Καναρέλης: “Στόχος της Ένωσης Ιλίου να στηρίζεται στα δικά της παιδιά”…

Η νέα σεζόν βρίσκει την Ένωση Ιλίου να παρουσιάζεται με αρκετές αλλαγές, με βασικότερη όλων τη μείωση του ορίου ηλικίας των παικτών της αντρικής ομάδας. Μία κίνηση που είναι απόρροια της αλλαγής νοοτροπίας και σκέψης που υπάρχει στον σύλλογο, όπως εξηγεί ο τεχνικός διευθυντής της Ένωσης Ιλίου και καταξιωμένος προπονητής Γιάννης Καναρέλης. Το πλάνο του συλλόγου ξεκινά από το αναπτυξιακό τμήμα, εκεί όπου η Ένωση Ιλίου εδώ και χρόνια δείχνει το… δρόμο και πλέον αυτό το πλάνο ανάπτυξης επεκτείνεται σε συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών και με πλήρη επίβλεψη και αξιολόγηση για κάθε αθλητή ξεχωριστά!

“Όλα αυτά τα χρόνια στην Ένωση Ιλίου έχουμε έναν μεγάλο στόχο, να αξιοποιήσουμε τις ακαδημίες μας και φέτος έχουμε μπει στην διαδικασία να το εφαρμόσουμε σε μεγάλο βαθμό, καθώς στην ανδρική μας ομάδα υπάρχουν εννέα παίκτες γηγενείς από τους δεκαπέντε του ρόστερ. Όταν αναφέρω την λέξη γηγενής, εννοώ πως τα παιδιά αυτά είναι στις ακαδημίες της Ένωσης από το ξεκίνημα της ενασχόλησης τους με το άθλημα σε ηλικίες 8-9 ετών”, τονίζει ο Γιάννης Καναρέλης και συνεχίζει:

“Έχουμε λοιπόν στην σύνθεση μας φέτος εννέα παιδιά κάτω των 21 ετών συν τον Κώστα Μανταλβάνο ο οποίος είναι στα 23 έτη και αποτελεί μεταγραφή στην ομάδα μας, όπως και οι Γιώργος Χαραλάμπους, Αλέξανδρος Μαγιντόμπε, Θανάσης Μπολάτογλου. Είναι μια μεγάλη πρόκληση τόσο για τον προπονητή μας τον κο Γιάννη Κτιστάκη όσο και για εμάς.

Είναι στην ουσία του αυτό που θέλαμε, να στηριχτούμε σε νέα παιδιά και να ξεκινήσει μια βάση καινούρια, όπως είχαμε κάνει και παλαιότερα επίσης με παιδιά δικά μας, όπως ο Οδυσσέας και ο Γιάννης Μπέλλας με τον Χρήστο Σκαλωμένο, τα οποία είναι η ψυχή της ομάδας μας και αρχηγοί της. Θέλουμε λοιπόν να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια με παιδιά της Ένωσης, κάτι το οποίο το βλέπουν οι γονείς και μας στηρίζουν με την δική τους σειρά.

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσουν και οι Ακαδημίες μας με επικεφαλής εμένα πλέον σε ρόλο Τεχνικού Διευθυντή, τον κο Νίκο Κατσούλη ως υπεύθυνο του οργανωτικού των ακαδημιών και τον κο Στέργιο Μπέλλα ως υπεύθυνο ακαδημιών, ο οποίος στηρίζει πάντοτε διοικητικά τα τμήματα μας.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω πως φέτος γίνεται μια αλλαγή στο πλάνο των ακαδημιών μας, καθώς υπάρχει άμεση συνεργασία με την Γυμναστική Ακαδημία (ΤΕΦΑΑ Αθηνών), όπου έχει καταρτιστεί ένα πλάνο επιμορφωτικό προς τους προπονητές μας και προπονητικό για τα παιδιά, με μια λεπτομερή επίβλεψη, καθ’ όλη την χρονιά των παιδιών των μικρών ηλικιών των ακαδημιών μας, με ατομική καρτέλα αθλητών, όπου στο τέλος της χρονιάς θα γίνει και η τελική αξιολόγηση προόδου του κάθε αθλητή μας από τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών. Είναι ένα σημαντικό βήμα το φετινό η συνεργασία με τα ΤΕΦΑΑ Αθηνών, ώστε να δοθούν τα σωστά εφόδια σε όλους τους μικρούς μας αθλητές, με αποτέλεσμα η εξέλιξη τους να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης θα ήθελα να αναφέρω πως είμαστε τυχεροί, καθώς διοικητικά έχουμε ανθρώπους ικανούς που έχουν γνώση του αθλήματος, είναι πάντοτε κοντά μας και μας στηρίζουν στο έργο μας, όπως ο Πρόεδρος ο κος Γιώργος Λιόσης και ο αντιπρόεδρος κος Στέργιος Μπέλλας, αλλά και η κα Άννα Μπουλούγαρη(ταμίας μαζί με την κα Νίκη Βομπιράκη και Υπεύθυνη Δημ.Σχέσεων), ο κος Φάνης Ψαρόπουλος με τον κο Νίκο Γιαννίτση (Υπεύθυνοι Χορηγιών) και ο γραμματέας του συλλόγου και έφορος του ανδρικού τμήματος κος Λουκάς Κατσαρός.

Επίσης θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους αθλητές που μετά από τρία χρόνια παρουσίας στην ομάδα μας, όπου μας χάρισαν και μια άνοδο στη Β΄Εθνική δεν θα είναι μαζί μας. Ο λόγος για τους Λεωνίδα Βαϊδάκη, Γιάννη Τσολάκη και Ταξιάρχη Στρατομήτρο τους οποίους ευχαριστούμε για την προσφορά τους στον σύλλογο όλα αυτά τα χρόνια και τους ευχόμαστε ότι καλύτερο στους επόμενους σταθμούς της καριέρας τους.

Ακόμη τρείς αθλητές μας φέτος δόθηκαν με υποσχετική για έναν χρόνο, με τον Ιορδάνη Γεωργιάδη να αγωνίζεται με τον Φίλιππο Περιστερίου, ώστε να πάρει χρόνο συμμετοχής και να επανέλθει κοντά μας, όπως και οι Κωνσταντίνος Μαζιάνης και Βασίλης Παπαγκελάκης οι οποίοι έχουν παραχωρηθεί στον Γ.Α.Ο. Κουκουβάουνες, σωματείο με το οποίο συνεργαζόμαστε άμεσα ως σύλλογος και ειδικότερα με τον προπονητή κο Γιώργο Κουκλάκη και τον συνεργάτη του Κώστα Μπαζιάνα, οι οποίοι δουλεύουν εξαιρετικά με τα νέα παιδιά και τα προετοιμάζουν για το επίπεδο των Εθνικών Κατηγοριών και δίνουν χρόνο, ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν την εμπειρία που χρειάζεται και να είναι έτοιμα».

Να έχουμε πάνω από όλα υγεία όλοι και θα πάνε όλα βάση στόχων. Η Ένωση Ιλίου είναι φτιαγμένη από μέταλλο πρωταθλητισμού και πάντοτε κατεβαίνουμε με στόχο, σε κάθε μας συμμετοχή στα πρωταθλήματα που μετέχουμε, να πρωταγωνιστήσουμε και έτσι θα πορευτούμε και φέτος”.