Καμαράκης: «Χαρoύμενος που επέστρεψα»

Μετά από ενάμιση χρόνο ο Στάθης Καμαράκης επέστρεψε στο τιμόνι των Ικαρων Σερρών. Ο τεχνικός των «κυανοκίτρινων» μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την επιστροφή αυτή, τους στόχους της ομάδας, ενώ σχολίασε και την πορεία της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Για την επιστροφή του στους Ίκαρους :

«Είναι η ομάδα της πόλης μου, πρέπει πάντα ο δρόμος να είναι ελεύθερος για τον γυρισμό στην πατρίδα. Από την πρώτη στιγμή που μου ζητήθηκε συμφώνησα με τον πρόεδρο, κ. Άρη Αθανασιάδη και μέσα σε ένα λεπτό είχαμε δώσει τα χέρια. Όπως είναι εύκολα αντιληπτό είναι μεγάλη χαρά για εμένα να επιστρέφω στην ομάδα της πόλης μου που εκπροσωπεί έναν μπασκετικό νομό. Ξέρω καλά τη διοίκηση και τις προσπάθειες που κάνει για να κρατήσει την ομάδα ψηλά. Είμαι σίγουρος ότι ο πρόεδρος κι όλο το διοικητικό συμβούλιο θα είναι πάντα στο πλευρό μου. Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι ότι ευχαριστώ τον κύριο Αθανασιάδη που μου εμπιστεύτηκε τις τύχες της ομάδας και να είναι όλοι σίγουροι ότι θα τα δώσω όλα για να κάνουμε ένα καλό πρωτάθλημα».

Για τους στόχους της ομάδας τη φετινή σεζόν στην Α2:

«Το κακό είναι ότι ακόμα δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι πραγματικά οι αντίπαλοι. Δεν ξέρουμε τι κινήσεις έγιναν και πως έχουν στελεχωθεί τα ρόστερ όλων των ομάδων. Αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Ξέρουμε ότι ΟΦΗ, Ερυθραία και Παγκράτι έκαναν κινήσεις και ενισχύθηκαν, όμως πλέον είμαστε σε στάση αναμονής για να δούμε τι θα γίνει με τις υπόλοιπες ομάδες. Όταν μάθουμε θα οριοθετήσουμε τους στόχους μας. Όσον αφορά εμάς πιστεύουμε θα είμαστε αρκετά ανταγωνιστικοί και θα παλεύουμε όλα τα ματς μέσα κι έξω. Στο τέλος θα κάνουμε ταμείο ελπίζοντας να έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας. Βέβαια για να πάμε όσο ψηλά θέλουμε χρειαζόμαστε στο γήπεδο τον κόσμο μας προκειμένου να μας στηρίξει και να μας συμπαρασταθεί».

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό:

«Σε ένα ποσοστό 90% έχουμε κλείσει το ρόστερ μας και πλέον μένει να αποκτηθεί ένας ικανός παίκτης στη θέση του σέντερ. Ψάχνουμε καλά την αγορά γιατί θα είναι βασικός και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Για την Εθνική ανδρών και την πορεία της στα γήπεδα της Λιθουανίας:

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον κύριο Βασιλακόπουλο, ο οποίος εμπιστεύτηκε τις τύχες της Εθνικής σε Έλληνες προπονητές. Το τιμ είναι πολύ καλό, καθώς τόσο ο Ηλίας Ζούρος όσο και οι συνεργάτες του (Δημήτρης Πρίφτης, Σωτήρης Μανωλόπουλος) είναι εξαιρετικοί προπονητές που βοηθάνε σημαντικά στην προσπάθεια για μία ανταγωνιστική εθνική. Μέχρι τώρα η ομάδα έχει δείξει ότι μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ στηριζόμενη στην σκληρή της άμυνα αλλά και στην επιθετική ισορροπία που υπάρχει εντός και εκτός ρακέτας. Οπωσδήποτε με 2 έμπειρους γκαρντ θα διεκδικούσαμε μετάλλιο, όμως και τώρα όλα είναι ανοικτά. Προσωπικά νομίζω ότι οι νέοι Έλληνες προπονητές έχουν όλα τα φόντα για να πάνε καλύτερα από τους παλιούς».