Καπερώνης: «Είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα»

Εχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις του στο Κύπελλο αποδεικνύοντας ότι θα είναι μία από τις ομάδες που θα παλέψουν δυναμικά στο πρωτάθλημα.  Ομως, στον Απόλλωνα κρατούν χαμηλούς τόνους και ο Παναγιώτης Καπερώνης ξεκαθαρίζει πως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.

Παράλληλα, ο 26χρονος πλέι μέικερ σε δηλώσεις του στο sportfmpatras 96,3 τόνισε πως αποτελούν μία πρόβα για το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στις διαφορές που υπάρχουν σχετικά με την περσινή ομάδα.

Αναλυτικά:

Άνοιξε η όρεξη ίσως μετά τις συνεχόμενες προκρίσεις με Τρίπολη και Περιστέρι, ωστόσο, το να κοιτάς στα μάτια ομάδες από την Α1, δείχνει ότι ο Απόλλωνας, πάει για κάτι εξαιρετικό…

«Αν κάποιος μας έλεγε πως σε διάστημα μιας εβδομάδας θα χτυπούσαμε στα ίδια δυο ομάδες Α1, θα απαντούσαμε πως αυτό θα ήταν πολύ δύσκολο. Εμείς ανταπεξήλθαμε και χθες στο α΄ ημίχρονο βρεθήκαμε να χάνουμε και καταφέραμε να το γυρίσουμε».

– Οι εμφανίσεις στο Kύπελλο νιώθετε πως έχουν ανεβάσει αρκετά τον πήχη για την ομάδα και ο κόσμος περιμένει κάτι ανάλογο και στη συνέχεια;

«Ίσως οι περισσότεροι να πιστεύουν μετά από αυτά ότι ο Απόλλωνας ίσως πάει τρένο στην Α2 και θα ανέβει αφού «χτυπάει» ομάδες Α1, όμως το πρωτάθλημα είναι εντελώς διαφορετικό.

Δεν είναι τόσο εύκολο όσο νομίζουν κάποιοι, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση, τα παιχνίδια κρίνονται στους 65 πόντους, παίζει μεγάλο ρόλο η έδρα, οπότε δεν θα πρέπει να αποπροσανατολιστούμε από αυτά τα παιχνίδια κυπέλλου.

Πρέπει να δούμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, που το καθένα έχει την δικιά του δυσκολία, στο τέλος θα κάνουμε ταμείο. Σίγουρα, είναι κλασσικό αυτό που λέω, αλλά είναι η πραγματικότητα. Δεν είναι τόσο εύκολο όσο φαίνεται».

– Ουσιαστικά αυτά τα ματς αποτελούν μια πρόβα για το πρωτάθλημα…

«Ακριβώς και σε βοηθάει ψυχολογικά και να σταθείς στα πόδια σου. Δεν σημαίνει όμως, πως με αυτές τις εμφανίσεις με τον Πιερικό το άλλο Σάββατο, θα πάρεις το παιχνίδι εύκολα».

– Σε σχέση με τον περσινό Απόλλωνα, μπορείς να εντοπίσεις ποιές είναι οι διαφορές με την φετινή ομάδα;

«Δεν θεωρώ ότι γίνεται κάτι διαφορετικό, απλά πλέον έχουμε έναν σταθερό κορμό. Πέρσι αν θυμάστε, ήμασταν στην ουσία μια νέα ομάδα, δεν ήμασταν όλοι μαζί, άλλοι ήρθαν πολύ αργότερα…

Η φετινή χρονιά είναι συνέχεια από το μισό και μετά. Έχουμε πιο σταθερό κορμό και έτσι η ομάδα είναι πιο δεμένη. Είχαμε την προσθήκη των ξένων και του Σταμόπουλου και γι’ αυτό είμαστε καλύτεροι με το ξεκίνημα της χρονιάς».

– Ο κόσμος έχει αποδείξει πως είναι στο πλευρό του Απόλλωνα. Η παρουσία του σας αγχώνει, σας προσθέτει ένα επιπλέον βάρος ή είναι ένα από τα όπλα του.

«Ανέκαθεν ήταν το όπλο της ομάδας. Μας χαροποιεί που ήρθαν και μας στήριξαν και θέλουμε να είναι στο πλευρό μας. Θέλουμε να είναι κοντά μας και χαρήκαμε πολύ που ήρθε Τετάρτη – Κυριακή και επέστρεψε».