«Καμία δικαιολογία για την ατιμωτική ήττα»!

Ο Κόροιβος είναι μία από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, διανύει τον καλύτερο δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα μετά τον Αίολο Τρικάλων και τον Φιλαθλητικό, αυτό όμως προφανώς δεν είναι αρκετό για τους ανθρώπους της Αμαλιάδας, οι οποίοι έχουν υψηλότερες βλέψεις για την ομάδα τους. Χαρακτηριστικά είναι άλλωστε τα όσα είπαν -ανώνυμα- στην εφημερίδα «Πρώτη» και στο asist.gr, κάνοντας μάλιστα λόγο για… ατιμωτική ήττα στον Βόλο, την περασμένη Κυριακή…

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

«Η αγωνιστική παρουσία της ομάδας στο Βόλο διαγράφει όλη την προσπάθεια που έχει γίνει μέχρι στιγμής φέτος. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία και για κανέναν, γι’ αυτή την ατιμωτική ήττα. Οι άνθρωποι της διοίκησης, οι οποίοι υπό αντίξοες συνθήκες προσπαθούν να διατηρήσουν τον Κόροιβο σε υψηλό επίπεδο, χρηματοδοτώντας ένα πρωτάθλημα το οποίο έχουν απαξιώσει οι εμπλεκόμενοι φορείς, Γ.Γ.Α., Ομοσπονδία, τοπικοί και περιφερειακοί φορείς, μεταφέρουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο στους αθλητές και τον προπονητή ότι κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα και όλοι πρέπει να σεβαστούν μέχρι την τελευταία μέρα την πόλη, το Νομό και τους φιλάθλους» ανέφεραν χαρακτηριστικά για τη βαριά ήττα στο Βόλο.

«Μυθεύματα…»

Επιπλέον, οργή υπάρχει για δημοσίευμα που αναφέρει ότι η ομάδα έφτασε στο Βόλο λίγα λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα. «Αυτά είναι μυθεύματα αυτών που τα έγραψαν ή αυτών που διοχέτευσαν αυτή την πληροφορία καθώς η αποστολή έφτασε στο Βόλο, στη 1.30μ.μ., δηλαδή δυόμισι ώρες πριν ξεκινήσει το παιχνίδι. Επίσης, δημοσιεύματα που φέρουν τον Κόροιβο ως τη μόνη ομάδα που έχει οικονομικά προβλήματα στο ελληνικό μπάσκετ, η διοίκηση τα αντιμετωπίζει με χλευασμό και προβληματισμό για τη σκοπιμότητά τους.

Οι άνθρωποι που προσπαθούν να διοικήσουν το σύλλογο, δηλώνουμε ότι φυσικά υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις και κάνουμε αγώνα και για τις μετακινήσεις ακόμα, αφού ούτε τα έξοδα αυτών δεν καλύπτονται, όπως φυσικά καταλαβαίνουμε τους φίλους μας χορηγούς για τη δυσκολία που έχουν να εκπληρώσουν τις υποσχέσεις τους απέναντί μας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης στη χώρα.

Εμείς όμως δηλώνουμε παρόντες, κάνουμε τον αγώνα μας και την προσπάθειά μας, δημιουργώντας πολλές φορές προβλήματα ακόμα και στις οικογένειές μας. Αυτή τη βούλησή μας, δεν επιτρέπουμε να τη γελοιοποιεί ο κάθε εμπλεκόμενος με το άθλημα, που θέλει να προσφέρει τις υπηρεσίες του», τόνισαν για τα οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν.

«Οι παράγοντες είναι οι πραγματικοί ήρωες»

Τέλος, οι άνθρωποι του Κοροίβου θέλησαν να τοποθετηθούν και για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό μπάσκετ: «Το ελληνικό μπάσκετ υπάρχει ακόμα διότι υπάρχουν 40-50 γραφικοί παράγοντες που βάζουν χρήματα από τη τσέπη τους. Γι’ αυτό υπάρχει η Α1 η Α2, η Β΄ και η Γ΄ Εθνική, διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα υπήρχε ελληνικό μπάσκετ. Αυτοί είναι οι πραγματικοί ήρωες του αθλήματος και απαιτείται μεγαλύτερος σεβασμός σε αυτούς τους ανθρώπους που προσπαθούν να διατηρήσουν την αγωνιστική ταυτότητα του ελληνικού μπάσκετ. Πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι υπάρχει κίνδυνος το ερχόμενο καλοκαίρι να μην υπάρχουν ούτε οι μισές ομάδες στο μπασκετικό χάρτη και να γυρίσουμε στον σχολικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό».

* Χθες έγινε γνωστό ότι η κλήρωση για τη λαχειοφόρο αγορά, που ήταν προγραμματισμένη για την ερχόμενη Κυριακή στο ματς με το Αιγάλεω, θα διεξαχθεί τελικά στο τελευταίο επίσημο εντός έδρας ματς, με τον Φιλαθλητικό, στις 13 Μαΐου.

Πηγή: asist.gr