Καρατζάς: «Να αφήσουμε το στίγμα μας και στην Α2»

Η ΦΕΑ Ν.Φ/Ν.Χ. πήρε την άνοδο για την Α2 και ο προπονητής της ομάδας Αλέξης Καρατζάς, μίλησε γι’ αυτήν τη μεγάλη επιτυχία στο ΕΟΚ Web Radio.

Για το πόσο έχει αλλάξει το σχεδιασμό τους η άνοδο στην Α2: «Η αλήθεια είναι ότι έχουν αλλάξει οι διακοπές περίπου 10-15 ανθρώπων. Έχει γίνει μια συστράτευση όλων των δυνάμεων της ομάδας και της πόλης γενικότερα να μπορέσουμε να οργανωθούμε καλύτερα όσον αφορά περισσότερο το οργανωτικό κομμάτι, γιατί είναι εντελώς διαφορετική κατηγορία η Α2. Είχαμε κάνει ένα σχεδιασμό ομάδας. Επειδή υπήρχε πάντα στην άκρη του μυαλού μας η πιθανότητα να βρεθούμε στην Α2, είχαμε πει εξ αρχής ότι θα φτιάξουμε μια ομάδα όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο δυνατή, να υπάρχει μια συνέχεια σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.
Είχαμε πει ότι θα φτιάξουμε ομάδα χωρίς να χρειαστεί να την «ξηλώσουμε». Έχουμε πάρει την απόφαση να πάμε ακριβώς με το ίδιο ρόστερ και απλά κάνουμε μια προσπάθεια στο οργανωτικό κομμάτι και αν μπορέσουμε στο τέλος, με την προσέλκυση και κάποιων χορηγών αν τα καταφέρουμε, να κάνουμε 1-2 προσθήκες, αλλά μέχρι εκεί. Δεν είναι τόσο δύσκολη η μετάβαση στην Α2 όσον αφορά με το ρόστερ, γιατί ήδη έχουμε έναν «κορμό», τον οποίο και εμπιστεύομαι απόλυτα. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να έχουμε μια πολύ αξιοπρεπή πορεία».

Για το στόχο της νέας σεζόν: «Αυτήν τη στιγμή, και μόνο που συζητάμε για Α2 είναι πραγματικά υπερβατικό για την ομάδα. Είναι πιο διαφορετικό, πολύ πιο εύκολο να βρεθείς στη Γ’ Εθνική αν σου βγουν κάποια πράγματα, οι επιλογές των παικτών και γενικότερα οργανωθείς και το βάλεις σαν στόχο και πολύ διαφορετικό να φτάσεις στη 2η μεγαλύτερη κατηγορία μπάσκετ της Ελλάδας. Αυτό που θέλουμε είναι η ομάδα μας να γίνει γνωστή σε όλη την Ελλάδα. Σ’ ένα βαθμό το ‘χουμε καταφέρει».

Για το πόσο δύσκολη θα είναι η Α2 για τη ΦΕΑ: «Η συγκεκριμένη κατηγορία για ‘μας είναι σίγουρα πιο δύσκολη αγωνιστικά, αλλά πιο εύκολη πνευματικά. Δε θα ‘χουμε καμία πίεση. Θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι της αποφόρτισης θα βοηθήσει τα παιδιά να βγάλουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το μεγάλο στοίχημα για ‘μας είναι να μπορέσουμε να «πατήσουμε» στην κατηγορία. Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αποφορτισμένοι θ’ απολαύσουμε αυτό το «ταξίδι» και θα μπορέσουμε ν’ αφήσουμε ένα στίγμα και σ’ αυτήν την κατηγορία. Αν το καταφέρουμε αυτό, ανεξάρτητα της τελικής μας θέσης, εγώ προσωπικά θα ‘μια πάρα πολύ ευχαριστημένος. Θα ‘ναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη περιπέτεια για την ομάδα, που θα τη ζήσουμε σε απόλυτο βαθμό και θα την ευχαριστηθούμε».

Για το πόσο θα συνεχίσουν οι πανηγυρισμοί: «Νομίζω ότι τώρα οι πανηγυρισμοί θα μείνουν πίσω, γιατί μας περιμένει πραγματικά πολύ μεγάλη ανηφόρα. Θα πρέπει να είμαστε όπως ακριβώς πρέπει για να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία που έχουμε κάνει. Να ξεκουραστούμε όλοι αυτές τις 10-12 μέρες που απομένουν, να φορτίσουμε όσο γίνεται τις «μπαταρίες» μας και να μπούμε στο «χορό» και να χορέψουμε. Εγώ προσωπικά ανυπομονώ γι’ αυτήν την ιστορική στιγμή για την ομάδα».