Κέρδισε την ένταση ο Μίλωνας, μπάχαλο στους υποβιβασμούς!

Άνω κάτω γίνεται η Γ΄εθνική καθώς μία αγωνιστική πριν από τη λήξη του πρωταθλήματος δεν έχει ξεκαθαριστεί ποιες ομάδες έχουν σωθεί και ποιες όχι! Αλλά ας πάρουμε τα πράγμα από την αρχή. Μέσα στην εβδομάδα θα οριστεί το παιχνίδι του Πολυκράτη και του Μίλωνα καθώς ο δεύτερος κέρδισε την ένταση που είχε καταθέσει  κι έτσι η αναμέτρηση (που είναι στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος του 2ου Νότου!!!) θα πρέπει να γίνει και πάλι… Η επανάληψη του ματς είναι το ένα… κρατούμενο της υπόθεσης, διότι το δεύτερο (και ίσως το πιο σημαντικό) είναι ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο Μίλωνας κέρδισε τη “μάχη” με τη βοήθεια του βίντεο, που παρουσίασε. Κι αν αυτό ισχύει απόλυτα, τότε πλέον δημιουργείται δεδικασμένο κι ίσως αυτό ν’ απασχολήσει και την Κηφισιά στην ένστασή της για το ματς της Α2 με τα Τρίκαλα.

Αφήνουμε, πάντως παράμερα το σκέλος αυτό και περνάμε στο άλλο κομμάτι, που έχει να κάνει με τους υποβιβασμούς. Κι εδώ τα πράγματα μοιάζουν αρκετά… θολά. Η αναμέτρηση του Πολυκράτη με το Μίλωνα όταν οριστεί να γίνει, ίσως να είναι και βαθμολογικά αδιάφορη, κυρίως για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι όπως όλα δείχνουν δύσκολα θ’ αποφύγουν τον υποβιβασμό. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τον Πολυκράτη, κι αυτό διότι η 7η θέση της βαθμολογίας δεν του εξασφαλίζει την παραμονή! Είτε μπορεί να τον οδηγήσει σε αγώνες μπαράζ, είτε και σε υποβιβασμό!

“Την επόμενη περίοδο ο κάθε όμιλος της Γ’ εθνικής θα έχει 12 ομάδες”, ήταν η ξεκάθαρη θέση του γενικού γραμματέα της ΕΟΚ Παναγιώτη Τσαγκρώνη σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, προκειμένου να ξεδιαλύνουμε το… κουβάρι στο ζήτημα των υποβιβασμών, κάτι που σημαίνει ότι θα ισχύσουν όσα αναφέρονται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος. Από εκεί και πέρα, βέβαια, ο γενικός γραμματέας επεσήμανε ότι “… θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε και ποιοι θα υποβιβαστούν από την Β’ εθνική και μετά θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα”, μεταφέροντας έτσι την… αγωνία των συλλόγων για τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.  

Με τα έως τώρα δεδομένα πάντως, οι ομάδες τις Γ΄εθνικής που βρίσκονται ανάμεσα στις ζώνες της ανόδου και του υποβιβασμού είναι 27 κάτι που σημαίνει ότι οι όμιλοι των 12, δεν… βγαίνουν καθώς περισσεύουν τρεις ! Και από τη στιγμή που θα ισχύσει η προκήρυξη σημαίνει ότι θα πέσουν παραπάνω ομάδες, ενώ μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι θα πέσουν τέσσερις από κάθε όμιλο.

Δεν σταματάμε όμως εκεί, αφού το πόσοι θα πέσουν από Βορρά και Νότο θα εξαρτηθεί από τον πρωταθλητή της ΕΣΚΑΒΔΕ και όπως όλα δείχνουν, αυτή θα είναι η Βόνιτσα. Η οποία έχει ζητήσει από την ΕΟΚ σε περίπτωση που πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, να ενταχθεί στους ομίλους του Βορρά (κάτι που δεν αποκλείεται αν παραμείνει να ζητήσει και ο Πολυκράτης εφόσον μείνει στην κατηγορία, αφού οικονομικά τον συμφέρει να πηγαινοέρχεται Σάμο-Θεσσσαλονίκη, από ότι Αθήνα). Από τη Βόνιτσα λοιπόν θα εξαρτηθεί αν θα πέσουν δύο ομάδες από το Βορρά (εφόσον ενταχθεί σε αυτόν τον όμιλο) και μία από το Νότο, ή το αντίθετο στην περίπτωση που θα αγωνιστεί στον Νότιο όμιλο.

Όλα, πάντως θα ξεκαθαρίσουν από βδομάδα…