Καράμπουλας: «Τελικός με Φιλαθλητικό»

Ματς θρίλερ έγινε στο Λαύριο αλλά αυτή τη φορά, οι παίκτες της Νέας Κηφισιάς παρουσιάστηκαν ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά και πανηγύρισαν τη νίκη με σκορ 74-70.

Μεγάλος πρωταγωνιστής της ομάδας του Ηλία Παπαθεοδώρου, ήταν ο Βαγγέλης Καράμπουλας, ο οποίος, όχι μόνο σημείωσε 28 πόντους αλλά ευστόχησε και στις βολές που εκτέλεσε, στα τελευταία κρίσιμα δευτερόλεπτα.

Ο 31χρονος φόργουορντ, μίλησε την επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για τη νίκη στο Λαύριο και το ντέρμπι ανόδου που ακολουθεί με τον Φιλαθλητικό.

Βαγγέλη, το πάθημα σας έγινε μάθημα και αυτή τη φορά στα τελευταία λεπτά ήσασταν ψύχραιμοι στο Λάυριο;

“Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι. Δεν μπορούμε να πούμε αν το πάθημα έγινε μάθημα. Απλά ήμασταν πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά αυτή τη φορά. Σίγουρα παίζει ρόλο και ο παράγοντας τύχη. Το σημαντικό όμως, είναι ότι κερδίσαμε και όλα τα άλλα ανήκουν στο παρελθόν”.

Βαγγέλη, ήσουν από τους πρωταγωνιστές στη νίκη επί του Λαυρίου και ουσιαστικά το ματς κρίθηκε από δικές σου βολές. Η μπάλα τελικά ‘’ζυγίζει’’ περισσότερο στα τελευταία λεπτά;

“Όπως είπα, το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε. Έτυχε και ευστόχησα στις βολές που εκτέλεσα στο τέλος και πήραμε τη νίκη. Μπορεί να ήταν κάποιος άλλος στη θέση μου. Θεωρώ ότι η μπάλα δεν ‘’ζυγίζει’’ περισσότερο στα τελευταία λεπτά όταν το ματς κρέμεται σε μία κλωστή. Το αντιμετωπίζω κάθε φορά το ίδιο και προσπαθώ να είμαι ήρεμος”

Το ντέρμπι που ακολουθεί με τον Φιλαθλητικό έχει χαρακτήρα τελικού. Πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η ψυχολογία σε αυτά τα παιχνίδια;

“Σίγουρα το παιχνίδι με τον Φιλαθλητικό έχει χαρακτήρα τελικού αφού κρίνεται η άνοδος. Παίζει πολύ σημαντικό ρόλο η ψυχολογία. Και οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη και θα κάνουν τα πάντα για να την πάρουν. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν επίσης, η συγκέντρωση και οι λεπτομέρειες, αφού σε τέτοια παιχνίδια, οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά”.

Θεωρείς ότι θα πάρετε το εισιτήριο για την Α1;

“Αν είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε αυτό που πρέπει, πιστεύω ότι θα ανέβουμε στην Α1. Η θεωρία όμως απέχει πολύ από την πράξη και πρέπει να το δείξουμε στο γήπεδο”.

Ποια είναι τα συστατικά της επιτυχημένης πορείας της Νέας Κηφισιάς εφέτος;

‘”Η πορεία μας εφέτος κρίνεται επιτυχημένη αλλά μέχρι τώρα, αφού αν χάσουμε την άνοδο, όλα θα ξεχαστούν. Πάντως, το σημαντικότερο για εμάς, είναι ότι ξεκινήσαμε τον Αύγουστο. Δουλεύουμε κάθε εβδομάδα το ίδιο σκληρά, με όποια ομάδα κι αν έχουμε απέναντί μας και το κλίμα είναι εξαιρετικό”.