Κάλεσμα στον κόσμο και… εξηγήσεις για το τσουχτερό εισιτήριο

Υστερα από τέσσερις συνεχόμενες ήττες ο επικείμενος αγώνας με τον Αίολο Τρικάλων είναι κάτι παραπάνω από… ένας αγώνας για τη Νίκη Βόλου, η οποία κινδυνεύει να μείνει μακριά από την πρώτη τριάδα σε ενδεχόμενο νέου αρνητικού αποτελέσματος. Η απόφαση πάντως της βολιώτικης διοίκησης να ορίσει γενική είσοδο 10 ευρώ (ενώ μέχρι τώρα ήταν 5 ευρώ), έχει προκαλέσει αντιδράσεις στις τάξεις των φιλάθλων, οδηγώντας εν συνεχεία στις εξηγήσεις από την πλευρά του συλλόγου.

Η ανακοίνωση της Νίκης Βόλου:

«Την Κυριακή 22-1-2012 και ώρα 17:00 στο κλειστό γυμναστήριο Ν. Ιωνίας, η ομάδα μας δίνει έναν από τους σημαντικότερους και πιο ενδιαφέροντες αγώνες του πρωταθλήματος με τον Αίολο Τρικάλων. Καλούμε όλους τους φιλάθλους μας, που αναμφίβολα συσπειρώνονται γύρω από την προσπάθεια των αθλητών και των ανθρώπων που εργάζονται γι’ αυτή την ομάδα και που ξέρουμε καλά πως αισθάνθηκαν πολύ άσχημα με την τιμωρία της έδρας μας στο προηγούμενο εντός έδρας αγώνα, να στηρίξουν με τη παρουσία τους για ακόμα μία φορά τονώνοντας το ηθικό όλων.

Είναι γνωστό από πολύ καιρό ότι η μόνη βοήθεια που δεχθήκαμε και δεχόμαστε είναι αυτή των γονέων των αθλητών μας (σε όλα τα τμήματα), οι μικρές χορηγίες μέσω διαφημίσεων και η οικονομική συμμετοχή της διοικούσας επιτροπής του μπάσκετ και της διοίκησης του Ερασιτέχνη. Οι μεγάλοι φορείς, είτε του Υπουργείου Πολιτισμού μέσω της Γ.Γ.Α., είτε του Δήμου Βόλου, είναι ταυτόχρονα και οι μεγάλοι απόντες στη προσπάθεια των 1200 παιδιών του Ερασιτέχνη, που μόνη τους αλλά και δική μας μοναδική πρόθεση είναι να αλλάξουν τη σημερινή βάρβαρη πραγματικότητα έστω και για λίγο. Είναι επίσης γνωστό ότι ακόμα και η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Ερασιτεχνικής Νίκης δεν εκπληρώνουν τις όποιες υποχρεώσεις απορρέουν από την συμμετοχή τους. Όπως είναι επιπρόσθετα γνωστό, ούτε και η ΠΑΕ συνέδραμε διαχρονικά στο παραμικρό, όπως είναι δεσμευμένη από το νόμο να πράξει.

Για το λόγο αυτό με ιδιαίτερη και πολύ σοβαρή σκέψη, το Δ.Σ. του Ερασιτέχνη αποφάσισε η είσοδος στο κλειστό γυμναστήριο, μόνο για αυτή την Κυριακή, να συνοδευτεί με συνδρομή 10 ευρώ για όλους πλην των κατόχων καρτών διαρκείας και των αθλητών των τμημάτων μας που θέλουν να παρακολουθήσουν και να βοηθήσουν με την τεράστια φωνή τους την ομάδα μπάσκετ.

Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι το άλλο σωματείο, ο Αίολος Τρικάλων, που βαφτίζεται ως «αντίπαλος» για την Κυριακή, είναι ένα περιφερειακό Θεσσαλικό σωματείο που αντιμετωπίζει τα ίδια προβλήματα με μας και συνεπώς δικαιούται να αντιμετωπιστεί με περίσσιο σεβασμό και αναγνώριση. Στο τέλος-τέλος οι μόνοι που πρέπει να μιλήσουν την Κυριακή στον αγωνιστικό χώρο είναι ο προπονητής και οι παίκτες. Όλοι εμείς οφείλουμε να στηρίξουμε τη προσπάθεια τη δική τους με πάθος αλλά όχι πάλι λάθος».