Καρακωσταντάκης: «Να βγάλουμε ποιότητα μέσα στο παρκέ»

karakostantakisΓια πολλούς στον Εργοτέλη αποτελεί την απρόσμενη θετική μεταγραφή της ομάδας. Για άλλους την ήρεμη δύναμη και συνόλου και για αυτούς που… ξέρουν τον φιλότιμο παίκτη που μπορεί να σε βγάλει από τη δύσκολη στιγμή αφού δίνει και την ψυχή του στο παρκέ. Ο λόγος για τον Κυριάκο Καρακωσταντάκη, ο οποίος μπορεί ακόμα να μην είναι πενταδάτος παρόλα αυτά, μόλις ο Γιώργος Μακράκης του δώσει την ευκαιρία εκείνος κάνει ότι μπορεί για την ομάδα του.

Αυτό ακριβώς έκανε και στο ματς με τον Αρχάγγελο, μόλις πήρε την εντολή να καλύψει το κενό του Αρναουτάκη, ο οποίος βγήκε στα μισά του παιχνιδιού με πέντε φάουλ. Μάλιστα, όχι μόνο οργάνωσε εξαιρετικά την ομάδα αλλά κατάφερε να της δώσει πνοή τη στιγμή που βρέθηκε να χάνει τον έλεγχο της. Έτσι με δικά του καλάθια την έβαλε ξανά μπροστά και κατάφερε με αυτό τον τρόπο να βάλει το προσωπικό λιθαράκι του στην 8η νίκη της στο φετινό πρωτάθλημα.

Ακριβώς γι αυτό μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο infobasket.gr, αναφέροντας:

«Χαιρόμαστε που κερδίσαμε ήταν ένα αρκετά δύσκολο ματς. Μπήκαμε λίγο μουδιασμένοι στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου και χάσαμε το ρυθμό που ελέγχαμε στα δυο πρώτα δεκάλεπτα. Από εκεί και έπειτα βάλαμε παραπάνω πάθος, καταφέραμε να ελέγξουμε το ρυθμό κυρίως στην άμυνα, πήραμε όλα τα ριμπάουντ και κάναμε καλά κλεψίματα. Έτσι βάλαμε δυο δύσκολα σουτ, ένα ο Ξενάκης, πολύ κρίσιμο και ένα εγώ και καταφέραμε να περάσουμε και πάλι μπροστά και εν τέλει να πάρουμε το ματς. Στην έδρα μας έχουμε αποδείξει ότι δεν περνάνε εύκολα αντίπαλοι, το έχουμε δείξει και με τις μεγάλες ομάδες του ομίλου το κάναμε και σήμερα.

Δεν είναι καθόλου εύκολο και αυτό γιατί όλες οι ομάδες έρχονται πλέον προϊδεασμένες για το ότι θα παίξουν σε μια δύσκολη έδρα, αλλά εδώ μέσα είναι κλουβί, τουλάχιστον έτσι το αισθανόμαστε και γι’ αυτό το λόγο δεν χάνουμε και εύκολα. Εμείς προσπαθούμε πάντα να δίνουμε το 100% μέσα στο Λίντο και αυτό πρέπει να κάνουμε και στα εκτός ματς, κάτι που σιγά σιγά βρίσκουμε».

Ίσως είσαι ο πιο βελτιωμένος παίκτης του Εργοτέλη από την αρχή του πρωταθλήματος και για πολλούς η «έκπληξη» της ομάδας, εσύ πως το μεταφράζει αυτό;

«Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό και όταν περνάς καλά βγαίνει και στο παιχνίδι σου. Από εκεί και έπειτα το προπονητικό τιμ μας βοηθάει όσο το δυνατόν περισσότερο και δίνει στον κάθε παίκτη αυτό που του χρειάζεται για την βελτίωση του. Το να τα έχει αυτά ένας παίκτης νομίζω ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο, βελτιώνετε, σιγά σιγά λύνονται τα πόδια του, τα χέρια του και το μυαλό του και γίνονται όλα πιο εύκολα».

Η Β’ φάση του πρωταθλήματος ξεκινάει με ένα ιδιαίτερο για τον Εργοτέλη, λόγο τοπικού ενδιαφέροντος, δύσκολο ματς, πως καλείστε να το αντιμετωπίσετε;

«Είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, για την ακρίβεια έχει την ιδιαιτερότητα του τοπικού ντέρμπι και αυτό το κάνει ακόμα δυσκολότερο. Και οι δυο ομάδες ανεξάρτητα σε πιο γήπεδο παίζουν, θέλουν να κερδίσουν στον τόπο τους. Και ο Ηρόδοτος αλλά και εμείς νομίζω ότι θα παίξουμε με πάθος. Καταρχήν αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε φυσικά όμως να βγάλουμε ποιότητα μέσα στο παρκέ και να ευχαριστηθεί και ο κόσμος, ο οποίος ευελπιστώ ότι θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε αυτό, αρκεί να είμαστε ο εαυτός μας. Έχουμε δουλέψει αρκετά και θεωρώ ότι αυτό φαίνεται μέρα με τη μέρα. Αν δεν έχουμε άγχος όλα θα έρθουν».