Κασαπίδης: «Κίνητρο για τα παιδιά»

Η αναβολή του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ έλαβε τέλος κι έτσι το τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης με περίπου δύο μήνες καθυστέρηση έκανε το πρώτο τζάμπολ. Στην πρεμιέρα ο Χάνδακας δεν δυσκολεύτηκε  επί της Αναγέννησης μπαίνοντας με το δεξί στο 2ο όμιλο. Ο τεχνικός των Κρητικών, Δημήτρης Κασαπίδης, μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ  για την καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος αλλά και για τη συνεργασία του με τον Χάνδακα που μετρά μόλις δύο χρόνια ζωής.:

Αναλυτικά:

Για τη συνεργασία του με την ομάδα του Χάνδακα:

«Με τον πρόεδρο της ομάδας, Θέμη Αυγουστάκη είχαμε συνεργαστεί παλιότερα στον τοπικό Αστέρα Μασταμπά. Τότε είχαμε μία εξαιρετική σεζόν κι από εκεί γνωριζόμασταν καλά. Στη Κρήτη είναι λίγες οι ομάδες και συγκεκριμένοι οι προπονητές οπότε όλοι γνωριζόμαστε καλά. Το καλοκαίρι οι άνθρωποι της ομάδας θέλησαν να αναλάβει το τμήμα ένας έμπειρος προπονητής κι έτσι μου πρότειναν να συνεργαστούμε. Μαζί με εμένα ήρθαν και αρκετοί αθλητές που με γνωρίζουν και με εμπιστεύονται. Δουλεύουμε αρκετό καιρό μαζί και όλα πάνε καλά οπότε είμαστε πολύ αισιόδοξοι για τη πορεία μας φέτος».

Για την καθυστερημένη έναρξη του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΚ:

«Μας επηρέασε πολύ. Είναι πολύ περίεργο να μην ξέρεις πως να οργανώσεις την προπόνηση. Είναι τεράστιο θέμα. Εμείς ξεκινήσαμε τον Αύγουστο την προετοιμασία με σκοπό να παίξουμε τον Οκτώβρη και τελικά φτάσαμε μέσα Νοέμβρη. Αλλάζουν όλα τα σχέδια και τα πλάνα στις προπονήσεις γιατί δεν γνωρίζεις πότε θα παίξεις επίσημο ματς. Επίσης είναι πολύ άσχημο και για τα παιδιά, καθώς δεν είναι επαγγελματίες και παίζουν μπάσκετ μόνο επειδή έχουν όρεξη για το παιχνίδι. Κάναμε πολλά φιλικά, όμως είναι άλλο τα επίσημα. Για εμένα το γηπεδικό (υπάρχει τεράστια δυσκολία, καθώς στις ομάδες που αγωνίζονται στο τοπικό δεν παραχωρούνται ώρες στα κλειστά) και το ξεκίνημα του πρωταθλήματος είναι τα πιο σημαντικά προβλήματα».

Για τους στόχους της ομάδας του στο πρωτάθλημα:

«Ο πρώτος στόχος είναι να δημιουργήσουμε μία ομάδα που να μπορεί να στέκεται σωστά στο γήπεδο. Θέλουμε αυτή η ομάδα να αποτελέσει κίνητρο για τους νέους να έρθουν στο χώρο του μπάσκετ. Βγάζοντας καλό όνομα προς τα έξω μπορούμε να τραβήξουμε παιδιά. Ήδη η πρώτη μας νίκη και η διαφορά στο σκορ έκαναν εντύπωση στα παιδάκια άρα δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο. Προσωπικά είναι κίνητρο να φέρω νέα παιδιά στο μπάσκετ γι’ αυτό αποδέχτηκα την πρόταση του Χάνδακα».