Καρατζάς: «Άλλαξαν οι στόχοι»

Μετά τις πρώτες εφτά αγωνιστικές της Α ΕΣΚΑ ανδρών ο Σπόρτιγκ απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής. Η ιστορική ομάδα τρέχοντας ένα ρεκόρ 6-1 δείχνει έτοιμη να πρωταγωνιστήσει και να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή της στις εθνικές κατηγορίες. Ο τεχνικός της ομάδας, Αλέξης Καρατζάς, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για τις μεγάλες δυσκολίες που υπήρξαν το καλοκαίρι αλλά και για την αναπροσαρμογή των στόχων.

Αναλυτικά:

Για την καλή πορεία του Σπόρτιγκ μέχρι τώρα:

«Είναι βασικό ότι όταν ξεκινήσαμε το στήσιμο της ομάδας τον Ιούνιο δεν ξέραμε πως θα είναι οι κατηγορία. Πράγματι στη πορεία έφυγαν ομάδες που είχαν τον τίτλο του φαβορί όπως το Γαλάτσι, το Χαλάνδρι και το Κορωπί οπότε αναπροσαρμόσαμε τους στόχους μας. Αρχικά το σχέδιο ήταν να δημιουργήσουμε μία ομάδα όσο πιο ανταγωνιστική γίνεται με ένα μπάτζετ μηδαμινό, όμως βλέποντας τα φαβορί να φεύγουν αρχίσαμε να τρέφουμε ελπίδες για κάτι καλύτερο. Οι στόχοι άλλαξαν γιατί άλλαξε και επίπεδο κατηγορίας. Το σημαντικό όμως είναι ότι καταφέραμε με τη βοήθεια του Sporting club και φτιάξαμε ομάδα γιατί αν δεν έμπαιναν μπροστά τα παιδιά του Sporting club δεν θα υπήρχε ομάδα ή θα κατέβαινε με τη μορφή του Πανελληνίου. Από τη στιγμή που στελεχώθηκε η ομάδα ήταν ήδη επιτυχία».

Για τη συνεργασία του με ένα ιστορικό σωματείο όπως ο Σπόρτιγκ:

«Είναι τιμητικό παρότι ο Σπόρτιγκ έχει πέσει κατηγορίες. Μόνο να μπεις στο γήπεδο, να περπατήσεις στους διαδρόμους του, να μάθεις για μεγάλους παίκτες που φόρεσαν αυτή τη φανέλα και να σκεφτείς την ιστορία που κουβαλάει αυτόματα νιώθεις δέος και βάρος. Δεν είναι πολλές οι ομάδες που έχουν κόσμο και κοινό που δίνει το παρών στο γήπεδο. Ακολουθούν ακόμα και τώρα πιστά παρότι η ομάδα βρίσκεται στην Α’ Αθηνών. Είναι μεγάλο το βάρος να διαχειρίζεσαι μία τέτοια ομάδα, όμως σε διαχειρίζονται κι όλοι διαφορετικά όταν είσαι Σπόρτιγκ».

Για το πρωτάθλημα της Α’ ΕΣΚΑ:

«Το φετινό πρωτάθλημα αν εξαιρέσουμε τον Ζωγράφου όλες οι υπόλοιπες ομάδες είναι σε περίπου ίδιο επίπεδο. Βγάζω τον Σπόρτιγκ απ’ έξω γιατί την ανάλυση για την ομάδα μας την κάναμε πιο πάνω. Μπορεί να μην υπάρχει το ίδιο επίπεδο σε σχέση με πέρσι, όμως υπάρχουν πολύ ανταγωνιστικές ομάδες με μικρές διαφορές μεταξύ τους. Μπορεί να πάθει ζημιά οποιοσδήποτε αν δεν προσέξει. Όπως είδαμε και πέρσι τα πλέι οφ δίνουν ένα διαφορετικό ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα και είμαι σίγουρος ότι και φέτος η μάχη θα πάει μέχρι το τέλος».