«Καλό το παραμύθι σας αλλά στο τέλος δεν έχει δράκο…»

Μαχητές Δόξας Πεύκων απάντησαν μέσω ανακοίνωσή τους σε εκείνη της Βέροιας και στα όσο αναφέρει για τον σημερινό μεταξύ τους αγώνα.  Τα Πεύκα αναφέρουν πως μια ομάδα που έχει στόχο την καθιέρωση στην κατηγορία δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να νικήσει τον διεκδικητή της ανόδου. Τέλος, αναφέρουν τα επιμέρους φάουλ του αγώνα που ήταν 24-16, ενώ στο τέλος τόνισαν πως δε θα θα γίνουν το εξιλαστήριο θύμα κανενός…

Αναλυτικά:

«Σε αντίθεση με τη γενικότερη φιλοσοφία μας που βασίζεται στο να μην προβαίνουμε σε ανακοινώσεις ή διαμαρτυρίες, και με αφορμή την κατά την γνώμη μας ατυχή ανακοίνωση της ομάδας του Φιλίππου Βέροιας θα θέλαμε να εκφράσουμε και εμείς τα πράγματα από τη δική μας σκοπιά.

Πρώτον και κυριότερων δεν θα αφήσουμε πλέον κανένα να θεωρεί την ομάδα μας το ευκολότερο εξιλαστήριο θύμα για να διαμαρτυρηθεί προσδοκώντας είτε να δικαιολογήσει την ήττα του (στον εαυτό του ή σε αυτόν που τον πληρώνει) είτε να διεκδικήσει κάτι από κάποιους στο μέλλον.

Στο ιδιαίτερα συμπαθές μας σωματείο του Φιλίππου Βεροίας θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή τους στα παρακάτω αγωνιστικά θέματα για το μεταξύ μας παιχνίδι. Η ομάδα μας (εκτός από ένα δίλεπτο) ήταν σταθερά μπροστά στο σκορ με 10-15 πόντους. Τα επιμέρους φάουλ ήταν 19 (Δόξα) και 8 (Φίλιππος)στο 30’ με τελική κατάληξη το 24-16 στο 40’. Για μια ομάδα που πιέζει αφού βρίσκεται πίσω στο σκορ δεν φαντάζει λογική εξέλιξη. Επίσης θυμίζουμε ότι οι διακοπές σε ένα αγώνα μπάσκετ βολεύουν κατά 99% την ομάδα που χάνει και όχι αυτήν που κερδίζει, ειδικά αν η ομάδα που κερδίζει χρησιμοποιεί 12 παίκτες και η αντίπαλη 7-8. Φυσικά το dvd του αγώνα είναι διαθέσιμο σε όλους.

Μπασκετικά πάντα, το ματς κρίθηκε στην αποτελεσματική μας άμυνα μας με παγίδες και στην ευστοχία των παικτών μας από τη γραμμή του τριπόντου. Τίποτε παραπάνω, τίποτε λιγότερο. Όλα τα άλλα είναι ατυχή συμπεράσματα ή κινήσεις εκμαίευσης μελλοντικής εύνοιας. Ευχόμαστε στην ομάδα της Βέροιας μέσα από την καρδιά μας να εκπληρώσουν τους στόχους τους γιατί το σωματείο τους απαρτίζεται από σοβαρούς ανθρώπους που ξοδεύουν αρκετό χρόνο και χρήμα σε μια δύσκολη εποχή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι μια ομάδα με τους δικούς μας στόχους που δεν είναι άλλοι από την καθιέρωση μας στην κατηγορία, να μην μπορεί καθαρά και δίκαια να κερδίσει τον διεκδικητή της ανόδου.

Προς πάσα ενδιαφερόμενο (και όχι προς απάντηση στους φίλους μας στη Βέροια) : έχουμε βιώσει παιχνίδι που ο φιλοξενούμενος εκτέλεσε 51 βολές. Έχουμε χάσει παιχνίδι που στο 35’ μπήκε όλη η εξέδρα μέσα στο γήπεδο για να διακόψει το ρυθμό μας ενώ βρισκόμασταν 12 πόντους μπροστά και δεν αναφέρθηκε καν στο φυλλο αγώνος  Ποτέ δεν βγήκαμε να κάνουμε ανακοίνωση αλλά βαρεθήκαμε πλέον και να είμαστε το εξιλαστήριο θύμα για όποιον χάνει από εμάς. Στα Πεύκα έχουμε καλή ομάδα, δουλεύουμε πολύ και θα παλεύουμε το κάθε παιχνίδι στα όρια. Το 99% των αποτυχιών οφείλονται σε ανθρώπους που έχουν τη συνήθεια να ψάχνουν για δικαιολογίες. Καλό το παραμύθι σας αλλά στο τέλος δεν έχει δράκο…

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ των Μαχητών Δόξας Πεύκων»