“Κατάπιε” η εθνική Νέων Ανδρών την Πολωνία!

Ομάδα με αρχή, μέση και τέλος… Ομάδα με προσήλωση σε άμυνα και επίθεση. Ομάδα που έβγαζε πάθος και διάθεση… Όλα αυτά τα στοιχεία τα είχε η εθνική Νέων Ανδρών στο έπακρο στο δεύτερο παιχνίδι της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Τελ Αβίβ, “καταπίνοντας” την Πολωνία (88-46) και βάζοντας έτσι πλώρη για την πρωτιά στον όμιλό της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αντιμετώπισε με σοβαρότητα τους αντιπάλους του, έδειξε καλά διαβασμένο και πλέον καλείται κόντρα στη Λιθουανία (15/7, 16:00) να κάνει το 3/3 και να βάλει πλώρη για την πρωτιά.

Οι παίκτες του Γιώργου Λημνιάτη έδειξαν από νωρίς ότι δεν είχαν καμία διάθεση να αφήσουν τους αντιπάλους τους να… ανασάνουν! Το 3-16 στο 6′ ήταν ενδεικτικό των προθέσεων της ελληνικής ομάδας, που έπαιζε με το… πόδι κολλημένο στο γκάζι και συνεχώς ανέβαζε το ρυθμό της. Και μαζί το δείκτη του σκορ. Στο 18′ είχε ήδη φτάσει στο +20 (24-44), με όλους του παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας που πατούσαν το πόδι τους στο παρκέ να δείχνουν διάθεση στα αμυντικά τους καθήκοντα και ομαδικότητα στην επίθεση. Το 25-50 του ημιχρόνου “μιλούσε” από μόνο του για την αγωνιστική εικόνα της ελληνικής ομάδας, που “έπνιγε” τους αντιπάλους της. Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, αλλά κι ο Παναγιώτης μαζί με τους Μωραΐτη, Καμπερίδη και Καμπουρίδη “κουβάλησαν” επιθετικά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που όμως στηρίχθηκε εν πολλοίς στην καλή του άμυνα.

Ο δείκτης συνεχώς ανέβαινε, ο Λημνιάτης έκανε τις ανάλογες δοκιμές στα σχήματα της πεντάδας καθώς η συνέχεια περιλαμβάνει αγώνες με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Η εθνική μας δε είχε πρόβλημα να φτάσει στη νίκη (και με μία πολύ μεγάλη διαφορά) και το 88-46 της δίνει το δικαίωμα να καλοβλέπει ακόμη και την πρωτιά στον όμιλό της. Αρκεί να συνεχίσει να βγάζει στο παρκέ αυτή την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα που έδειξε κόντρα στην – δίχως αμφιβολία πολύ πιο αδύναμη – Πολωνία…

Τα δεκάλεπτα: 9-22, 25-50, 38-71, 46-88
ΕΛΛΑΔΑ (Λιμνιάτης): Μπαλός 2, Χουγκάζ, Καμπουρίδης 10, Κουφόπουλος 3, Νικολαϊδης 2, Αρνόκουρος 4, Δομπρογιάννης, Καλαϊτζάκης Π. 12, Καλαϊτζάκης Γ. 19, Καμπερίδης 13, Μωραϊτης 19, Πιλάβιος 4.