΚΑΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ δηλώνουμε ότι θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας, προκειμένου να προστατεύσουμε την ομάδα από ενέργειες τρίτων, και να τονίσουμε ότι οποιοσδήποτε αποπειραθεί να βλάψει την ομάδα θα μας βρει αντιμέτωπους.

Τέλος, επειδή σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, επισημαίνουμε ότι η διαιτησία στον αγώνα της προηγούμενης Κυριακής (18/12) με την Ερμιόνη για μία ακόμα φορά δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και γι’ αυτό εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια μας».