Ιλτσόγλου: “Τέλος η χρονιά για φέτος, να βρούμε λύση για του χρόνου”

Η απόφαση της ΕΟΠΕ να ρίξει τίτλους αυλαίας στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του βόλεϊ είναι η αρχή. Κι όπως όλοι μπορούν να καταλάβουν δεν θ’ αργήσουν και τα υπόλοιπα αθλήματα ν’ ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο. Κάτι που επισημαίνει κι ο Θοδωρής Ιλτσόγλου του Ολυμπιακού Βόλου. “Είναι η αρχή του τέλους για φέτος ξεκάθαρα. Όταν είδα την εξέλιξη αυτή στο βόλεϊ, κατάλαβα ότι η μικρή ελπίδα που είχαμε για φέτος να μπούμε στο γήπεδο- έστω και για προπόνηση- για να επαναφέρουμε τη σωματική μας κατάσταση, εξανεμίζεται. Βλέπουμε ν’ αρχίζει ένα ντόμινο από το βόλεϊ, θα πάει πιθανότατα σε κάποιο άθλημα στη συνέχεια πχ στο χάντμπολ, και φαντάζομαι μοιραία θα φτάσει στο μπάσκετ”, σχολίασε ο έμπειρος γκαρντ μιλώντας στο “Magnesiasports”. Εκείνο που επισημαίνει ο Ιλτσόγλου είναι πως πλέον όλοι θα πρέπει ν’ αναζητηθούν λύσεις για την επόμενη χρονιά, ώστε να μην υπάρξουν ανάλογες εικόνες και καταστάσεις. Τονίζει δε τη σημασία που έχει το θέμα της ασφάλισης των παικτών να μην περιοριστεί μόνο στην Α2 ανδρών και την Α1 γυναικών, αλλά να επεκταθεί και στις άλλες κατηγορίες, καθώς κι εκεί υπάρχουν συμβόλαια τα οποία εμπίπτουν στο καθεστώς που ορίζεται με βάση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

“Έχουμε ξεπεράσει το ψυχολογικό κομμάτι, καθώς σε έναν ημερολογιακό χρόνο δεν έχουμε κάνει 2-3 μήνες συνεχώς γεμάτη προπόνηση. Οπότε αρχίζει το κορμί και ξεχνά. Δεν είναι εύκολο να μπούμε ξανά τον Αύγουστο στο γήπεδο» συνεχίζει ενώ υπογραμμίζει ότι λύση μπορεί να δοθεί τουλάχιστον με έναν προγραμματισμό και για τη νέα αγωνιστική περίοδο: «Αφού βλέπουμε ότι δεν υπάρχει κάποια λύση και δεν βρίσκεται η «χρυσή τομή» για να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα, τουλάχιστον ας ξεκινήσουν οι προπονήσεις από ένα διάστημα και μετά φέτος. Να μπούμε γήπεδο και να έχουμε επαφή με το άθλημα και από του χρόνου να βρούμε μία λύση. Λένε να σταματήσουν τα πρωταθλήματα αλλά ποιος μας λέει ότι δεν θα έχουμε πάλι ίδιες καταστάσεις την επόμενη χρονιά;”, αναφέρει χαρακτηριστικά και εν συνεχεία αναφέρεται στο θέμα της ασφάλισης. “Είναι μία πολύ μεγάλη αρχή. Είναι απίστευτο να γίνεται κάτι τόσο γρήγορα στην Ελλάδα μετά τις διαμαρτυρίες των αθλητών. Για αρχή στην Α2 είναι πολύ σημαντικό αλλά μην σταματήσουμε εκεί. Υπάρχουν πολύ μεγάλα συμβόλαια και στη Β’ και στη Γ’ Εθνική κατηγορία”, τονίζει χαρακτηριστικά ο παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου, συμπληρώνοντας: “Το κυριότερο είναι ότι θα υπάρχει διαφάνεια στις απολαβές των παικτών από τις ομάδες. Έτσι και ο παίκτης θα είναι καθαρός απέναντι σ’ αυτά που ζητάει με τις ομάδες να είναι υπόλογες”.

Ερωτηθείς για τη στάση των διοικήσεων, απαντά: “Θεωρώ ότι πρέπει να είναι, είτε το θέλουν είτε όχι. Ειδάλλως δεν έχουν θέση σ’ αυτόν τον χώρο» είναι η απάντησή του και συμπληρώνει: «Βλέπω σχόλια από διάφορες πλευρές ότι οι ομάδες δεν θέλουν ή δεν μπορούν να κατέβουν. Αντιλαμβάνομαι ότι στις χαμηλές κατηγορίες οι σύλλογοι στηρίζονται πολύ στην τοπική αγορά των πόλεων. Όσο η τοπική οικονομία είναι νεκρή, πραγματικά δεν μπορούν να κινηθούν οι ομάδες. Αλλά να βλέπω τέτοια σχόλια από συλλόγους που είναι εδραιωμένοι σε μεγαλύτερες κατηγορίες, θεωρώ ότι κάτι τέτοιο είναι ανάρμοστο. Αφού δεν υπάρχει σχέδιο για φέτος, να υπάρξει σχέδιο από του χρόνου, και από τις ομάδες και από την ίδια κοινωνία”.

Και ο Θοδωρής Ιλτσόγλου καταλήγει αναφορικά με το θέμα της ασφάλισης των αθλητών: “Κάλλιο αργά παρά ποτέ, έστω και τώρα. Τόσα χρόνια πολλές συμφωνίες στον χώρο έχουν αθετηθεί και δεν εκπληρώθηκαν επειδή δεν υπήρχαν έγγραφα”.

Πηγή: magnesianews.gr