«Καίγεται» η πρώτη τετράδα, στο Αργος κρίνεται η άνοδος

Σήμερα έχει προγραμματιστεί το… ορεκτικό και αύριο το κυρίως πιάτο της τελευταίας αγωνιστικής για φέτος στον 1ο όμιλο. Ο Φοίνικας Λάρισας θα αντιμετωπίσει τους Διόσκουρους Κοζάνης διεκδικώντας τη 14η νίκη του και μετά θα περιμένει… τις εξελίξεις της Κυριακής. Με νίκη μπορεί να ελπίζει σ’ ένα στραβοπάτημα από το Ανατόλια και τότε… θα είναι οι δύο τους, ισόβαθμοι στην ίδια θέση, τη τρίτη, με τον Φοίνικα … όχι ακριβώς να αναγεννιέται από τις στάχτες όπως λέει ο μύθος αλλά μάλλον να… ρίχνει στις «στάχτες» τον αντίπαλο έχοντας κερδίσει δύο φορές φέτος το κολέγιο.

Δια την ώρα πάντως τον πρώτο λόγο τον έχει η ομάδα της συμπρωτεύουσας λόγω και της πρωτοπορίας της στη βαθμολογία σε σχέση με την ομάδα της Λάρισας. Συγκεκριμένα, δύο στόχους, διπλή ελπίδα για το Ανατόλια. Οι Θεσσαλονικείς αγωνίζονται τη Κυριακή (13/5) εκτός έδρας με τον Ηρακλή Κοζάνης και το μοναδικό αποτέλεσμα που έχουν ανάγκη είναι η νίκη. Τουλάχιστον για να πετύχουν τη τρίτη θέση. Το «σενάριο» που αναφέραμε λίγο πιο πάνω δεν θέλουν ούτε να το σκεφτούν…

Υπάρχει πάντως ένα ενδεχόμενο η Κυριακή να έχει ακόμη καλύτερη κατάληξη για το Ανατόλια και η ενδεχόμενη νίκη του να αποδειχθεί πολύτιμη σε περίπτωση που η Μεταμόρφωση «υποκύψει» στο Άργος Ορεστικό εκτός έδρας.
Κάτι τέτοιο θα φέρει το Κολέγιο και το σωματείο του Βόλου ισόβαθμους στη δεύτερη θέση την οποία και θα κατακτήσει η ομάδα του Ανατόλια λόγω των δύο νικών της στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Σε άλλη περίπτωση, όπου η Μεταμόρφωση πάρει το τελευταίο “διπλό” για φέτος θα πάρει μαζί και τη δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στη Β΄ Εθνική. Οι Θεσσαλονικείς θα πάρουν τότε την τρίτη και θα παίξουν μπαράζ ανόδου με τον τρίτο του δεύτερου ομίλου.

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 12/5
Φοίνικας Λάρισας – Διόσκουροι  (Νεάπολη, 18:00)

Κυριακή 13/5
Αργος Ορεστικό – Μεταμόρφωση Βόλου  (ΔΑΚ Αργους Ορεστικού, 18:00)
Ηρακλής Κοζάνης – Ανατόλια (ΔΑΚ Κοζάνης, 18:00)

Τετάρτη 9/5
Αλεξάνδρεια – Φίλιππος Βέροιας  50-92