Θεοδωρουλάκης: «Είμαστε μπροστά από την εποχή μας»

theodoroulakis-vaggelis«Θα πάρουν το DVD του ματς και θα το βάλουν στο προσκεφάλι τους το βράδυ» ακούστηκε μια φωνή από τις κερκίδες με το τέλος του αγώνα στο Ρεθύμνου. Φυσικά, ο φίλαθλος της Ακαδημίας εννοούσε το πόσο απρόσμενη ήρθε η νίκη της ομάδας του Ρεθύμνου επί του Εργοτέλη στο τοπικό ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου νότου.

Απρόσμενη όμως ή καλά σχεδιασμένη; Αυτό το ξέρει καλύτερα ένας από τους κύριους αυτουργούς του… εγκλήματος, ο οποίος όπως φαίνεται δούλεψε ώρες για να πετύχει το «κόλπο γκρόσο» των «πορτοκαλί». Ο λόγος, για τον προπονητή της Ακαδημίας, Βαγγέλη Θεοδωρουλάκη, ο οποίος εξήγησε στο infobasket.gr όχι μόνο πως κατάφεραν οι παίκτες του να κατακτήσουν το δεύτερο θετικό τους αποτέλεσμα τη φετινή σεζόν αλλά και τι σημαίνει η συγκεκριμένη νίκη για το σύνολο του αλλά γενικά και για το μπάσκετ της περιοχής:

«Ήταν μια τεράστια νίκη για το επίπεδο της ομάδας μας, ενδεχομένως να είναι μια από τις πιο μεγάλες νίκες που έχω κάνει και εγώ προσωπικά σε πάγκο ομάδας. Και αυτό γιατί αντιμετωπίζαμε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ και πολλαπλάσια εμπειρία. Με έναν καταξιωμένο προπονητή όπως είναι ο Γιώργος Μακράκης.

Ερχόμασταν από τρεις σερί ήττες και ο μεγαλύτερος μας αντίπαλος ήταν καταρχήν η δικιά μας ψυχολογία, η οποία ήταν στο ναδίρ. Όλη τη βδομάδα που πέρασε προσπαθήσαμε να ξεπεράσουμε την αρνητική ψυχολογία και να αποδείξουμε ότι αυτή η ομάδα αξίζει να ανεβάσει τον πήχη και να παλέψει όλα τα παιχνίδια, γιατί δεν έχουμε να ζηλέψουμε τίποτα και από κανέναν».

Η Ακαδημία αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στις εθνικές κατηγορίες και επέλεξε να το κάνει με παίκτες από τον τόπο της, ποια είναι η άποψη σας για αυτό, αλλά και για τη δυναμικότητα των ομάδων που συμμετέχουν μαζί σάς στο 2ο όμιλο νότου;

«Θεωρώ ότι αυτή μας η επιλογή ήταν συνειδητή, καθώς δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να πάρουμε παίκτες. Νομίζω ότι είμαστε μπροστά από την εποχή μας, με την έννοια ότι αργά ή γρήγορα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, όλες οι ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν δικά τους παιδιά και να δώσουν την ευκαιρία στους αθλητές του τόπου τους να παίξουν και σε υψηλότερες κατηγορίες. Για να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να δείξουν την απαιτούμενη υπομονή στην απαιτούμενη διαδικασία. Αυτό κάναμε και εμείς τουλάχιστον από πέρσι που ήρθα εγώ στην ομάδα.

Όσον αφορά το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου νότου είναι πάρα πολύ δύσκολο. Σίγουρα μειονεκτούμε γιατί και λιγότερους παίκτες έχουμε στη διάθεση μας για να κάνουμε τις επιλογές μας και το μπάτζετ το δικό μας λόγω του κόστους των ταξιδιών είναι μεγαλύτερο και γενικά τα παιδιά από την Κρήτη δεν έχουν τις παραστάσεις που έχουν άλλα παιδιά-αθλητές στην Αθήνα, για παράδειγμα.
Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι η ευκαιρία που δίνεται στα παιδιά του τόπου μας να παίξουν σε εθνική κατηγορία και να δοκιμάσουν τις πραγματικές δυνατότητες τους είναι πολύ σημαντική. Νομίζω ότι πρέπει να προβάλλεται από όλα τα μέσα για όλα τα σωματεία που κάνουν ανάλογη δουλειά».

Ποιες είναι η προσδοκίες του συλλόγου από την φετινή της παρουσία στις εθνικές κατηγορίες;
«Να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό τη φετινή αγωνιστική σεζόν και αν καταφέρουμε να σωθούμε θα είναι ευχής έργον αλλιώς πάμε πάρα κάτω. Το βασικό για εμάς είναι η ομάδα να παραμείνει και δεν εννοώ μόνο στην κατηγορία αλλά και ως σωματείο, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά του τόπου της να ασχολούνται με τον αθλητισμό».