Καρλάφτης: “Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους”

Ο Ρομπέν των Δασών και οι ήρωες με τα κολάν έσωσαν το Νότιγχαμ και το δάσος του Σέργουντ. Στον Πορφύρα, ο Αλέξανδρος Καρλάφτης και οι συνοδοιπόροι του δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να σώσουν τη χρονιά μιας και φέτος η τύχη δεν τους έχει χαμογελάσει. Ο 28χρονος φοργουορντ στόχευσε καλά και τρύπησε με τα σουτ του το καλάθι των «μπλε» προσφέροντας 24 πόντους.
Ένας άλλος από αυτούς, ο Σάκης Γεωργοπαπαδάκος σκότωσε τον.. σερίφη του πρωταθλήματος, ΓΠΣΧ, σκοράροντας σε κρίσιμα σημεία στο ματς, παίζοντας καλή άμυνα και κλέβοντας στα 4’’ πάσα των φιλοξενουμένων που θα ξέφευγαν από το 69-69 και θα τους χάριζε το «διπλό». Ενώ ο τρίτος, Ανδρέας Βήχος φύλαξε άπταιστα τη ρακέτα μην αφήνοντας τους ψηλούς της Χαλκίδας να επιβάλουν το παιχνίδι τους.
Μετά τα… κατορθώματα τους μίλησαν στο infobasket.gr για η συγκεκριμένη αναμέτρηση αναφέροντας:

Ο Αλέξανδρος Καρλαφτης αναφερόμενος στη μεγάλη νίκη επί της Χαλκίδας δήλωσε:
«Μεγάλη νίκη για εμάς αυτή επί της Χαλκίδας, που ήρθε σε μια κρίσιμη χρονική περίοδο. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες και ενώ βρεθήκαμε να χάνουμε με 7 πόντους, στο δεύτερο ημίχρονο καταφέραμε να ανατρέψουμε τη διαφορά, να διεκδικήσουμε τη νίκη και εν τέλει να τα καταφέρουμε. Δείξαμε μεγάλη θέληση και πάθος για το ροζ φύλλο αγώνα και είναι σημαντικό ότι το αποτέλεσμα μας δικαίωσε γιατί το χρειαζόμασταν για τη συνέχεια. Θα αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερη αξία βέβαια αν μπορέσουμε να κερδίσουμε και το επόμενο παιχνίδι στη Σάμο, που για εμάς είναι τελικός, όπως και όλα όσα ματς ακολουθούν. Δυστυχώς, η βαθμολογική μας θέση είναι δύσκολη αλλά σε καμιά περίπτωση δεν αντικατοπτρίζει τις δυνατότητες της ομάδας, κάτι που φάνηκε και στον χθεσινό αγώνα. Εμείς παρά τις αντίξοες συνθήκες θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις μέχρι τέλους και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το σύλλογο στην κατηγορία», είπε και στη συνέχεια σχολίασε την δική του εμφάνιση:

«Όσο για την προσωπική μου απόδοση έτυχε να βρεθώ σε καλή μέρα αλλά το μόνο που μένει στο τέλος και μας κάνει όλους χαρούμενους είναι το θετικό αποτέλεσμα».

Για τον αν πίστεψαν από την αρχή ότι μπορεί ο Πορφύρας να κατακτήσει το συγκεκριμένο ματς και ποιο εν τέλει ήταν το κλειδί για τους δυο βαθμούς ανέλαβε να το αποκαλύψει ο Ανδρέας Βήχος:
«Πιστέψαμε ότι έπρεπε να το κερδίσουμε ώστε να πατσίσουμε την ήττα με τη Λαμία. Από την αρχή της χρονιάς λέγαμε πως έπρεπε να παίξουμε άμυνα και αυτό έγινε χτες. Συν του ότι μας βγήκε και στην επίθεση καθώς βγάλαμε σουτ αμαρκάριστα τα οποία και βάλαμε.
Ο Πορφύρας κυνηγάει να σωθεί και πιστεύω ότι με λίγη τύχη και ηρεμία θα τα καταφέρουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Στο τι σημαίνει αυτή η νίκη για την ομάδα απάντησε ο Σάκης Γεωργοπαπαδακος και συνέχισε αναφέροντας τα επόμενα σχέδια του συλλόγου:
«Έπρεπε να μας χαμογελάσει και λίγο η τύχη, γιατί έχουμε χάσει τρία ματς μέσα στο γήπεδο μας στο πόντο, αλλά και εκτός έδρας με Μαρούσι, Λαμία και Έργοτελη. Τώρα εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι όλη τη εβδομάδα που ακολουθεί ώστε να πάμε στη Σάμο, η οποία ειδικά μέσα στο γήπεδο της είναι πάρα πολύ καλή ομάδα και να επιστρέψουμε με τους δυο βαθμούς».