Καλδής: «Να δείξουμε το πάθος και τη θέλησή μας»

Ο Αμύντας ταξιδεύει σήμερα για την Καστοριά, όπου θα αντιμετωπίσει αύριο (23/3, 17.00) την Καστοριά. Ο Παναγιώτης Καλδής μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για τη νίκη κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, τον τρόπο με τον οποίο θα διεκδικήσει την νίκη η ομάδα του, αλλά και το Final Four της ΕΣΚΑ Νέων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Κλειστό του Υμηττού το διήμερο 26-27 Μαρτίου.

Ο 19χρονος guard σχολίασε αρχικά τη νίκη επί των Πατρινών «Το παιχνίδι με το Απόλλωνα περιμέναμε ότι θα είναι δύσκολο. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που είχε τεράστια ανάγκη τη νίκη, στην προσπάθειά του να αποφύγει την απευθείας πτώση στην Β’ Εθνική. Και η ανάγκη του γι’ αυτό το «διπλό» φάνηκε στο παρκέ. Εμείς καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας, να ξεπεράσουμε το κακό εαυτό του πρώτου ημιχρόνου και με κάποια μεγάλα καλάθια των εμπειρότερων παικτών μας, φτάσαμε στο αποτέλεσμα που θέλαμε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ομάδα της Καστοριάς: «Η Καστοριά είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στην κατηγορία, έχει ένα πολύ ισχυρό ρόστερ και αξίζει να μπει στα Play Off. Ο τρόπος που νικήσαμε στον πρώτο γύρο μας δίνει αισιοδοξία, αλλά γνωρίζουμε ότι το αυριανό ματς θα είναι εντελώς διαφορετικό. Πρέπει να μπούμε συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό και να πιστέψουμε στις δυνατότητες μας, αν θέλουμε να διεκδικήσουμε τη νίκη μέσα στην έδρα τους. Οι μεγαλύτεροι να δώσουν την εμπειρία τους, και οι μικρότεροι να δείξουμε το πάθος και τη θέλησή μας».

Ολοκληρώνοντας, ο ταλαντούχος αθλητής αναφέρθηκε και στην Τελική Φάση του Τουρνουά Νέων: «Τα τελευταία τρία χρόνια ο Αμύντας βρίσκεται σταθερά στα Final 4 των Νέων. Αυτό αποδεικνύει πόσο συνεπής και συνεχής δουλειά γίνεται σε όλα τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Το γεγονός ότι φέτος θα διοργανωθεί στην «Πυρκάλ» μας δίνει περισσότερη όθωση, ώστε να κάνουμε φέτος το επόμενο βήμα. Το γεγονός ότι περάσαμε στη Β’ Φάση ως πρώτοι του Ομίλου ούτε μας καθυσηχάζει, ούτε μας αγχώνει. Εμείς θα βάλουμε τα δυνατά μας, για να κάνουμε περήφανο τον coach Παντελίαδη, αλλά και όσους μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια».