Και το ενδιαφέρον καλά κρατεί…

bigstock_flying_basketball_on_fire_6813568Τέσσερις… στροφές απομένουν για να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα και η αγωνία τόσο στην κορυφή όσο και στα χαμηλά καλά κρατεί. Η 23 αγωνιστική θέλει την ΑΕΚ και την Καβάλα να χρειάζεται να ξεπεράσουν τα εμπόδια του Φιλαθλητικού και των Ικάρων αντίστοιχα, ενώ τον Κόροιβο να παλεύει μέσα στο σπίτι του κόντρα στον ΟΦΗ.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ –ΚΑΒΑΛΑ (ΔΑΚ Σερρών, 17:00)

Ένα δύσκολο εντός έδρας έχουν  μπροστά τους οι Ικαροι, καθώς έρχονται αντιμέτωποι με την Καβάλα, η οποία θέλει πάση θυσία τη νίκη για να παραμείνει μέσα στο παιχνίδι της ανόδου. Οι Σερραίοι όμως, αναμένεται να παλέψουν μέχρι τέλους και να διεκδικήσουν μια σημαντική νίκη που θα τους φέρει ακόμα πιο κοντά στον στόχο, που δεν είναι άλλος από την παραμονή.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (ΔΑΚ Τρίπολης, 17:00)

Τη νίκη που θα τον ανεβάσει ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα και παράλληλα θα τους εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή ψάχνει ο Αρκαδικός, ο οποίος θέλει να εκμεταλλευτεί την έδρα του και αν επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Από την άλλη,  η Αγία Παρασκευή θα επιδιώξει να κάνει ακόμα μία δυναμική εμφάνιση και να διεκδικήσει ότι της αναλογεί.

ΨΥΧΙΚΟ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Ψυχικού, 17:00)

Το Ψυχικό τις τελευταίες δύο εβδομάδες δείχνει να έχει βρει τη φόρμα του. Κάπως έτσι θέλει να συνεχίσει και απέναντι στον Ερμή να πάρει την Τρίτη συνεχόμενη νίκη του. Ο Λαγκαδάς όμως στη μάχη που κάνει για την παραμονή… ψάχνει βαθμούς  γι΄αυτό και αναμένεται να τα δώσει όλα και να απειλήσει τον αντίπαλο, ώστε στο τέλος να καταφέρει να πάρει τους δύο πολύτιμους βαθμούς.  Εκτός για τους γηπεδούχους για ακόμα ένα ματς ο Σαμοθράκης, αμφίβολος ο Πέτρουλας.

ΛΑΥΡΙΟ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ (Λαύριο, 17:00)

Αμφίρροπο παιχνίδι κόντρα σε δύο μαχητικές ομάδες. Το Λαύριο θέλει τη νίκη που θα του εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία. Χωρίς άγχος θα αγωνιστεί το Παγκράτι καθώς τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος, η σωτηρία έχει επιτευχθεί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει το κίνητρο αφού οι «ροσονέρι» στοχεύουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ – ΟΦΗ (Αμαλιάδας, Κυριακή 13/4, 13:0)

Με το ηθικό στο… Εβερεστ, μετά και την τελευταία νίκη, ο Κόροιβος υποδέχεται την Κυριακή τον ΟΦΗ έχοντας μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει στη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι θα έχουν τον κόσμο στο πλευρό τους όμως, επειδή ο αντίπαλος είναι επικίνδυνος πρέπει να παραταχθούν συγκεντρωμένοι ώστε να αποφύγουν τις απώλειες.  Ο ΟΦΗ, χωρίς άγχος, θα επιδιώξει ακόμα μία ανταγωνιστική εμφάνιση, η οποία θα δυσκολέψει τον αντίπαλο.

ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ – ΑΕΚ (Ζωγράφου, 17:00)

Η κορυφή είναι ο στόχος της ΑΕΚ (σ.σ. δεν θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της λόγω απαγόρευσης μετακίνησης οπαδών), η οποία καλείται να ξεπεράσει την ήττα από τον Κόροιβο και να φύγει από του Ζωγράφου με το «διπλό» που θα τον φέρει και τυπικά μια… ανάσα από τα μεγάλα σαλόνια.  Ο Φιλαθλητικός όμως, είναι ένας αξιόλογος αντίπαλος πολύ δε περισσότερο όταν αγωνίζεται στην έδρα του. Η ομάδα του Ζωγράφου ψάχνει τη νίκη που θα της δώσει σημαντικό προβάδισμα παραμονής σε σχέση με τους αντιπάλους της.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ  (Ιβανώφειο, 17:00)

Για ακόμα ένα ματς ο Ηρακλής θα παλέψει χωρίς τη συμπαράσταση του κόσμο του λόγω της τιμωρίας.  Ο «γηραιός» μπορεί να μην «καίγεται» για τη νίκη έχει αποδείξει ότι παλεύει κάθε ματς και πολύ περισσότερο όταν παίζει στην έδρα του. Ο Φίλιππος από την άλλη, αν και θεωρητικά δεν κινδυνεύει θέλει το «διπλό» για να εξασφαλίσει και μαθηματικά τη σωτηρία του.

Η μάχη της σωτηρίας

24η 25η 26η
Φιλαθλητικός ΟΦΗ (εκτός) Παγκράτι (εντός) Καβάλα (εκτός)
Ερμής Λαγκαδά Αρκαδικός (εντός) Ικαροι Σερρών (εκτός) Λαύριο (εντός)
Ικαροι Σερρών ΚΑΠ (εκτός) Ερμής Λαγκαδά (εντός) Αρκαδικός (εκτός)