Καλές εμφανίσεις από τους Ελληνες ομογενείς

Με καλές εμφανίσεις έκλεισαν το 2011 στο κολεγιακό πρωτάθλημα οι Τράιαν Ηλιάδης, Νικ Παύλος και Κόρι Πέτρος, ενώ ακόμα και ο Τζέιμς Λούπος έπαιξε αρκετά και ήταν παραγωγικός. Βέβαια, και οι τέσσερις Ελληνες ομογενείς έφυγαν από το παρκέ ηττημένοι, αφού καμία από τις ομάδες τους δεν κατάφερε να τελειώσει το έτος με ένα θετικό αποτέλεσμα…

Αναλυτικά τα πεπραγμένα των Ελλήνων του NCAA:

Τράιαν Ηλιάδης

Ο Ελληνοαυστραλός γκαρντ έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση αλλά δεν έφτανε ώστε το Ολντ Ντομίνιον να κάνει την έκπληξη και να υποχρεώσει το Μισούρι στην πρώτη του ήττα. Οι «μονάρχες» ηττήθηκαν με 75-68 αλλά ο Ηλιάδης είχε 15 πόντους (ισοφάρισε το ατομικό του ρεκόρ), 2/4 βολές, 2/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 λάθη σε 26 λεπτά.

Νικ Παύλος

Επειτα από απουσία δύο αγώνων από το rotation του προπονητή του, ο Νικ Παύλος όχι μόνο έπαιξε χθες, αλλά έκανε και την καλύτερή του εμφάνιση εδώ και ένα μήνα. Σημείωσε 12 πόντους με 4/9 τρίποντα, μάζεψε 9 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ σε 25 λεπτά. Δεν απέτρεψε βέβαια την ήττα για το Νορθ Καρολάινα Γκρίνσμπορο, από το σαφώς ανώτερο Ρίτσμοντ με 78-58.

Κόρι Πέτρος

Καιρό είχε να σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων ο ομογενής σέντερ. Επειτα από 4 σερί κακές εμφανίσεις, ο Πέτρος έβαλε 12 πόντους χωρίς να χάσει σουτ (6/6 δίποντα) και μάζεψε 6 ριμπάουντ σε 27 λεπτά. Πάντως, δεν γλίτωσε το φόρτωμα με φάουλ (4), όπως και το Οκλαντ την 4η σερί ήττα…

Τζέιμς Λούπος

Παρ΄ ότι βγήκε πάλι από την αρχική πεντάδα, έπαιξε περισσότερο απ’ ότι εδώ και ένα μήνα (18 λεπτά), έχοντας 6 πόντους, 3/4 δίποντα, 1 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο και 2 λάθη στην ήττα του Νέιβι από το Μέρσερ με 65-56.