Καλαμπάκας: «Η διάρκεια θα κρίνει την άνοδο…»

kalabakasΓια το πόσο σημαντική ήταν, όχι μόνο για βαθμολογικούς, αλλά και για ψυχολογικούς λόγους η νίκη επί του Αρκαδικού, μίλησε την επίσημη ιστοσελίδα της Καβάλας, ο Δημήτρης Καλαμπάκας. Παράλληλα, ο 25χρονος φόργουορντ αναφέρθηκε στο επόμενο παιχνίδι με τον Ηρακλή, στα μυστικά της ομάδας, αλλά και τα φαβορί στο φετινό πρωτάθλημα,

– Μετά την ήττα από τον Εθνικό, πόσο σημαντικό ήταν που κερδίσατε και μάλιστα με +10 τον Αρκαδικό;
– «Σίγουρα ήταν πολύ σημαντικό για μας, αν και να κερδίζαμε τον Εθνικό, πάλι θα ήταν επιτακτική η ανάγκη να κερδίσουμε μία ομάδα που παλεύει όπως εμείς την άνοδο».

-Σας πλήγωσε τον εγωισμό η ήττα από τον Εθνικό;
– «Δε σας κρύβω πως το είχαμε στο μυαλό μας, αλλά θέλαμε τη νίκη. Ο τρόπος περισσότερο που χάσαμε στο τέλος από τον Εθνικό μας πλήγωσε. Ήταν ένα μάτς που θα έπρεπε να το πάρουμε και το χάσαμε στο τέλος».

-Η συγκλονιστική παρουσία του κόσμου σας βοήθησε;
-«Το γήπεδο έχω να το δω τόσο γεμάτο από την Α1 στα καλά παιχνίδια, είχα πολύ καιρό να το νιώσω αυτό. Δεν έβρισκες παρκινγκ! Μας βοήθησαν πάρα πολύ και πάλι».

– Το Σάββατο στο Ιβανόφειο και χωρίς κόσμο, σας θυμίζει κάτι;…
-«Εντάξει, το ότι πέρυσι χάσαμε δε σημαίνει ότι θα νοιώσουμε φόβο, σίγουρα θα είμαστε υποψιασμένοι. Πάλι θα το θεωρούσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι και να είχαμε κερδίσει, Πέρυσι άλλωστε σας θυμίζω ότι δε μας βοήθησε που ήταν άδειο το Ιβανόφειο, ίσα-ίσα μάλλον μας… κοίμισε αφού έχουμε συνηθίσει να παίζουμε σε κόσμο».

– Υπάρχει «μυστικό» στη φετινή ομάδα;
-«Φέτος έχουμε ενισχυθεί στους ψηλούς με τον Χαρισμίδη και χτυπάμε το λόου πόστ, γενικότερα η ομάδα βελτιώνεται από αγωνιστική σε αγωνιστική. Ο προπονητής βλέπει σε τι κατάσταση είναι ο καθένας μας και παίρνει το 100% από εμάς. Και εμείς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε, χωρίς να σκεφτούμε και να μείνουμε στα προβλήματα που από την αρχή δε λένε να μας αφήσουν σε ησυχία».

– Αν σου ζητούσα να μου δώσεις φαβορί για την άνοδο;
– «Πιστεύω ότι πολλές θα είναι οι ομάδες για τα δύο εισιτήρια, δε θα ξέρουμε από νωρίς ποιοι θα είναι οι δύο. Θα θέλαμε να πούμε ότι εμείς ήμαστε αλλά αλλάζει από αγωνιστική σε αγωνιστική. Η διάρκεια της κάθε ομάδας θα κρίνει ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που στο τέλος θα πάρουν την άνοδο».