Καρακώστας: «Ποτέ ξανά τόσο υψηλό επίπεδο»

Το Ιλιον έχει βλέψεις ανόδου στη Β’ Εθνική, βρίσκεται προς το παρόν στη 2η θέση του 2ου νότιου ομίλου της Γ’ Εθνικής, εντούτοις ο Φώτης Καρακώστας περιμένει ακόμη περισσότερα πράγματα από την ομάδα του μέσα στο 2012. Ο προπονητής της Ενωσης μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ (sepk.gr)  για την πορεία της ομάδας του, αλλά και το υψηλό επίπεδο παικτών που έχει φέτος η Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά ο Φώτης Καρακώστας μίλησε:

Για την εξαιρετική πορεία μέχρι τώρα της Ένωσης Ιλίου:

«Είμαστε μέσα σε αυτό που περίμενα, όμως δεν παίζουμε όσο καλά θα ήθελα εγώ. Έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Από τη μία αυτό είναι ελπιδοφόρο από την άλλη όμως με ανησυχεί γιατί θα έπρεπε να παίζουμε καλύτερα. Το καλοκαίρι είχαμε τέσσερις προσθήκες παικτών που παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής οπότε θέλει χρόνο για να αφομοιώσουν τον τρόπο που παίζουμε».

Για τους στόχους της ομάδας του:

«Ξεκινώντας η χρονιά στόχος ήταν να παίζουμε καλά και βαθμολογικά να φτάσουμε τουλάχιστον το περσινό μας επίπεδο. Αν μπορέσουμε να κάνουμε το βήμα παραπάνω τότε θα θεωρούμε τους εαυτούς μας επιτυχημένους. Ο πρώτος στόχος που είναι να παίζουμε καλά δεν έχει επιτευχθεί ακόμα στο βαθμό που θέλουμε. Έχουμε κάποια διαστήματα καλού μπάσκετ μέσα στους αγώνες και ψάχνουμε τη διάρκεια. Πρέπει να μειώσουμε τα σκαμπανεβάσματα της απόδοσης μας μέσα στο παιχνίδι».

Για το επίπεδο της Γ’ εθνικής:

«Παρακολουθώ την Γ’ εθνική πάνω από 10 χρόνια και δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο υψηλό επίπεδο και τόσο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Έχει ανέβει πολύ το επίπεδο των παικτών και είναι πολύ αυτοί που είναι πρωτοκλασάτοι και παιγμένοι στην Α2. Επίσης είναι υψηλό το επίπεδο και των συναδέλφων μου. Στην Γ’ εθνική υπάρχουν πολλοί καλοί προπονητές».

Τις ευχές που κάνει για τις γιορτινές ημέρες:

«Εύχομαι πάνω απ’ όλα υγεία σε όλους και αλληλεγγύη μεταξύ των ανθρώπων του αθλητισμού που έχουν πρόβλημα. Επίσης εύχομαι να γεμίσουν ξανά τα γήπεδα και φέτος βλέπω να υπάρχει μία πρόοδος. Ο αθλητισμός για 2 ώρες μπορεί να κάνει τον κόσμο να ξεχαστεί από τα προβλήματα του».