Θ. Ροδόπουλος: “Το σεμινάριο του ΣΕΠΚ προσφέρει γνώσεις και προβληματισμό”!

Έχει παρακολουθήσει ένα… κάρο σεμινάρια προπονητικής, οπότε το σχόλιο του Θόδωρου Ροδόπουλου για το σεμινάριο του ΣΕΠΚ “Αθήνα 2011” αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα. Τα σχόλια που κάνει ο πολύπειρος προπονητής αποτελούν “παράσημο” για τη δουλειά που ‘χει γίνει απ’ τον σύνδεσμο, αλλά κι εκείνη που κάνει η νέα γενιά των Ελλήνων προπονητών, που δεν διστάζει να δοκιμάσει τις δυνάμεις της και εκτός συνόρων.

Αναλυτικά τα λεγόμενά του Θόδωρου Ροδόπουλου:
Για το διεθνές σεμινάριο του ΣΕΠΚ: “Αυτό το μεγάλο σεμινάριο αποτελεί την κορύφωση όλων των προηγούμενων που έχουν λάβει χώρα μέσα στη σεζόν. Είναι βέβαιο πως κάθε χρόνο δίνει πολλά σε όσους το παρακολουθούν, αφού μεταξύ άλλων δίνουν το παρών και αρκετοί σπουδαίοι και καταξιωμένοι προπονητές από το εξωτερικό. Θα ήθελα επίσης να τονίσω με ιδιαίτερη έμφαση ότι δίνεται μία καλή ευκαιρία στους προπονητές να συγκεντρωθούν όλοι μαζί, να προβληματιστούν, να ανταλλάξουν ιδέες και να σκεφτούν καλύτερα το μέλλον”.
Για τις δυνατότητες της νέας γενιάς των Ελλήνων προπονητών: “Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως το φετινό διεθνές σεμινάριο έγινε κατά κύριο λόγο με Έλληνες προπονητές και γυμναστές. Γενικότερα, υπάρχει μία πολύ καλή φουρνιά από Έλληνες προπονητές, οι οποίοι διαθέτουν σπουδαίες ικανότητες, αν και έκαναν πολύ αργά τα βήματά τους. Αν ήμουν νέος, θα πήγαινα κι εγώ έξω. Πιστεύω πως μέσα στα επόμενα χρόνια πολλοί προπονητές θα προτιμήσουν να δουλέψουν στο εξωτερικό. Αυτό που θέλω να τους συμβουλέψω είναι να βασίζονται στην υπομονή, την επιμονή και να προσέχουν τις λεπτομέρειες. Να γίνονται κάθε μέρα και καλύτεροι για το καλό του ελληνικού μπάσκετ”.