Καρύδας: «Να μιλάνε όλοι για την ομάδα μου»

Ο Κόροιβος Αμαλιάδας δεν ξεκίνησε με πολλά και μεγάλα λόγια το Πρωτάθλημα. Η πορεία, ωστόσο, έδειξε ένα πολύ δεμένο σύνολο που είναι ικανό να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Έτσι, έχοντας διανύσει αρκετά από τη φετινή διαδρομή βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Ο Σάκης Καρύδας, ένας εκ των… οδηγών της ομάδας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ για την έως τώρα πορεία, την αναμέτρηση με τον Αρκαδικό, την παρουσία του κόσμου και τους δικούς του στόχους, θέλοντας παράλληλα στο τέλος του Πρωταθλήματος όλοι να λένε πως ο Κόροιβος ήταν η ευχάριστη έκπληξη.

Αναλυτικά:

Σάκη πετύχατε μια σημαντική νίκη εκτός έδρας στον ΟΦΗ επιστρέφοντας στις νίκες με την ήττα στην Αγία Παρασκευή. Πόσο σημαντικό ήταν αυτό μακριά απο το γήπεδο σας;

“Ήταν μια νίκη που μας έφερε ξανά στις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας, απέναντι στον ΟΦΗ που ήθελε πάρα πολύ το παιχνίδι. Εμείς ήμασταν στεναχωρημένοι για την ήττα στην Αγία Παρασκευή διότι χάσαμε τη διαφορά των 12 πόντων και μαζί και το ματς. Στο τελευταίο ματς δείξαμε χαρακτήρα και φτάσαμε δίκαια στη νίκη».

Ακολουθεί ένα ντέρμπι της Πελοποννήσου με τον Αρκαδικό, πως το περιμένετε;

«Νομίζω έχουμε να παίξουμε ένα μήνα στο γήπεδο μας γιατί είχαμε και μια τιμωρία μίας αγωνιστικής, όσο ήμασταν στο γήπεδο είχαμε μια παρουσία 800 ατόμων και νομίζω πως θ’ αυξηθεί κι άλλο. Είναι κοντά ο κόσμος και με τις επιτυχίες έρχονται περισσότερο, τώρα με τον Αρκαδικό πιστεύω πως θα είναι πιο πολλοί, θα δούμε περισσότερα από 1000 άτομα στο γήπεδο. Θέλουμε να συνεχίσουμε να παίζουμε καλό μπάσκετ και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας με ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα».

Ποιοι είναι οι στόχοι του Κόροιβου, έχοντας διανύσει σχεδόν τα μισά της φετινής διαδρομής;

«Οι στόχοι ήταν από την αρχή ήταν να παίξουμε ωραίο μπάσκτε και να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στο γήπεδο. Εγώ θεωρούσα εξ’ αρχής πως θα πάμε καλά το ευχαριστιόμαστε και αυτό φαίνεται και από την πορεία μας. Έχουμε πάει αρκετά καλά, έχουμε νικήσει τον Φιλαθλητικό στην έδρα μας, χάσαμε με δύο πόντους στην Κηφισιά , παλέψαμε στα Τρίκαλα κι αν δεν είχαμε κάποια προβλήματα τραυματισμών θα είχαμε πάει ακόμη καλύτερα. Είμαστε σε καλή θέση είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και κοιτάζουμε κάθε ματς ξεχωριστά.

Πιστεύεις πως ο Φιλαθλητικός και η Κηφισιά έχουν τον πρώτο λόγο για την άνοδο;

«Για μένα είναι πολύ νωρίς, ο Φιλαθλητικός είναι ένα βήμα πιο μπροστά με τις νίκες που έχει σημειώσει κυρίως εκτός έδρας, μπορείς να πεις πως σύμφωνα με τα αποτελέσματα θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την άνοδο, αλλά επαναλαμβάνω είναι νωρίς και είναι μια νεανική ομάδα, έχει όμως προβάδισμα λόγω των νικών εκτός έδρας. Σε τέσσερις – πέντε αγωνιστικές θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, είναι έτσι το πρόγραμμα που θα δούμε ένα αμφίρροπο πρωτάθλημα μέχρι τέλους, ειδικά για τη δεύτερη θέση».

Έχουν δει πολλά τα μάτια σου στην πολυετή καριέρα σου. Ποιο μπορούμε να πούμε πως είναι οι προσωπικοί σου στόχοι;

«Οι δικοί μου στόχοι είναι να πρωταγωνιστεί πάντοτε η ομάδα που παίζω, να είμαι πάντα ανταγωνιστικός, να μιλάνε όλοι για την ομάδα μου. Έτσι και φέτος μια ομάδα που δεν το περίμενε κανείς σημειώνει μια εξαιρετική πορεία στο Πρωτάθλημα. Στο τέλος θέλω να να μιλάνε όλοι για αυτή, ήδη βρισκόμαστε στις τέσσερις πρώτες θέσεις. Τελειώνοντας θέλω να είμαστε η ευχάριστη έκπληξη. Όπως είχε γίνει και με τον Ηλυσιακό που βρεθήκαμε στην Α1 και η ομάδα είχε εντυπωσιάσει με την παρουσία της. Επίσης θέλω να προπονούμαι σκληρά, ώστε να μπορώ να δίνω τον καλύτερο μου εαυτό στην ομάδα και να παραμένω ανταγωνιστικός».

Μετά από τόσα χρόνια στο μπάσκετ ποια είναι η άποψη σου για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο;

«Το επίπεδο έχει πέσει πάρα πολύ.  Αυτό είναι καλό για τους νέους Έλληνες παίκτες καθώς ξεκίνησαν να τους χρησιμοποιούν στις ομάδες. Διαφορετικά δεν θα τους έδιναν πολλοί την ευκαιρία, κακά τα ψέματα αλλά οι προπονητές στην Α1 πάντα έβλεπαν περισσότερο τους ξένους παρά τους Έλληνες. Εκτός ίσως απο τον Ηλυσιακό που ανέκαθεν έβαζε  τα νέα παιδιά και τους έδινε ευκαιρίες. Δεν είναι ότι καλύτερο για εμάς η τωρινή κατάσταση από πλευράς συνθηκών, γιατί πολλές ομάδες δεν είναι «εντάξει» στις υποχρεώσεις τους απέναντι στους παίκτες τους. Ξέρουμε την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, αλλά πιστεύω πως θα ήταν καλό οι άνθρωποι που ασχολούνται να ήταν πιο τυπικοί με τα λίγα χρήματα που παίρνουν πλέον οι παίκτες, διότι τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ».