Κάλεσμα για βοήθεια και συστράτευση από την Επιτροπή Μπάσκετ

Κάλεσμα στον κόσμο και στους επιχειρηματίες του Ηρακλείου ώστε να στελεχώσουν την προσπάθεια που γίνεται απηύθυνε η Επιτροπή μπάσκετ του ΟΦΗ .

Η Επιστροπή Μπάσκετ στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ερασιτέχνη ζήτησε τη βοήθεια του κόσμου και την παρουσία του στο γήπεδο ενώ αναφέρθηκε και στις κινήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες ώστε να υπάρξει κάποια εισροή χρημάτων στα ταμεία του συλλόγου. Χρήστος Μιχαλόπουλος, Μάνος Ξημέρης, Ηρακλής Σφακιανάκης, Μανώλης Σφακιανάκης, Συμεών Καμπάκας και Τάκης Χωραΐτης εξήγησαν πως χρειάζεται συστράτευση ώστε να βγει η ομάδα από το οικονομικό αδιέξοδο.

Πρώτος το λόγο πήρε ο  Χρήστος Μιχαλόπουλος,0 οποίος ανέφερε: «Ευχόμαστε υγεία και καλή χροιά σε όλο τον κόσμο. Το καλοκαίρι συστάθηκε μια επιτροπή για να βοηθήσει τον σύλλογο. Τα τελευταία χρόνια η οικογένεια Ξημέρη διαχειρίζεται τις τύχες του συλλόγου. Η κρίση έχει πλήξει πολύ κόσμο και έτσι και εμάς. Μέσα σε όλα αυτά καλούμαστε να διαχειριστούμε μια ομάδα με βαρύ όνομα και σήμα. Μια ομάδα πρωτοβουλίας, με εθελοντικά και κίνητρα ανιδιοτελή προσφερθήκαμε να βοηθήσουμε ανιδιοτελώς. Όλα τα μέλη είμαστε Ομιλήτες και θέλαμε να βοηθήσουμε. Με την συνέντευξη αυτή θέλουμε να δείξουμε πως η ομάδα έχει προοπτικές και μπορεί να πάει καλά, έχει όμως και πολλά προβλήματα. Η προοπτική δεν ήταν μόνο η παραμονή αλλά και το κάτι παραπάνω, γι” αυτό και στελεχώσαμε την ομάδα με καλούς αθλητές και τον καλύτερο προπονητή. Δυστυχώς όμως ατυχίες μας έχουν φέρει σε αυτή την θέση έχοντας 2 νίκες και 9 ήττες. Υπάρχουν δυνατότητες και θεωρούμε πως έχουμε σαν επιτροπή όλα τα εχέγγυα για να πετύχουμε τους στόχους μας που τώρα είναι η παραμονή. Ειμαστε βέβαιοι πως θα πάμε καλύτερα στην συνέχεια και θα πετύχουμε τους στόχους μας, όμως πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προϋποθέσεις.

Πρώτον είναι η συστράτευση του ΟΦΗ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που έρχονται στο ΒΑΚ και η παρουσία τους είναι ηρωική. Ο κόσμος όμως λίγος. Θέλουμε να είναι γεμάτο το ΒΑΚ και να βοηθήσουν τους παίκτες αλλά και να έρθουν έσοδα. Κάνω έκκληση να έρθει ο κόσμος για να έρθουν και οι νίκες. Ο κόσμος του ΟΦΗ θα πρέπει να είναι δίπλα. Ευχαριστούμε τον κόσμο που έρχεται αλλά δεν αρκεί. ΤΟ ΒΑΚ πρέπει να είναι γεμάτο. Ο ΟΦΗ έχει βαρύ σήμα και πρέπει να το αποδεικνύει στο γηπεδο.

