Καμπούρης: «Μεγάλη τιμή η παρουσία του Πιτίνο στην προπόνησή μας»

Ο Αμύντας αντιμετωπίζει αύριο τον Χαρίλαο Τρικούπη στο Κλειστό Γυμναστήριο Μεσολογγίου (6/4, 17.00). Η ομάδα μετά τη νίκη επί της Ευρώπης Πευκοχωρίου εξασφάλισε εν πολλοίς την απευθείας παραμονή. Ο Νίκος Καμπούρης μίλησε στο επίσημο σάιτ του συλλόγου για την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, την ξεχωριστή προετοιμασία αυτής της εβδομάδας με την προπόνηση υπό το βλέμμα του Ρικ Πιτίνο και με την συμμετοχή του Ντίλον Άβαρε, την αυριανή αναμέτρηση με τον Χαρίλαο Τρικούπη και τη συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Ο center του Αμύντα δήλωσε αρχικά για τη νίκη επί του Πευκοχωρίου: «Το Πευκοχώρι είναι μια απο τις ομάδες με τις οποίες βρισκόμαστε στο 1-1, οπότε δεν νομίζω οτι μπορούμε να μιλάμε για μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Αυτό που μας δείχνει το τελικό σκορ είναι οτι η ομάδα μας μπορεί να μεταμορφωθεί ανάλογα με το πόσο έτοιμη και συγκεντρωμένη είναι κάθε εβδομάδα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην αγωνιστική επιστροφή του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να επιστρέψω και να βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ μέχρι το τέλος του Πρωταθλήματος. Όσο για την κατάσταση που βρίσκομαι, θεωρώ οτι όταν ένας παίκτης πάρει μια θέση στην 12αδα της ομάδας πράπει να είναι έτοιμος να δώσει το 100%».

Επίσης, ο Νίκος Καμπούρης σχολίασε το επίπεδο του Ντίλον Άβαρε και την προπόνηση με τον Ρικ Πιτίνο: «Οι παίκτες που έχουν δουλέψει για χρόνια στην Αμερική έχουν πολύ καλή γνώση των βασικών του αθλήματος. Αυτό από μόνο του, τους κάνει πολύ σημαντικά εργαλεία για οποιαδήποτε ομάδα στην Α2. Η παρουσία ενός τέτοιου θρύλου του μπάσκετ μέσα στο γήπεδο, ανεβάζει αυτόματα το επίπεδο της προσπαθείας άρα και της ποιότητας της προπόνησης. Ήταν πολύ μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς».

Ολοκληρώνοντας, μίλησε για την ομάδα του Μεσολογγίου: «Ο Χαρίλαος Τρικούπης είναι μια απο τις πολύ καλές και φορμαρισμένες ομάδες του Πρωταθλήματος. Στόχος μας, όμως, ξεκινώντας το παιχνίδι είναι να φτάσουμε εμείς το ανώτερο επίπεδο συγκέντρωσης, ετοιμότητας και απόδοσης. Όσες φορές το έχουμε καταφέρει αυτό, μας έχει οδηγήσει σε θετικά αποτελέσματα και νομίζω οτι και αυτό το παιχνίδι δεν θα είναι εξαίρεση».