Ιδιαίτερο ματς για Προμηθέα, δοκιμασία για τη Νίκη

basketball crop resizeΣτον πρώτο γύρο η αντίστοιχη αγωνιστική του 1ου ομίλου νότου στιγματίστηκε από το «γνωστό» περιστατικό στα Πατήσια. Τότε που ο Σπόρτιγκ έπαιζε ντέρμπι κορυφής με τον Προμηθέα. Τώρα πια έτσι όπως εξελίχτηκαν τα πράγματα το συγκεκριμένο παιχνίδι με γηπεδούχο αυτή τη φορά τους πατρινούς ναι μεν έχει ενδιαφέρον, αλλά κυρίως μόνο για τη μια πλευρά. Αυτή των παικτών του Μάκη Γιατρα, οι οποίοι σε περίπτωση νίκης, πραγματοποιούν ακόμα ένα βήμα για την άνοδο.

Διπλής αξίας αναμέτρηση είναι αυτή του Αγρινίου. Τόσο οι γηπεδούχοι όσο και η ομάδα του Αμαρουσίου, λαχταρούν τη νίκη καθώς θα πλησιάσουν πιο κοντά στο στόχο τους (η τοπική ομάδα με θρίαμβο εξασφαλίζει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία, ενώ η Νίκη Αμαρουσίου με το θετικό αποτέλεσμα συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στους διεκδικητές της ανόδου).

Ένας από αυτούς είναι και ο Απόλλωνας, ο οποίος αναμένεται να έχει εύκολο εκτός έδρας έργο  επί της Μεσσήνης, αν και τις τελευταίες αγωνιστικές οι γηπεδούχοι δείχνουν σαφώς πιο μαχητικοί. Σημαντικό παιχνίδι για την παραμονή γίνεται και στην Ζάκυνθο με την ΑΓΕΖ να αντιμετωπίζει την Καλαμάτα 80. Και οι δύο θέλουν τη νίκη για να παραμείνουν “ζωντανοί” στο κυνήγι της παραμονής, αλλά η Ζάκυνθος χρειάζεται νίκη και παράλληλα να καλύψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα (69-62).

Βαθμολογικό ενδιαφέρον έχει και το ματς στην Πεντέλη, κυρίως όμως για τον Εσπερο, ο οποίος θέλει το «διπλό» για να απομακρυνθεί ακόμα περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τέλος, το Κορωπί υποδέχεται το Γαλάτσι σ΄ενα παιχνίδι το οποίο οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να έχουν το πάνω… χέρι.

Το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής:

Ζάκυνθος-Καλαμάτα 80 (Παναγούλας, 15.30)
Πεντέλη-Έσπερος (Ν.Πεντέλης, 17.00)
Αγρίνιο-Νίκη Αμαρουσίου (ΔΑΚ Αγρινίου, 17.00)
Μεσσήνη-Απόλλων Αρχ. Κορίνθου (Μεσσήνης, 17.00)
Προμηθέας-Σπόρτιγκ (ΕΑ Πατρών, 17.00)
Κορωπί-Γαλάτσι (Κορωπίου, 17.00)
ρεπό ο Παπάγου