Κάθε ματς είναι “φωτιά”

Πλέον, κάθε παιχνίδι είναι ντέρμπι. Οι μονομαχίες πολλές και η 19η αγωνιστική περιλαμβάνει πολλές αμφίρροπες αναμετρήσεις τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (ΔΑΚ Λευκάδας, 17:00)

Ντέρμπι αναμένεται στο ΔΑΚ.  Άλλο αποτέλεσμα πλην της νίκης δεν υπάρχει για τους Λευκαδίτες, οι οποίοι πρέπει να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και να συλλέξουν βαθμούς καθώς η συνέχει είναι «φωτιά».  Από την άλλη όμως ο Αρκαδικός έχει αποδείξει ότι πρόκειται για την  πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος  κάτι που αποδεικνύεται και από την κατάληψη της τέταρτης θέσης.  Απών ο Υφαντής.

ΛΑΥΡΙΟ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ (Λαυρίου, 17:00)

Άλλο ένα ντέρμπι με τις δύο ομάδες να αναμένεται να δώσουν τα πάντα για τη νίκη. Από τη μία το Λαύριο πρέπει να κατακτήσει τη νίκη, ώστε να συνεχίζει να κυνηγά τα… ψηλά πατώματα, από την άλλη ο Απόλλωνας θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή. Μάχη μέχρι τέλους λοιπόν και για τους δύο.

ΑΕΚ ΑΡΓΟΥΣ – ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (ΔΑΚ Αργους, 17:00)

Επειτα από μία σειρά δύσκολων αγώνων, ο Πανελευσινιακός θα βρεθεί στο Αργος για να αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα θα παραταχθεί χωρίς προβλήματα και σε συνδυασμό τη σοβαρότητα που διακρίνει αναμένεται να περάσει ένα εύκολο απόγευμα.

ΑΕΚ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ (3ο ΚΓ Ανω Λιοσίων, 17:00)

Να βάλει τέλος στο σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών θέλει η ΑΕΚ, καθώς σε αντίθετη περίπτωση το όνειρο ανόδου απομακρύνεται.  Ο Νίκος Καραγιάννης φαίνεται να επηρέασε θετικά την «Ενωση»  με αποτέλεσμα το παιχνίδι να αναμένεται ανταγωνιστικό. Οι Ικαροι όμως είναι σε εξαιρετική φόρμα κάτι που μαρτυρά και οι πέντε σερί νίκες του.  Το κυνήγι για την κατάληψη μία εκ των δύο προνομιούχων θέσεων υπάρχει και σε περίπτωση «διπλού» όλα  θα είναι με το μέρος τους. Τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή των  Μαργατρίτη και Τότσιου.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ – ΠΕΡΑΜΑ (ΚΓ Κατερίνης, 17:00)

Μάχη ζωής και θανάτου και για τις δύο ομάδες.  Χωρίς περιθώρια για περαιτέρω απώλειες ο Πιερικός Αρχέλαος χρειάζεται πάση θυσία τους δύο βαθμούς, ώστε να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για την παραμονή, ενώ παράλληλα καλείται να υπερασπιστεί τη νίκη του πρώτο γύρου με 68-61. Επιστροφή στο γήπεδο της Κατερίνης για τον Κώστα Σορώτο, αλλά αυτή τη φορά από τη θέση του αντιπάλου. Το Πέραμα, με νέο οδηγό,  θα επιδιώξει  τη νίκη που θα τον ανεβάσει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αμφίβολος ο Τσαρουχάς.

ΟΦΗ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΪΚΟΣ (Βαρδινογιάννειο, 15:00)

Μετά από καιρό, ο ΟΦΗ γεύτηκε τη χαρά τη νίκης και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει. Ο ι κρητικοί καλούνται να κατακτήσουν το δεύτερο θετικό συνεχόμενο αποτέλεσμα και να ανέβουν τόσο ψυχολογικό, όσο και βαθμολογικά. Από την άλλη, ο Πανερυθραϊκός θα παλέψει για το «διπλό» το οποίο θα τον διατηρήσει πάνω από την τελευταία πεντάδα.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λαγκαδά, 17:00)

Με… αέρα… Δάφνης, ο Ερμής Λαγκαδά καλείται να δώσει συνεχεία στις νίκες που θα του δώσουν βαθμολογική ανάσα.  Με όπλο τόσο το ανεβασμένο ηθικό όσο και την έδρα η ομάδα του Αντώνη Μπαξεβάνη έχει το πάνω χέρι. Το Παγκράτι ωστόσο δεν σκοπεύει να παραδώσει τα όπλα καθώς «καίγεται « για βαθμούς. Με απουσίες θα παραταχθούν οι «ροσονέρι» καθώς εκτός είναι ο Χρήστος Βιδάλης, ενώ αμφίβολος είναι ο Αγγελος Συροστατίδης.

ΑΜΥΝΤΑΣ – Ν.ΚΗΦΙΣΙΑ (Δάφνης, 17:00)

Η ήττα της περασμένης αγωνιστικής … πόνεσε και γι΄αυτό η νίκη απέναντι στη Νέα Κηφισιά είναι επιβλητική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση τα περιθώρια για τον Αμύντα θα στενέψουν.  Ο αντίπαλος όμως, δείχνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Η Νέα Κηφισιά έχει σκαρφαλώσει στην έκτη θέση, ενώ στοχεύει το όσο ψηλότερα…  Απών ο Μπάμπη Σαμοθράκης, ενώ από τους φιλοξενούμενους εκτός είναι ο Δημήτρης Μενουδάκος.