Καμαριώτης: «Νίκη ισοδυναμεί με μισή σωτηρία!»

Το μεγάλο ταλέντο του Ερμή, ο 18χρονος διεθνής έφηβος Θάνος Καμαριώτης έδωσε την πρώτη συνέντευξη της ζωής του στην ιστοσελίδα  www.lagadas.net. Ο παίκτης του Ερμή αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του, το επερχόμενο ματς στη Λευκάδα αλλά και στην παρουσία του στην Εθνική ομάδα των Εφήβων.

Ο 18χρονος Θάνος Καμαριώτης (guard, 2.02) διανύει φέτος μια πολύ καλή χρονιά με τον Ερμή έχοντας 20′ συμμετοχής και 6π, 3ρ, 1ασ. ανά παιχνίδι.

Αναλυτικά:

Πως κρίνεις την φετινή πορεία του Ερμή; «Η πορεία μας είναι λίγο περίεργη. Είχαμε στην αρχή 4 νίκες και στη συνέχεια κάναμε 10 ήττες απόρροια των τραυματισμών και των σοβαρών απουσιών. Η πρόσφατη νίκη με τη Νίκη Βόλου μας αφήνει να αισιοδοξούμε για τη συνέχεια».

Είναι τελικός το παιχνίδι στη Λευκάδα; «Αν κερδίσουμε πιστεύω ότι θα γλιτώσουμε τους επόμενους τελικούς. Η νίκη θα μας εξασφαλίσει κατά το ήμισυ την σωτηρία. Άλλωστε και στη συνέχεια έχουμε βατό πρόγραμμα. Ωστόσο θα είναι πολύ δύσκολο ματς καθώς και η Λευκάδα “καίγεται για τη νίκη».

Πως κρίνεις τη δική σου παρουσία; «Νομίζω ότι είμαι από τους τυχερούς που βρίσκω χώρο και χρόνο στην Α2. Οφείλω πολλά στον Ερμή και κάνω τα πάντα για να προσφέρω στην ομάδα που με ανέδειξε. Ωστόσο νομίζω ότι η γενικότερη φιλοσοφία της ομάδας βοηθά την εξέλιξη των νέων παιδιών».

Σε τιμά το ενδιαφέρον ομάδων των Α1 όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και η Καβάλα. Ισχύει ότι υπάρχει ενδιαφέρον από το εξωτερικό; Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; «Τον κάθε νέο αθλητή τον τιμάει ενδιαφέρον ομάδων από την Α1. Ωστόσο προτεραιότητά μου είναι η καθιέρωση στον Ερμή και όλα τα υπόλοιπα έχουμε δρόμο να τα δούμε. Το να έχεις ρόλο σε ένα πρωτάθλημα όπως η Α2 είναι μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια. Νιώθω πολύ καλά στον Ερμή και ξέρω ότι οι όλοι κάνουν τα πάντα για το καλό μου».

Είσαι ο ηγέτης και της εφηβικής ομάδας με 30 πόντους μ.ο. ανά παιχνίδι. Που πιστεύεις ότι θα φτάσετε φέτος; «Ο μεγάλος μας στόχος είναι το Final Four της Θεσσαλονίκης. Πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Άλλωστε έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να κοντράρουμε όλες τις ομάδες της πόλης».

Ποιος μεγάλος αθλητής είναι το πρότυπό σου; «Σίγουρα όλοι έχουμε σε κάποιους αθλητές μεγάλη αδυναμία. Εγώ προσπαθώ να παρακολουθώ τον τρόπο παιχνιδιού από τους αθλητές υψηλού επιπέδου και να δουλεύω κάποια στοιχεία τους με σκοπό την ατομική μου βελτίωση».

Πόσες ώρες προπονείσαι καθημερινά: «Περίπου 5 – 6 ώρες. Βλέπετε υπάρχουν και οι υποχρεώσεις με τα ΤΕΦΑΑ όπου πέρασα φέτος. Ωστόσο, αν θέλεις κάτι να το πετύχεις πρέπει να υπερβάλλεις εαυτό ιδιαίτερα σήμερα που οι συνθήκες είναι πιο σκληρές και τίποτα δεν σου χαρίζεται».