Δεύτερη παράμετρος είναι το οικονομικό. Η επιτροπή που ανάλαβε έχει κάποια όρια. Εμείς έχουμε φτάσει στα όρια μας. Δίνουμε χρηματα αλλά δεν φτάνουν. Κάνουμε κάλεσμα σε επώνυμους και μη Ηρακλειώτες, σε φιλάθλους που αγαπούν το σήμα να στελεχώσουν την Επιτροπή. Θέλουμε επιχειρηματίες να βοηθήσουν την Επιτροπή. Έχω κάνει εκλύσεις και θα πρέπει να πω, πως τα μεγέθη του ποδοσφαιρικού τμήματος δεν έχουν σχέση. Σε αυτή την οικονομική κρίση για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε όλοι, είναι η αλληλεγγύη. Εάν με ρωτήσετε γιατί κύριοι ενώ πεινάει ο κόσμος, να βοηθήσουν τον ΟΦΗ οι επιχειρηματίες, η απάντηση είναι να δείξουν πνεύμα προς όλους. Δεν  βοηθούν μόνο ένα σωματείο αλλά και οικογένειες που έχουν παιδιά. Τα οικονομικά δεν έχουν σχέση με την ΠΑΕ. Υπάρχει δυνατότητα σε όλους να βοηθήσουν την ομάδα αυτή. Εαν υπάρξει συστράτευση από τον κόσμο και μια μικρή βοήθεια, πιστεύω πως θα πετύχουμε τους στόχους μας. Ο ΟΦΗ συντηρεί και ακαδημίες. Γίνεται ένα τιτάνιο έργο και μια αναγέννηση. Προσδοκούμε πως ο ΟΦΗ θα βγάλει ταλέντα και μέσα σε αυτό το πλαίσιο κινούμαστε και ζητούμε την βοήθεια των φιλάθλων και των επιχειρηματιών. Τις επόμενες μέρες θα χτυπήσουμε πόρτες και ελπίζω να έχουμε ανταπόκριση. Θα επισκεφτούμε και τον Δήμαρχο  για κάποια βοήθεια. Κλείνοντας αυτή την τοποθέτηση είμαστε ανοιχτοί σε κάθε ερώτηση. Είμαστε αποφασισμένοι αυτη την ομάδα να την δρομολογήσουμε ως το τέλος. Ο ΟΦΗ είναι ένα βαρύ όνομα και έχουν όλοι χρέος να το προστατεύσουμε.  Επαναλαμβάνω πως οι δυνατότητες της Επτροπής είναι περιορισμένες. Εμείς ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της οικογένειας Ξημέρη. Δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες και νιώθουμε το βάρος να λυγίζει».

Έπειτα τον λόγο πήρε ο Συμεών Καμπάκας προσθέτοντας: «Δεν θα σας κουράσω. Δυστυχώς πριν λίγες μέρες είχαμε κάτι πολύ λυπηρό , τον θάνατο του Νίκου. Στις ακαδημίες κάνουμε το καλύτερο . Είχαμε προγραμματίσει μια εκδήλωση αλλά λόγο του θανάτου του Νίκου την αναβάλαμε Θα γίνει στο προσεχές μέλλον όπου θα είναι όλος ο ΟΦΗ εκεί και ζητάμε την παρουσία του κόσμου. Ευτυχώς στις ακαδημίες έχουμε πολύ καλούς προπονητές και με την εποπτεία του κ. Τακιανού πιστεύω σε μερικά χρόνια να πλαισιώσουμε την πρώτη ομάδα. Πραγματικά θα θέλαμε να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες την ομάδα και ζητάμε την ανταπόκριση τους».

Ακολούθησε ο Μάνος Ξημέρης αναφέροντας: «Το καλοκαίρι ξεκινήσαμε περισσότεροι και τώρα έχουμε μείνει όσοι βλέπετε. Κάποιοι λακίσανε στην πορεία. Είναι δύσκολες οι εργατοώρες που χρειάζονται και να βάζεις το χέρι στην τσέπη. Είναι δύσκολο να λειτουργεί μαι ομάδα. Δεν θα κατονομάσω αλλά ελπίζω αυτοί που είναι εκ των έσω να σταματήσουν να δημιουργούν πρόβλημα. Ξέρουν αυτοί σε ποιους αναφέρομαι. Με τις συγκυρίες που φτιάχτηκε αυτή η ομάδα θεωρώ πως είναι μια πολύ καλή ομάδα. Η ομάδα μπορεί να βρίσκεται χαμηλά αλλά αν ανταποκριθούμε όλοι μας η ομάδα θα ανέβει πολύ ψηλότερα και θα τρίβουμε τα μάτια μας. Στα εύκολα όλοι είμαστε μαζί, όμως στα δύσκολα φαίνονται κάποιοι. Θα κάνουμε πολλά ραντεβού και εδώ θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που μας στηρίζουν τόσα χρόνια Θα βγάλουμε μια λαχειοφόρος αγορά αύριο στους δρόμους του ηρακλείου κληρώνοντας ένα μηχανάκι. Ο ΟΦΗ πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και δεν μπορώ να φανταστώ σαν οπαδός να μην υπάρχει τμήμα μπάσκετ. Όσο αντέχουμε θα είμαστε εδώ. όλοι έχουμε κάνει την προσπάθεια μας. Ο ΟΦΗ είναι ΟΦΗ. Έχει στοιχίσει σε κάποιους η βαθμολογία της ομάδας. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε μόνο τον Παπαδάκη  στην διάθεση μας. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον αλλά για το παρόν. Ζητάμε την βοήθεια όλων όσον μπορούν».

Ερωτηθείς για ποιο λόγο πιστεύει πως αποχώρησαν κάποια μέλη είπε: «Οταν πρέπει να αφιερώσεις ώρες από την οικογένεια σου και να βάλεις το χέρι στην τσέπη, κάποιοι δεν μπορούν, δεν θέλω να αναφερθώ περαιτέρω.

Θέλω να πω πως υπάρχουν αγώνες που δεν βγάζουμε ούτε τα έξοδα του αγώνα. Είναι ένα ερώτημα που δεν μπορώ να απαντήσω. Θέλω να πιστέψω πως είναι θέμα οικονομικών δυσκολιων και γι’αυτό δεν έρχεται ο κόσμος. Δεν μπορώ να πιστέψω πως ο κόσμος δεν μπορεί να γεμίσει ένα γήπεδο 600 θέσεων. Πως μπορούμε να πάμε παραπάνω αν δε μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε αυτά τα επίπεδα. Όλοι φοράμε το ίδιο σήμα, είτε λέγεται ποδόσφαιρο είτε μπάσκετ είτε σκάκι. Είμαστε όλοι ΟΦΗ».

Το λόγο πήρε στην συνέχεια ξανά ο Χρήστος Μιχαλόπουλος προσθέτοντας: «Ο ΟΦΗ έχει ένα ιδιόκτητο γήπεδο που θα έπρεπε να είναι πόλος έλξης. Καλούμε και τις οικογένειες να έρθουν. Το επίπεδο είναι υψηλό. Το εισιτήριο είναι 5 ευρώ. Τα 5 ευρώ δεν νομίζω πως είναι κάτι. Για εμάς είναι γιατί μπορεί σε παιχνίδια να μην βγαίνουν τα έξοδα του αγώνα. Πρέπει να υπάρξει μια συστράτευση Είδατε το Ματαλόν, με μία προπόνηση  πόσο βοήθησε. Ο Καραδολάμης, πόσο άλλαξε την ομάδα. Υπάρχουν ομάδες που οι ποδοσφαιριστές ας πούμε δεν έχουν λεφτά να σιτιστούν  Πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη. Λίγα ποσά από πολλούς. Απομένουν δυο παιχνίδια για το τέλος του 2ου γύρου. Με την έναρξη του επόμενου γύρου περιμένουμε να υπάρξει μεγαλύτερη βοήθεια».

Ο Τάκης Χωραΐτης κλείνοντας δήλωσε: «Δεν θα αφήσουμε την ομάδα να διαλυθεί και δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

Πηγή: gentikoule.gr