Κάνει τη διαφορά με Πελεκάνο ο Αλμυρός

Σε μία σπουδαία κίνηση προχώρησε ο Αλμυρός δείχνοντας παράλληλα τις… διαθέσεις του εν όψει της νέας σεζόν, καθώς ο σύλλογος θέλει να πρωταγωνιστήσει. Κάτι που είναι ξεκάθαρο μετά και την έλευση του Μιχάλη Πελεκάνου, καθώς η εμπειρία και η ικανότητα του έμπειρού άσσου αναμένεται να βοηθήσουν ιδιαιτέρα την ομάδα.

Η ανακοίνωση:

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΜΙΧΑΛΗ
Μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ μεταγραφή ολοκληρώθηκε για το τμήμα Καλαθοσφαίρισης του Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ καθώς παίχτης της ομάδας θα είναι για την αγωνιστική χρονιά 2022-2023 θα είναι ο Διεθνής καλαθοσφαιριστής ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΕΛΕΚΑΝΟΣ.

Ένα σύντομο βιογραφικό της μπασκετικής του πορείας:
” Ξεκίνησε την καριέρα του το 1999 από την ομάδα του Γ.Σ. Περιστερίου και στη συνέχεια, το 2004, μεταγράφηκε στη ΑΕΚ και από εκεί, μετά από δύο σαιζόν, στον Πανελλήνιο. Το καλοκαίρι του 2007 πληροφορήθηκε πως η ομάδα της Ρεάλ Μαδρίτης παρακολουθούσε την πορεία του τα 2 τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να τον εντάξει στο δυναμικό της.
Την επόμενη χρονιά υπέγραψε στον Ολυμπιακό όπου παρέμεινε μέχρι το 2012 κερδίζοντας την ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ, παίζοντας παράλληλα ως δανεικός στο Μαρούσι τη σαιζόν 2009-2010.

Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο Άρης Θεσσαλονίκης στον οποίο παρέμεινε για δύο σαιζόν. Το 2014 υπέγραψε στη ρουμάνικη Πλοϊέστι, και κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας. Το 2015 επέστρεψε στο ελληνικό πρωτάθλημα ξανά για τα χρώματα του Άρη Θεσσαλονίκης Τον Μάιο του 2016 συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το καλοκαίρι του 2016 υπέγραψε στον Πανιώνιο, με τον οποίο κατέκτησε το πρωτάθλημα της Α2 εθνικής κατηγορίας.
Το 2017 υπέγραψε στον Οίακα Ναυπλίου της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας. Το 2018 και αφού η ομάδα ανέβηκε στην Β’ Εθνική, ο Πελεκάνος ανανέωσε τη συνεργασία του.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, επέστρεψε στην Μπάσκετ Λιγκ, για λογαριασμό του Ήφαιστου Λήμνου.
Στις 26 Αυγούστου 2020, μετά από ένα χρόνο στον Ήφαιστο, επέστρεψε με διπλό ρόλο στον Οίακα Ναυπλίου (ως αθλητής και ως υπεύθυνος στα τμήματα υποδομής του συλλόγου).
Τον Σεπτέμβριο του 2021, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΟ Ερμιονίδας και φέτος θα αγωνίζεται με την Κυανόλευκη φανέλα του Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ.

Με την Εθνική Ελλάδος αγωνίστηκε στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας το 2007 κατακτώντας την τέταρτη θέση. Το 2008 αγωνίστηκε στο Προολυμπιακό Τουρνουά, κερδίζοντας την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2008 στο Πεκίνο, και στο οποίο κατέκτησε την πέμπτη θέση. Συνολικά με το εθνόσημο έχει 31 αγώνες με 75 πόντους (μ.ο: 2.42).”

Η έλευση του Μιχάλη Πελεκάνου στην πόλη του Αλμυρού αποτελεί μεγάλη τιμή και ένα τεράστιο κεφάλαιο για το Σύλλογό μας αλλά και για το μπάσκετ της ευρύτερης περιοχής της Μαγνησίας.
Η Διοίκηση του Γ.Σ.ΑΛΜΥΡΟΥ εύχεται στον Μιχάλη Δύναμη,Υγεία και πολλές επιτυχίες με την Κυανόλευκη φανέλα του Ιστορικού μας Συλλόγου».