«Και του χρόνου στις πρώτες τέσσερις ομάδες»

Το Ρέθυμνο έκανε την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του στην Α1 και ο άμεσος συνεργάτης του Θανάση Γιαπλέ, Σταύρος Μυκονιάτης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για την πορεία της κρητικής ομάδας, καθώς και για το σεμινάριο του Συνδέσμου στα τέλη του μήνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

Για τη σειρά με τον Πανιώνιο που ολοκληρώθηκε με 3-1 υπέρ των Νεοσμυρνιωτών:

«Είμαστε ευχαριστημένοι που διεκδικήσαμε την 3η θέση. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Η ομάδα δεν ήταν συνηθισμένη να παίζει πολλά παιχνίδια στη σειρά με συνεχόμενα ταξίδια. Αν μετρήσουμε και τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ ήταν πολλά ματς μαζί. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να επηρεαστούμε από την κούραση κι αυτό φάνηκε ειδικά στα δύο τελευταία ματς με τον Πανιώνιο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και του χρόνου θα βρισκόμαστε στις 4 πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος. Ο Πανιώνιος ήταν πιο φρέσκος, με μεγαλύτερο ροτέισον και δίκαια πήρε την 3η θέση».

Για την πίεση που υπήρχε στη σειρά με τον Πανιώνιο:

«Πίεση δεν είχαμε. Εμείς είμαστε ήδη πετυχημένοι και έχουμε φτάσουμε αρκετά ψηλά. Δεν το φανταζόμασταν ότι θα φτάναμε να διεκδικούμε την 3η θέση. Πίεση δεν είχαμε καθόλου και απλά προσπαθήσαμε να το χαρούμε όσο γίνεται περισσότερο. Φυσικά όταν μπαίναμε μέσα στο γήπεδο θέλαμε και προσπαθούσαμε να κερδίσουμε κάνοντας το καλύτερο δυνατό».

Για τη διαφορά εμπειρίας που είχαν οι δύο ομάδες σε τέτοιου είδους παιχνίδια:

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Για πρώτη φορά στην ιστορία μας φτάσαμε τόσο ψηλά και καταφέραμε να αγωνιστούμε σε τελική φάση. Ήταν μία πρωτόγνωρη κατάσταση και προσπαθήσαμε να διαχειριστούμε καθημερινά αυτή τη σειρά ώστε να ανταποκριθούμε όσο καλύτερα μπορούμε».

Για τη σειρά των τελικών που γινόταν παράλληλα με τους μικρούς τελικούς:

«Ο Παναθηναϊκός επιβεβαίωσε με το 0-3 όλη την προετοιμασία που έκανε γι αυτά τα παιχνίδια. Ήταν πιο φρέσκος κι έδειξε να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα. Οι 2 προσθήκες που έκανε με τους Κάρι και Γκουίν τον βοήθησαν πάρα πολύ και νομίζω ότι κέρδισε δίκαια το πρωτάθλημα. Γενικά έδειξε να είναι καλύτερος σε αυτό το χρονικό σημείο. Αντίθετα ο Ολυμπιακός ήταν κουρασμένος από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε στην Ευρωλίγκα. Ήταν μεγάλο πρόβλημα ότι του έλειπε η φρεσκάδα κι αυτό ήταν ένα κομβικό κομμάτι στους τελικούς. Το μελανό σημείο ήταν δυστυχώς ότι δεν ολοκληρώθηκε το 3ο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε την Ευρωλίγκα, ο Παναθηναϊκός πήρε το πρωτάθλημα απέναντι στον κάτοχο της Ευρωλίγκα οπότε για εμένα δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη ότι το ελληνικό μπάσκετ παρά την οικονομική κρίση συνεχίζει να βρίσκεται πολύ ψηλά».

Για το Διεθνές Σεμινάριο “Αθήνα 2013”:

«Πάντα τα Σεμινάρια που κάνει ο Σύνδεσμος είναι πολύ υψηλού επιπέδου, καθώς φέρνει γνωστούς προπονητές με μεγάλη μπασκετική αξία. Φέτος έχουμε την μεγάλη τιμή να είναι ως κύριος ομιλητής ένας Έλληνας προπονητής, ο οποίος έγινε ο πρώτος από τη χώρα μας που πήρε την Ευρωλίγκα. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ ενδιαφέρον Σεμινάριο και θα ακουστούν πολλά πράγματα γι’ αυτό και ήδη έχω κανονίσει εκείνη την περίοδο να αφήσω για λίγο την Κρήτη και να έρθω στην Αθήνα».