Καρακώστας: “Τρία χρόνια δουλειάς δεν έπρεπε να μείνουν στην μέση”

Θέμα χρόνου ήταν, όπως φάνηκε, η ανανέωση του συμβολαίου του Φώτη Καρακώστα με την Ένωση Ιλίου. Ο επί τρία χρόνια τεχνικός των «μπλε» θα βρεθεί για ακόμα μια αγωνιστική σεζόν στον πάγκο του συλλόγου, “φωτίζοντας” με την γνώση του και την εμπειρία του. Λίγες ώρες μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του ο κόουτς των τριταθλητών, μίλησε στο infobasket.gr για το κίνητρο που τον οδήγησε στην ανανέωση καθώς και τους στόχους που έχει θέσει για τη νέας σεζόν.

«Τα τρία χρόνια δουλειάς με την Ένωση Ιλίου δεν έπρεπε να μείνουν στην μέση γι αυτό και αποφάσισα να παραμείνω στην διάθεση του συλλόγου. Το ζητούμενο κάθε χρονιάς άλλωστε είναι να προσφέρουμε καλύτερο μπάσκετ» ανέφερε ο Φώτης Καρακωστας ενώ συνέχισε διευκρινίζοντας:
«Η ομάδα λειτουργεί σαν οικογένεια και το κλίμα είναι εξαιρετικό, με συνθήκες εργασίας άριστες για όλους, παίκτες και τεχνικό τιμ. Η επίσημη ανακοίνωση της συνεργασία με τον Νίκο Μπουντούρη επίσης προσθέτει κύρος στην Ένωση καθώς εκτός από το εφηβικό τμήμα και τις ακαδημίες που έχει αναλάβει, θα εκτελεί χρέη μάνατζερ και στην ανδρική ομάδα. Έτσι όπως καταλαβαίνετε αυτή η συνεργασία είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να προκύψει».

Στη συνέχεια εξέφρασε τις βλέψεις του για τη νέα σεζόν: «Η ομάδα θα κρατήσει το βασικό έμπειρο κορμό της όμως σιγά σιγά θα πλαισιωθεί και από νέα ταλέντα που θα προέρχονται από τα σπλάχνα της ομάδας. Ακόμα δεν έχουμε ολοκληρώσει το πλάνο του ρόστερ της νέας σεζόν, σαφώς όμως και θα υπάρξουν κάποιες αλλαγές καθώς θέλουμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα».

Τέλος, αναφέρθηκε στους στόχους της Ενωσης Ιλίου για την επόμενη αγωνιστική σεζόν: «Ο βασικός μας στόχος είναι να παίζουμε πολύ καλό μπάσκετ. Να ευχαριστιέται ο κόσμος που μας ακολουθεί σε κάθε προσπάθεια μας και φυσικά να αποφύγουμε περιπέτειες του τύπου παραμονή ή μη της ομάδας στη Γ’ Εθνική.
Φυσικά, πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να μάθουμε σε ποιον όμιλο θα αγωνιστούμε  (καθώς η δυναμικότητα σε πρώτο και δεύτερο δεν είναι η ίδια όπως διαπιστώθηκε από την σεζόν που πέρασε) και έπειτα να αρχίσουμε τα σχέδια διαμόρφωσης. Άλλωστε είναι δύσκολο να έχεις σαφή στόχο και εικόνα από τις 10 Ιουνίου».