Θ. Παναγιωτόπουλος: “Βαρύτητα στις υποδομές”

Η Ηλιούπολη επέστρεψε στην Α’ ΕΣΚΑ ανδρών με στόχο να μείνει και να εδραιώσει τη θέση της στην κατηγορία. Μέσα στη σεζόν υπήρξαν αρκετά προβλήματα τα οποία ανάγκασαν την ομάδα να αλλάξει δύο φορές την προπονητική της ηγεσία. Ο νέος τεχνικός του συλλόγου, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τη σπουδαία νίκη επί του Άρη Πετρούπολης, ενώ αναφέρθηκε και στο μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα που δεν είναι άλλο από την απουσία σταθερότητας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε
Για την εκτός έδρας νίκη επί του Άρη Πετρούπολης (74-81)
“Σε κάθε παιχνίδι παίζουμε για τη νίκη. Ξέραμε ότι είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, καθώς ο Άρης διαθέτει μία αξιόλογη ομάδα, καλά προπονημένη, πάντα διαβασμένη και κυρίως παίζει δυνατά. Εμάς μας ευνόησε η διακοπή γιατί μπορέσαμε να βελτιώσουμε την άμυνα μας και να δέσουμε ως σύνολο. Κατά την διάρκεια του ματς όσο περνούσε ο χρόνος τόσο περισσότερο το πιστεύαμε και παράλληλα τόσο το άγχος βάραινε τον Άρη. Πιστεύω ότι τελικά δίκαια κερδίσαμε. Γενικά οι διαφορές μεταξύ των ομάδων δεν είναι μεγάλες κι αν εξαιρέσουμε μία-δύο ομάδες που είναι ελαφρώς πιο ψηλά όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους”.

Για την μέχρι τώρα πορεία της Ηλιούπολης
“Η ομάδα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Από τότε που ανέλαβα συνεχίζουμε να έχουμε κάποιες μεταπτώσεις. Εδώ και καιρό κυνηγάγαμε μία εκτός έδρας νίκη, δεν τα καταφέραμε με τα Λιόσια χάνοντας στις λεπτομέρειες το κάναμε όμως με τον Άρη. Σε γενικές γραμμές αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι τα σκαμπανεβάσματα γι αυτό προσπαθούμε να σταθεροποιήσουμε λίγο την απόδοση μας”.

Για τους στόχους που έχουν τεθεί
“Όταν ανέλαβα είπαμε ότι στόχος είναι να σώσουμε την ομάδα, η οποία εκείνη τη στιγμή ήταν σε μία περίεργη φάση. Ακόμα τα πράγματα είναι ρευστά για την παραμονή γιατί ο αριθμός των ομάδων που θα υποβιβαστούν εξαρτάται από τις ομάδες που θα πέσουν από τη Γ’ εθνική. Το σίγουρο είναι ότι εμείς θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε.
Από εκεί και πέρα υπάρχει ακόμα ένας σημαντικός στόχος που είναι η προώθηση κι άλλων παιδιών στην αντρική ομάδα από τις ακαδημίες. Γενικά η Ηλιούπολη είναι από τις ομάδες που δίνει μεγάλη βαρύτητα στις υποδομές της και επενδύει εκεί για το μέλλον της”.