Καλαβρός: «Να γίνω καλύτερος»

Στην Κίνα θα βρίσκεται τους επόμενους μήνες ο Μιχάλης Καλαβρός, ο οποίος αποδέχτηκε την πρόκληση να κοουτσάρει στο πλευρό του Νταν Πανάτζιο, παλιού προπονητή του Πόρτλαντ, τους Σαγκάη Σαρκς. Ο Έλληνας τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr) για τις πρώτες του εντυπώσεις από την πολυπληθέστερη πόλη του κόσμου αλλά και για το κινεζικό μπάσκετ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μιχάλης Καλαβρός:

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τους Σαγκάη Σαρκς:

«Δεν έχω πλήρη εικόνα ακόμα γιατί λείπουν πέντε βασικοί παίκτες. Οι τρεις διεθνείς με την εθνική Κίνας και οι δύο Αμερικάνοι. Αυτό που έχω συμπεράνει μέχρι τώρα είναι ότι οι προπονήσεις είναι πολύ δυνατές. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες που είναι στις προπονήσεις έχουν ταλέντο αλλά είναι ξεκάθαρο ότι τους λείπουν οι παραστάσεις. Τα παιδιά είναι ψηλά και δυνατά κορμιά. Οι ψηλοί έχουν καλό σουτ, ενώ οι περιφερειακοί είναι γρήγοροι με τη μπάλα».

Για την πόλη της Σαγκάης:

«Είναι απίστευτη πόλη. Η μεγαλύτερη του κόσμου που συνέχεια ζει σε τρελούς ρυθμούς. Είναι διπλάσια σε πληθυσμό και πενταπλάσια σε έκταση από τη Νέα Υόρκη. Είναι μία πόλη που πραγματικά ποτέ δεν κοιμάται όποτε κι αν βγεις βλέπεις παντού κόσμο 24 ώρες το 24ώρο».

Για τη νέα αγορά που ανοίγει και το βάρος που μπορεί να αισθάνεται:

«Δεν έχω νιώσει βάρος. Είναι η τρίτη φορά που αφήνω την Ελλάδα για να εργαστώ στο εξωτερικό. Μου παρουσιάστηκε μία ευκαιρία και θέλω απλά να την εκμεταλλευτώ. Επιθυμία μου είναι να ανταποκριθώ σε αυτούς που με έχουν επιλέξει και να πετύχει η ομάδα τους στόχους της».

Για τους λόγους που τον οδήγησαν να φύγει τόσο μακριά από την Ελλάδα:

«Μου έγινε μία πολύ καλή πρόταση και ήταν μία μεγάλη ευκαιρία να γίνω μέλος ενός προπονητικού σταφ από το ΝΒΑ. Στόχος μου είναι να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου και να εκπληρώσω την επιθυμία μου να γίνομαι καθημερινά καλύτερος προπονητής».

Για το ελληνικό μπάσκετ:

«Η αλήθεια είναι ότι η μείωση των μπάτζετ δυστυχώς ρίχνει και το επίπεδο. Θα είναι μία μεταβατική περίοδος για όλους, η οποία όμως μπορεί να βγει σε καλό. Το θετικό είναι ότι οι ομάδες στρέφονται προς τους νεαρούς Έλληνες παίκτες κι όχι σε άγνωστους κοινοτικούς. Τόσα χρόνια θαυμάζαμε τους Σέρβους που εμπιστεύονταν τα νέα παιδιά, τώρα είναι η δική μας ευκαιρία. Ίσως να είναι μεγάλο βήμα για πολλούς από τους μικρούς, καθώς πέφτουν στα βαθιά, αλλά θα πρέπει να ετοιμαστούν στην πορεία. Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουν».

Για τους στόχους που θέτει σε προσωπικό επίπεδο:

«Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να έχω κάθε μέρα την ίδια όρεξη για δουλειά και να ανεβαίνω κάθε χρόνο κι ένα σκαλοπάτι».