Καρακώστας: «Θα κατακτήσουμε το στόχο μας»

Ο Φώτης Καρακώστας μπορεί να μην βρήκε στο Ιλιον τα πράγματα τόσο απλά όσο ακούγονταν, όμως με τη σωστή δουλειά έχει διαμορφώσει τα “στάνταρ” του συνόλου του έτσι ώστε να βρίσκεται κοντά στην υλοποίηση των στόχων του. Πέρσι η Ένωση έφτασε ένα βήμα από την πηγή, όμως δεν κατάφερε να δροσιστεί, με αποτέλεσμα οι “μπλε” να δείχνουν ακόμα πιο διψασμένοι για την άνοδο ενώ διανύουν την 3η τους χρονιά στο 2ο όμιλο νότου. Έτσι στα 5 εναπομείναντα ματς θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, όπως δήλωσε ο τεχνικός τους, ώστε να παραμείνουν στη κορυφή (μαζί με Χαλκίδα και Αετό) και εν τέλει να είναι αυτοί που θα παραλάβουν το εισιτήριο για τα σαλόνια της Β’ Εθνικής.

Ο Φώτης Καρακώστας μίλησε στο infobasket για τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα το Ιλιον, αλλά και για τις αγωνιστικές που έπονται…

– Στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη τι ήταν αυτό που επηρέασε το Ίλιον ώστε οι αντίπαλοι να φέρουν το ματς στα ίσια, παρά τη διαφορά που είχε κατακτήσει η ομάδα σας στο πρώτο δεκάλεπτο;

Το κάθε παιχνίδι διαρκεί 40’ και το αποτέλεσμα που μετράει είναι αυτό με τη λήξη του χρόνου. Παραδείγματος χάρη στο ντέρμπι Παναθηναικός – Ολυμπιακός για το κύπελλο, μπορεί ο Ολυμπιακός να βρισκόταν μπροστά με 17 πόντους, εν τέλει ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που πανηγύρισε. Ετσι και στη δική μας αναμέτρηση, όλα κρίθηκαν στο τέλος, όχι στα πρώτα 10 λεπτά.

Οι γηπεδούχοι παίζουν άναρχο μπάσκετ, με μαρκαρίσματα ένας με έναν και πάθος στην επίθεση, το λάθος που κάναμε ήταν να παρασυρθούμε στο ρυθμό τους. Αυτό ήταν που μας δυσκόλεψε και έδωσε την ευκαιρία στον Εργοτέλη να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Είναι αλήθεια ότι δεν παίχτηκε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και από τις δύο πλευρές, όμως η θέληση που είχαμε και το γεγονός ότι παρουσιαστήκαμε πιο έτοιμοι μέσα στο παρκέ, συνέβαλε στο να κατακτήσουμε εμείς αυτή τη νίκη.

– Επηρέασαν την ομάδα οι εμφανίσεις και η απώλεια βαθμών στα προηγούμενα δύσκολα παιχνίδια;

Όχι δεν είχε καμία σχέση με τις ήττες με Ψυχικό και Πόλις καθώς κοιτάμε το κάθε παιχνίδι μεμονωμένα.

– Πως βλέπετε τα επικείμενα ντέρμπι με Αετό και Χαλκίδα;

Όπως ανέφερα προετοιμαζόμαστε για την κάθε αναμέτρηση ξεχωριστά, διότι στην φάση που βρισκόμαστε όλα είναι ρευστά και τα πάντα μετράνε. Έτσι και το γεγονός ότι την προηγούμενη αγωνιστική ήταν 4 ομάδες στην κορυφή και τώρα παρέμειναν 3. Μπροστά μας βρίσκεται ο Αετός και εκεί θα δώσουμε όλη μας την προσοχή. Θα διαβάσουμε την ομάδα, καθώς με το να αλλάξει προπονητή έχει διαφοροποιηθεί σαν σύνολο από τον πρώτο γύρο. Μετά θα ασχοληθούμε με τους αντίπαλους που ακολουθούν.

– Μετά από 17 αγωνιστικές το Ίλιον βρίσκεται πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων του, με το τέλος της 22ης όμως…;

Αυτό που θέλουμε είναι να πάρουμε ένα από τα 2 εισιτήρια που οδηγούν στην άνοδο, δεν μας νοιάζει αν είμαστε πρώτοι ή δεύτεροι αρκεί να κατακτήσουμε τον στόχο μας. Κάτι που όχι απλά θέλουμε, το πιστεύουμε κιόλας.