Κασελάκης: «Το μπάσκετ το μάθαμε από τα μονά»

kaselakisΟ Λεωνίδας Κασελάκης ήταν ένας από τους δύο… πρωτάρηδες σε τουρνουά 3Χ3 στην Εθνική Ανδρών που ταξίδεψε στη Ρίγα για να την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Μαζί με τους συμπαίκτες του επέστρεψε με την πρόκριση και τον στόχο να έχει επιτευχθεί.

«Ήταν ωραία εμπειρία και σίγουρα διαφορετική, καθώς δεν είχα την εμπειρία ενός τουρνουά 3Χ3. Είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και πολύ σκληρό παιχνίδι. Ήμασταν πιο μπασκετική ομάδα από τις άλλες, αλλά χρειαζόμαστε εμπειρία και θα πρέπει να εξοικειωθούμε, να προπονηθούμε σε αυτό. Ήταν κάτι που μέτρησε στον τελικό».

-Εκεί όπου χάσαμε από τη Σερβία, μία από τις καλύτερες ομάδες σε τουρνουά 3Χ3 παγκοσμίως…
«Πιστεύω ότι μπασκετικά ήμασταν καλύτεροι και από τη Σερβία. Κι εκεί όμως μέτρησε η έλλειψη εμπειρίας. Θα ήταν εντελώς διαφορετικό, αν οι κανονισμοί είχαν γίνει κτήμα μας, κάτι που γίνεται με την επανάληψη. Στο 5 εναντίον 5 καλύτεροι είμαστε εμεί, αλλά εκεί πρέπει να ξέρεις να χρησιμοποιείς τα φάουλ, το πότε θα βγεις στο τρίποντο, το πώς θα χρησιμοποιήσεις το χρόνο. Και αυτά, η συγκεκριμένη ομάδα της Σερβίας τα γνωρίζει πολύ καλύτερα».

-Ο στόχος έτσι κι αλλιώς είχε επιτευχθεί, έτσι δεν είναι;
«Ναι… Σίγουρα… Ο στόχος ήταν να μπούμε στην τελική φάση, κάτι το οποίο καταφέραμε σχετικά εύκολα. Για εμάς ήταν σημαντικό και το ταξίδι το ίδιο με παίκτες που είχαμε βρεθεί συμπαίκτες και για ένα διήμερο βιώσαμε κάτι εντελώς διαφορετικό».

-Γενικότερα το τουρνουά 3X3 ως εμπειρία πώς σου φάνηκε;
«Είναι μια πολύ ωραία εμπειρία… Αυτό που διαφαίνεται ως προσανατολισμός βέβαια είναι ότι θέλουν να «ανοίξουν» το τουρνουά αυτό και στους ερασιτέχνες αθλητές, όχι μόνο στους επαγγελματίες. Ίσως γι αυτό και είναι πιο σκληρό, επιτρέπει τις επαφές περισσότερο… Το αν μου άρεσε; Ναι… Γιατί έτσι κι αλλιώς το μπάσκετ όλοι το μάθαμε από τα μονά που παίζαμε με τους φίλους μας. Μου άρεσε η διαδικασία αυτή και σίγουρα θα ήθελα να ξαναζήσω την εμπειρία αυτή».