Κάτοικος… Πειραιά ο Κουκάς!

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Γιώργο Κουκά, ο οποίος είπε το «ναι» στον Εθνικό και γυρίζει στη γειτονιά απ’ όπου ξεκίνησε το μπάσκετ! Τα πρώτα του μπασκετικά βήματα, βέβαια, τα έκανε φορώντας τη φανέλα του Ολυμπιακού, όμως τη σεζόν 2011 πέρασε κι απ’ τον Εθνικό, τον οποίο και θα ενισχύσει εκ νέου, κλείνοντας τ’ αυτιά του στις… σειρήνες από άλλες ομάδες που είχαν δείξει ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους…

Ο Κουκάς συμφώνησε σε όλα με τη διοικούσα επιτροπή του Εθνικού και η προσθήκη του στο ρόστερ των Πειραιωτών προσθέτει ένα πολύ σημαντικό «εργαλείο» για την ομάδα, χάρη στην εμπειρία του απ’ την Α2. Την περασμένη σεζόν ο Γιώργος Κουκάς έπαιξε σε 14 ματς με τον ‘Ικαρο Σερρών στην Α2. Στο πρώτο μισό της αγωνιστικής περιόδου οι στρατιωτικές υποχρεώσεις τον κράτησαν για σημαντικό χρονικό διάστημα εκτός δράσης, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε δριμύτερος, με αποκορύφωμα το εκτός έδρας παιχνίδι με την πρωταθλήτρια Κηφισιά. Σε εκείνο το ματς είχε 19 πόντους με 4 τρίποντα, αλλά και 9 ασίστ! Συνολικά είχε 9,4 πόντους και 3,2 ασίστ ανά αγώνα, με 85% στις βολές, 38% στα δίποντα και 33% στα τρίποντα.

Ξεκίνησε την καριέρα του από τις υποδομές του ΟΣΦΠ, την περίοδο 2003-04 πήγε στον ΑΣ Παπάγου, την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της Νήαρ Ηστ ενώ την σεζόν 2005-2006 αγωνίστηκε στο Σπόρτιγκ έχοντας 29 συμμετοχές. Το 2006 μεταγράφτηκε στη Δάφνη ενώ το καλοκαίρι του 2007 φόρεσε τη φανέλα του Παγκρατίου για δύο χρόνια έχοντας συνολικά 60 συμμετοχές. Τη σεζόν 2009-10 πήγε στην Κρήτη για λογαριασμό του ΑΓΟΡ ενώ την περίοδο 2010 και 2012 αγωνίστηκε με τα χρώματα του ‘Ικαρου Σερρών με ενδιάμεσο σταθμό τον Εθνικό.