Ισορροπίες σε τεντωμένο σκοινί ή ντόμινο επιβίωσης;

Οι ισορροπίες είναι τόσο λεπτές στον 2ο όμιλο που η ανατροπή είναι κάτι που όλοι περιμένουν αλλά κανείς δεν ξέρει που θα γίνει και πόσο θα τους επηρεάσει.

Ο Ιωνικός στα πλαίσια της 19ης αγωνιστικής θέλει τη νίκη μέσα στη παραδοσιακά δύσκολη έδρα της Κομοτηνής προκειμένου να μην ανησυχεί για ανατροπές και ενδεχόμενα…θύματα αυτής.

Από κοντά βέβαια παρακολουθεί όσα γίνονται στη κορυφή ο Ορφέας, ο οποίος ήταν ο κερδισμένος της προηγούμενης ανατροπής και χρειάζεται αυτή τη Κυριακή απέναντι στον Μαντουλίδη το διπλό για να παραμείνει «ζωντανός» και με αξιώσεις στο παιχνίδι της ανόδου. Πάντως σε καμία περίπτωση τα Εκπαιδευτήρια δεν είναι αδιάφορα και θα προσπαθήσουν να δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο από τον πρώτο γύρο τον μεγάλο τους αντίπαλο.

Αντίθετα με τον Ν. Σκοπό, για τη Δόξα Πεύκων η τελευταία εξέλιξη δεν ήταν καθόλου θετική γιαυτή και οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται, μετά την άμεση ανασύνταξη μέσα στην εβδομάδα, να παρουσιάσουν το πολύ καλό αγωνιστικό τους πρόσωπο μέσα στην επικίνδυνη Ελευθερούπολη για να μην δει τη πρώτη δυάδα να απομακρύνεται κι άλλο…Έχουν αποδείξει άλλωστε ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα.

Η αδρεναλίνη όμως έχει «χτυπήσει» κόκκινο στη «μάχη» που γίνεται για την αποφυγή του ενδεχόμενου ενός αγώνα μπαράζ. Η τετράδα ,με τον Μαντουλίδη που προαναφέραμε, στα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας τον Αργοναύτη, τον Απόλλων Καλαμαριάς και τους Τιτάνες Δράμας, θα προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι καλή στην… ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί αν και το πιο πιθανό είναι να δούμε και αυτή τη αγωνιστική ένα διαφορετικό παιχνίδι που να μοιάζει πιο πολύ στο…ντόμινο.

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το ντέρμπι ανάμεσα στον Αργοναύτη και τους Τιτάνες Δράμας όπου οι Θεσσαλονικείς είναι έναν βαθμό πιο ψηλά αλλά οι Δραμινοί έχουν στα υπέρ τους τη νίκη του πρώτου γύρου (82-77). Τη νίκη φυσικά τη θέλουν πάρα πολύ και οι δύο.

Όσα θα γίνουν στο ντέρμπι αυτό θα επηρεάσουν και τον Απόλλων Καλαμαριάς, ο οποίος προέρχεται από μια σημαντική νίκη ψυχολογίας κόντρα στον Μαντουλίδη, έχει όμως δύσκολη αποστολή εκτός έδρας κόντρα στο Πευκοχώρι που «καίγεται» για βαθμούς προκειμένου να παραμείνει στη πρώτη τριάδα.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής:

Κομοτηνή-Ιωνικός Ιωνίας (ΔΑΚ Κομοτηνής 18.00)
Αργοναύτης-Τιτάνες Δράμας (ΔΑΚ Καλαμαριάς 18.00)
Ελευθερούπολη-Δόξα Πεύκων (Ελευθερούπολης 18.00)
Μαντουλίδης-Ορφέας Ν. Σκοπού ( Μαντουλίδη 18.00)
Πευκοχώρι-Απόλλων Καλ.( Ν.Τρίγλιας 18.00)