Καμπανάκι για τις άδειες λειτουργίας των γηπέδων

court_basketball«Των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν» λέει ο λαός και κάπως έτσι δείχνει να σκέφτεται η ομοσπονδία, η οποία παρότι τα πρωταθλήματα είναι ακόμη εν εξελίξει, προετοιμάζει το έδαφος για την επόμενη περίοδο! Κι όταν λέμε για το έδαφος, μιλάμε για τα γήπεδα στα οποία θα παίζονται τα παιχνίδια, αφού μπορεί φέτος να ‘χει γίνει παραβίαση του νόμου και με το… παραπάνω, ωστόσο του χρόνου δεν θα μπορεί καμία ομάδα να χρησιμοποιήσει το γήπεδό της εάν αυτό δεν έχει και την σχετική άδεια λειτουργίας.

Όπως λοιπόν, γνωστοποίησε η ΕΟΚ για φέτος οι σύλλογοι δεν χρειάζεται ν’ αγχωθούν για το ζήτημα των αδειών λειτουργίας των γηπέδων τους, αφού οι όποιες άδειες έχουν – ή δεν έχουν – παρατείνονται έως το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων, σύμφωνα με την οδηγία της γενικής γραμματείας Αθλητισμού. Όμως αυτή είναι κι η τελευταία… ευκαιρία που έχουν τα σωματεία για να μπορέσουν να λύσουν τα όποια προβλήματα, αφού από τη νέα περίοδο (2014-2015) δεν θα επιτραπεί να διεξαχθεί καμία αθλητική διοργάνωση σε γυμναστήριο που δεν θα διαθέτει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας.

Και προσθέτει η ΕΟΚ στην ανακοίνωσή της «… κατόπιν τούτου, επειδή η παραβίαση του Νόμου αυτού είναι πολύ αυστηρή για τα αθλητικά Σωματεία, αλλά και το γεγονός ότι το αρμόδιο τμήμα της Περιφέρειας δεν θα δώσει άδεια διεξαγωγής αγώνα, χωρίς την άδεια λειτουργίας του Γυμναστηρίου, εφιστούμε την προσοχή από τώρα σε όλα τα σωματεία, ώστε να μεριμνήσουν σε συνεργασία με τον Δήμο για την έκδοση άδειας λειτουργίας των Γυμναστηρίων τα οποία χρησιμοποιούν ως έδρα.

Κάθε Σωματείο την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015 μαζί με την δήλωση συμμετοχής, θα είναι υποχρεωμένο να αποστείλει στην Ομοσπονδία την έγγραφη παραχώρηση του γηπέδου και την άδεια λειτουργίας του Κλειστού γυμναστηρίου όπου αγωνίζεται, καθώς επίσης όλα τα παραπάνω και για το εφεδρικό γυμναστήριο που έχει δηλώσει».