Και οι… πέντε είναι υπέροχοι!

Το πιο… μικρό rotation της κατηγορίας δεν εμποδίζει τον Κόροιβο να… βλέπει τον κόσμο από την 5η θέση της βαθμολογίας, μετά το πέρας 12 αγωνιστικών. Παρ’ ότι η ομάδα της Αμαλιάδας «βγάζει» κάθε ματς με 6 και 7 παίκτες, έκλεισε το 2011 με 7 νίκες και 5 ήττες, απολογισμός που μόνο ικανοποιημένο θα πρέπει να αφήνει τον Γιάννη Ελευθεριάδη.

Υπεύθυνοι για αυτό είναι φυσικά οι… πέντε υπέροχοι του Κόροιβου, οι Αγαπιάδης, Σακελλαράκης, Γκοντόπουλος, Μακρής και Γκέρος, οι οποίοι σημειώνουν το 91,9% των πόντων της ομάδας, με τους τρεις τελευταίους να βρίσκονται μάλιστα και μέσα στους έξι καλύτερους σκόρερς της κατηγορίας!

Στον αγώνα με τη Νίκη Βόλου έβαλαν τους 81 από τους 82 πόντους, ωστόσο ο τελευταίος (και πιο κρίσιμος) σημειώθηκε από τον… έκτο της παρέας, τον Ηλία Σέιφερ, που έκανε το κρίσιμο κλέψιμο και έβαλε μία βολή στα 8’’.

«Αυτή η νίκη πιστώνεται σε αυτόν γιατί ήταν πολύ σημαντικό το κλέψιμο που έκανε» λέει ο Γιάννης Ελευθεριάδης. «Η ομάδα χρειάζεται ξεκούραση. Πρέπει σιγά σιγά να βρούμε κι άλλες λύσεις, προσπαθούμε να βάλουμε στο παιχνίδι και τον Χατζόπουλο, τον Νικολακόπουλο. Τα 40 λεπτά είναι πολύς χρόνος και έχουμε και το πρόβλημα με τον Σακελλαράκη» συμπληρώνει ο προπονητής του Κόροιβου.

Ο Μάριος Σακελλαράκης χτύπησε στον τετρακέφαλο αλλά το μέγεθος του τραυματισμού του και το χρονικό διάστημα που θα μείνει εκτός γηπέδων είναι κάτι που θα διαφανεί μετά την πάροδο ενός 24ώρου και τις εξετάσεις που θα κάνει την Τρίτη. Οι προπονήσεις στον Κόροιβο θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή.

Οι 5 πιο παραγωγικές πεντάδες της Β’ Εθνικής

Ομάδα

Πόντοι

Μ.Ο. πόντων της ομάδας

1. Αγαπιάδης, Γκοντόπουλος, Σακελλαράκης, Μακρής, Γκέρος

Κόροιβος

815

91,9%

2. Μητσάκης, Ζώτος, Μουρατίδης, Νικολούδης, Μούμογλου

Αναγέννηση

782

80,9%

3. Τριανταφυλλίδης, Νικολόπουλος, Χρυσόπουλος, Δάλπας, Πάλλης

ΜΕΝΤ

680

81,3%

4. Εμμανουηλίδης, Παππάς, Κουπίδης, Ψαρόπουλος, Καραμπάς

Νήαρ Ηστ

675

78,6%

5. Βογιατζής, Χρύσης, Παρδακάς, Γκογκίδης, Κουνούπης

Διαγόρας

676

75,9%