Καρατζάς: «Ο Σπόρτιγκ επιστρέφει»

Στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ μίλησε ο Αλέξης Καρατζάς, ο προπονητής που οδήγησε τον Σπόρτιγκ στη Γ’ Εθνική, ύστερα από μία χρονιά που πολλά σκαμπανεβάσματα. Μέσα στη χρονιά ο Σπόρτιγκ κατάφερε να συσπειρώσει τους Πατησιώτες φιλάθλους κοντά στον ιστορικό σύλλογο και ο Αλέξης Καρατζάς δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι η ομάδα των Πατησίων θα πρωταγωνιστήσει και του χρόνου στη Γ’ Εθνική.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ ΕΣΚΑ:

«Να ανεβαίνεις κατηγορία είναι η επιβράβευση των κόπων μιας χρονιάς. Όταν όμως αυτό συμβαίνει σε ένα τέτοιο σωματείο, σε μία τέτοια γειτονιά που είσαι και γέννημα θρέμμα της είναι ένα όνειρο που δεν θες να τελειώσει πότε. Η χαρά είναι τεράστια και ακόμη και σήμερα καθημερινά μιλάμε όλοι όσοι συμβάλλαμε σε αυτήν την επιτυχία για τις στιγμές που ζήσαμε».

Για την επιστροφή του ιστορικού Σπόρτιγκ στις Εθνικές κατηγορίες:

«Η επιστροφή του Σπόρτιγκ ήταν επιβεβλημένη. Την είχε ανάγκη και ο σύλλογος αλλά και το μπάσκετ γενικότερα. Δεν έχει την πολυτέλεια το ελληνικό μπάσκετ να χαροπαλεύουν σωματεία σαν το Σπόρτιγκ κι αυτή η άνοδος έφερε πάλι τον κόσμο στο κλειστό μας, έκανε τον Σπόρτιγκ πρώτο θέμα στη ευρύτερη περιοχή και ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν. Μια εικόνα του κλειστού μας στο τελευταίο ματς όπου παίζαμε όλη τη κατηγορία θα πείσει κάθε δύσπιστο ότι ο Σπόρτιγκ επιστρέφει».

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όλη τη σεζόν:

«Περάσαμε από πολλά κύματα για να γίνει ότι έγινε. Πολύ δουλειά με ρομαντισμό στο 100% και τρέλα για να πετύχουμε. Τα παιδιά ήταν άψογοι επαγγελματίες χωρίς ή με ελάχιστες αποδοχές. Δεν θυμάμαι ποτέ να έγινε προπόνηση χωρίς να ήμαστε 10 παιδιά στο γήπεδο.

Το Sporting club έκανε τα πάντα να μας παρέχει ότι μπορούσε και ό,τι έταξε το έκανε στο απόλυτο. Όταν ήρθε η αγωνιστική κοιλιά, ήρθαν κι ατυχίες με τραυματισμούς, ισορροπήσαμε σε τεντωμένο σκοινί. Λίγο το πείσμα, λίγο ένα τρίποντο του Ενεζλη από τη σέντρα σε έναν αγώνα στους Αγίους Αναργύρους που μας κράτησε εντός τροχιάς ανόδου, συνεχίσαμε να πιστεύουμε ο ένας στον άλλο και στο τέλος αποδείξαμε ότι ήμασταν οι καλύτεροι».

Για την επόμενη σεζόν και τα πλάνα που γίνονται:

«Ήδη έχουμε μπει στον σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς. Η χημεία υπάρχει. Θα γίνει προσπάθεια να μείνουν όσο περισσότερα παιδιά από τη φετινή ομάδα και να ενταχθούν 2-3 παίκτες με κριτήριο πέρα από την ικανότητα και τον χαρακτήρα. Οι εποχές έχουν αλλάξει και είναι δύσκολες. Ανήκουν στο παρελθόν τα ρόστερ που στήνονταν με βάση το χρήμα. Πλέον τη διαφορά την κάνουν οι καλές παρέες που στη πορεία γίνονται καλές ομάδες. Προσωπικά είμαι αισιόδοξος ότι η ομάδα μας θα πρωταγωνιστήσει και στη Γ εθνική. Εξάλλου σε αυτόν τον σύλλογο είσαι υποχρεωμένος να σκέφτεσαι και να κάνεις τα πλάνα σου κοιτώντας προς τα πάνω».